Je vindt de muziek niet leuk? Schrijf je gewoon even een briefje

Onlangs schreef ik aan de directie van de KLM waar ik recent mee vloog een briefje dat ik geen liedjes van Gerard Joling meer wil horen aan boord van hun vliegtuigen.
Reden: Joling is een notoire racist en dan toch zijn liedjes ten gehore brengen is grievend voor hen die lijden of te lijden hebben gehad onder racisme en discriminatie.
De directie van de KLM schreef mij niet lang daarna terug in de trant van ‘beste Ralph, dat van die liedjes haben wir nicht gewuesst maar natuurlijk zullen we de fout onmiddellijk herstellen en de liedjes van betreffende artiest niet meer afspelen aan boord van onze vliegtuigen.’

U gelooft me niet? Terecht. Toch is het niet heel vergezocht.
Vandaag bericht de NOS – nooit te beroerd voor wat propaganda ten faveure van de fascisten in Kiev – dat de KLM op verzoek van passagiers de muziek van de Russische pianiste Valentina Lisitsa niet meer zal afspelen aan boord van haar vliegtuigen want, zo stelt het bericht plompverloren:

Ze heeft sympathie betuigd voor de aanslag op vlucht MH17.

Bron

Dat is nogal een beschuldiging als het gaat om ruim 300 doden. Even verder wordt de beschuldiging dan verder toegelicht:

Passagiers die tweets van haar over vlucht MH17 hadden gezien, trokken bij KLM aan de bel.

Bron

Nou, dan krijgen we als lezer nog even te weten dat de pianiste 41 jaar is, dat zij speelde met grote orkesten en op You Tube ‘een hit’ is plus dat het Toronto Symphony Orchestra een concert met Lisitsa heeft afgelast omdat de artieste gesuggereerd zou hebben ‘dat etnische Russen in Oekraïne in de gaskamer belanden.’ Ook dat is nogal een beschuldiging en net als bij het MH-17 verhaal moeten we maar vertrouwen op de eerlijkheid van de NOS (die vorig jaar net als de rest van de gelijkgeschakelde media in dit land klakkeloos het misdadige lulverhaal van Frans Timmermans over een trouwring bij de VN de rondpompte ten einde de oorlogshysterie over de ruggen van driehonderd doden en hun nabestaanden even flink aan te wakkeren.) aangezien er ook hier geen bewijs geleverd wordt in de vorm van screenshots en geluidsopnamen of iets dergelijks die dat van die gaskamers ondubbelzinnig staven.

Die ‘sympathie voor de aanslag op vlucht MH 17’:
Hebben de KLM en ook de NOS die betreffende Tweets dan wel andere bewijzen ter ondersteuning van het beweerde gezien? Zo ja, waarom heeft de NOS die niet op haar site laten zien in het betreffende bericht?
Zo nee, waarom gaan zowel KLM als NOS dan af op horen zeggen?
Horen zeggen dat hier vandaan komt en wederom zonder één enkele vorm van bewijs ter ondersteuning van hetgeen die twee lui beweren.
Een simpel briefje van het soort waarvan er onder Hitler, Stalin of Pinochet talloze geschreven zijn om iemand te framen met beschuldigingen zonder enig bewijs.

Kortom: het lijkt er sterk op dat zowel de KLM als de NOS kritiekloos afgaan op ranzige laster en daarmee zichzelf schuldig maken aan dergelijke verderfelijke praktijken.
Of Valentina Lisitsa in Donbass een concert heeft gegeven of niet, is in dit verhaal op geen enkele manier ter zake: noch het verhaal over ‘etnische Russen in Oekraïne in de gaskamer’ noch het verhaal over ‘sympathie voor de aanslag op vlucht MH 17’ is onderbouwd met ook maar enig bewijs.

Overigens reis ik niet met KLM aangezien ik het staatsdeporteerbedrijf van de Nederlandse overheid niet kan luchten of zien.
Dat Joling een notoire racist is, dat hebben we daarentegen al eerder op deze site aangetoond en besproken.
Evenals het feit dat in Nederland elk besef van moraal zoek is. Ook bij KLM en NOS.

2 gedachten over “Je vindt de muziek niet leuk? Schrijf je gewoon even een briefje”

  1. Pingback: Jemand musste Valentina L. verleumdet haben… | Krapuul

  2. Pingback: Someone must have slandered Valentina L., | krapuul.com

Reacties zijn gesloten.