Het verdriet van @MaximeVerhagen

Verhagen doet huilie huilie (om even het taalgebruik te gebruiken van zijn politieke vriendjes) omdat er partijen zijn die tot inzet van de Provinciale Staten verkiezingen hebben gemaakt dat ze willen…. winnen! Het zijn zeg maar partijen als zoals daar bijvoorbeeld is de PvdA die na lang nadenken besloten hebben campagne te gaan voeren voor zichzelf in plaats van voor Maxime Verhagen.

Daarom is Maxime Verhagen nu heel erg teleurgesteld, hij noemt dit een anti-campagne en hij vindt het triest of zoiets;

“Het valt me op dat, met name vanuit links, inzet van de campagne wordt gemaakt dat dit kabinet geen meerderheid haalt. Dat vind ik een verdrietige anti-campagne. Ze vergeten waar het over gaat, namelijk die Provinciale Staten.” (Nu)

Verhagen is kennelijk niet op de hoogte of heeft niet gemerkt, dat er ook rechtse partijen zijn, die winst willen boeken in de Provinciale Staten. Zo heeft bijvoorbeeld Rutte (schaterlachend) opgeroepen tot een stem op een rechtse partij, maakte niet uit welke partij, als het maar een rechtse partij is. Zo vindt Rutte het bijvoorbeeld een prima idee als mensen massaal stemmen op een partij die 85 a 90 procent scoort op de lijst fascismekenmerken, zolang de uitkomst meer rechts vingergelik maar mogelijk maakt.

Ook uit de diverse commentaren die je overal kan lezen blijkt dat men het over het algemeen beschouwt als een soort (s)links landverraad dat er partijen zijn, zoals bijvoorbeeld de SP, of D66, die als doel hebben om winst te boeken bij de Provinciale Staten verkiezingen.

Het is dus niet de bedoeling dat bijvoorbeeld Groen Links, PvdA, D66 of SP campagne voeren voor de Provinciale Staten die er op gericht is om daadwerkelijk winst te boeken. Daarvan zou Maxime Verhagen namelijk maar verdrietig worden.

Deze boodschap lijkt goed begrepen door Groen Links, PvdA, D66 en SP; van een daadwerkelijke campagne met als doel om te WINNEN is hoegenaamd niets te merken.

8 gedachten over “Het verdriet van @MaximeVerhagen”

 1. De SP is van plan om campagne te gaan voeren. Hier zouden alle Linkse partijen al lang mee bezig moeten zijn maar ach fijn dat er wat gebeurd.

  Verhagen zou er eens fijntjes op gewezen moeten worden dat de houding van het kabinet ook zwaar negatief is. Tegen dit; tegen dat. Begin eens bij jezelf Verhagen. Toon wat persoonlijke verantwoordelijkheid.

 2. Nou ja, zelfs dat kleine beetje campagne dat er geveord werd heeft Verhagen dan toch al opgemerkt.

 3. Sofia van der Linde Schreef:

  Verhagen zou er eens fijntjes op gewezen moeten worden dat de houding van het kabinet ook zwaar negatief is. Tegen dit; tegen dat. Begin eens bij jezelf Verhagen. Toon wat persoonlijke verantwoordelijkheid.

  Prima slogan om te beginnen!

 4. Fijn, dat dit sprankje campagne Verhagen al verdrietig maakt.

  Wat is het toch met Rechtse politici die de Linkse concurrentie adviezen wil geven? Ik ben wel degelijk voor het voeren van een positieve campagne omdat Links wel degelijk een lijst van dingen hoort te hebben die we wel willen en kunnen. Alleen heeft Verhagen daar niks mee van doen.

 5. Gaat Verhagen nou ook nog eens eventjes zeggen hóe andere partijen campagne dienen te voeren ?? Moet niet veel gekker worden….

 6. Dit is toch heel goed nieuws! blijkbaar begint rechts een beetje ongerust te worden dat ze die ingecalculeerde meerderheid in de eerste kamer misschien niet gaan halen. De logische stap die er voor hen dan volgt is met modder gooien.

 7. Wordt er campagne gevoerd dan?? Ik heb nog geen enkele jaren 70 speech gehoord…kan er iemand bam de oppositie een keertje vlammen en in Henk en Ingrid (voorheen jip&janneke) Nederlands uitleggen waarom het noodzakelijk is dat we van Bruin I afstand nemen

Reacties zijn gesloten.