Zogenaamd “niks tegen moslims” maar ondertussen

Alle trollen verzamelen ik heb een vraag.

Ik ben nooit een voorstander van het proces tegen Wilders geweest maar nu het er nu eenmaal is vind ik dat het op een manier gevoerd zou moeten worden op een manier die geen klap in het gezicht is van iedereen met een IQ hoger dan dat van bijvoorbeeld een Dion Graus of een Hero Brinkman.

En één ding wat er echt niet klopt aan dat proces is het wel het feit dat het Openbaar Ministerie Wilders’ achterlijke spelletje van zogenaamd “niets tegen moslims” mee speelt; zogenaamd kritiek op islam maar tegen moslims;

Moslims zijn bijna allemaal brave lieve burgers, die goed hun best doen in de maatschappij maar de islam is een verschrikkelijke fascistische ideologie. Hoofddoekjes zijn de uniformen. Moskeeën zijn de wapens. Daarnaast dwingt de islam iedere moslim om alle ongelovigen het hoofd af te zagen, en ook nog eens te liegen over deze doelstelling. Verder niks tegen moslims oh nee.

Behalve kwaadaardige mensen, en een enkele naieveling (tot welke categorie het OM behoort mag u zelf raden) gelooft natuurlijk niemand dit. Echt helemaal niemand.

Het is Wilders c.s. natuurlijk wel degelijk om mensen te doen, en niet om een boek.

Niet voor niets wou hij ze bijvoorbeeld bij tientallen miljoenen uit Europa deporteren, iets wat tegenwoordig iedereen vergeten schijnt te zijn.

Maar een ander voorbeeldje dat het hier om mensen en niet om een boek gaat is wel het akkefietje met PVV Provinciale Staten kandidaat Carlo de Bruin.

Carlo de Bruin is, zo werd vandaag bekend gemaakt, van de kandidatenlijst gegooid wegens dronken rijden.

Gisteren echter was het verhaaltje iets anders:

Carlo de Bruin heeft een subsidieslurpend (van de week nog een aanvraagje voor integratiesubsidie ingediend) bedrijf waarvoor hij moslima’s recruteert voor banen in de zorg, o.a. bij iftar maaltijden.

Wilders schijnt te hebben gezegd: ‘Ik vind dit een lumineus idee. Maar hoe vertel ik het mijn achterban?’

Dat krijg je inderdaad niet uitgelegd, daar moet ik Wilders gelijk in geven.

Misschien dat het OM het eens uit kan leggen bij de herkansing van het proces Wilders.

Wat moet je allemaal doen/hoe ver weg moet je zijn om jezelf zo ernstig voor de gek te kunnen houden om in dat gekunstelde onderscheid moslim/islam te geloven?

Wie legt dit even uit?

5 gedachten over “Zogenaamd “niks tegen moslims” maar ondertussen”

 1. Het brengt nog iets anders aan het licht, wat ik al een hele tijd vermoed: ‘Wilders vindt het een lumineus idee, maar hoe legt hij het uit?’

  Wilders is te slim voor de domme ideeën die hij promoot. Hij weet verdomd goed dat het allemaal niet klopt wat hij bralt. Getuige ook dat filmpje van tien jaar geleden, waar hij nota bene Fortuyn bekritiseert om diens ongenuanceerde uitspraken met betrekking tot de islam en moslims.

  Hij gebruikt zeer bewust de onderbuik van Henk en Ingrid voor zijn eigen politieke carrière, die tien jaar geleden bij de VVD nogal in het slop begon te raken, nadat hij zelfs een keer buiten de kamer was geraakt.

 2. Zo dat kan ook maar weer duidelijk zijn. Het gaat dus om de moslims en niet om de islam als foute ideologie. Leest het OM even mee? H&I zullen het wel weer een geweldig ingrijpen vinden van Goudpruikje. Maarre, mag die Carlo wel iftar maaltijden blijven verzorgen? Is toch heulen met de vijand?

 3. Je hebt niks tegen Moslims maar… er mag er geen een Nederland meer in. Marokkanen, overwegend Moslim, moeten voor het minste of geringste hun nationaliteit kwijtraken en het land worden uitgezet. Maar je hebt echt niks tegen Moslims als personen hoor.

  Ja, ‘tuurlijk, joh. We geloven je.

 4. Ach weet je, die hele PVV weet heel goed de problemen weer te geven en bijzondere bijnamen te verzinnen voor hun opponenten sequ tegenstanders in de politiek en daarbuiten, maar het aandragen van een constructieve oplossing, daar heb ik ze nog niet op kunnen “betrappen”. En als je dan ziet welke vertegenwoordiging ze hebben, allemaal van die onbekende misbaksels. Die koppen spreken boekdelen. En echt naar voren treden durven ze ook al niet want ze moeten soms erg lang nadenken om weer met zo’n beledigend antwoord te komen. Stelletje sukkels! hebben zeker niet door dat ze finaal afgestraft gaan worden bij de eerstkomende verkiezingen.

 5. Wanneer is de vrijspraak eigenlijk?

  Ik zie de juichende kop van de Telegraaf al voor me. Rechter geeft Wilders gelijk!

Reacties zijn gesloten.