Niet bestaande problemen kun je alleen bestrijden met gelul

Tegenwoordig denken rechtse mensen dat 40 jaar geleden alles perfect was en tegenwoordig alles klote. En, nog gekker, tegenwoordig denken die gekke rechtse mensen dat alles nu zo klote is vanwege decennia van links bestuur. Ondertussen draait de rechtse sprookjesfabriek nog overuren om te bewijzen dat Adolf Hitler ook links was. Dan kunnen ze straks beweren dat Nederland al sinds de middeleeuwen wordt bestuurd door Groen Links.

Ik zag trouwens in de reacties in de Telegraaf Groen Links ook al de schuld krijgt van dat jongetje dat al een paar jaar vastgeketend zit, waarover vandaag gedebatteerd wordt. En dat terwijl Groen Links bijvoorbeeld nooit aan een Nederlandse regering heeft deelgenomen. Ja een voorloper van Groen Links nam deel aan het kabinet Den Uyl. Halverwege de jaren 70 van de vorige eeuw. Den Uyl kent u wel van dat rechtse sprookje, namelijk dat “links geld over de balk smijt”.

“Sinterklaas bestaat, kijk daar zit ie” zei Wiegel over Den Uyl, om vervolgens in een rechts kabinet te gaan zitten dat qua geld uitgeverij zijn gelijke niet kent in de de geschiedenis van Nederlandse kabinetten. Zelfs voor een rechts kabinet was de manier waarop het kabinet Van Agt/Wiegel met het geld van de Nederlandse belastingbetaler omging gewoon gestoord. Wiegels schaamt zich er nog steeds voor. En terecht. Anyways dit dus een verzameling mythes waar een groot deel, misschien wel het grootste gedeelte, van de Nederlanders in gelooft.

Dat het sprookjes zijn maakt niet uit. Het schijnt iets in het rechtse brein te zijn wat niet helemaal klopt. Nederland wordt zogenaamd al sinds mensenheugenis geregeerd door links. 40 jaar geleden was het veilig op straat. Hitler was links. De Hertog van Alva was links en de Tyrannosaurus Rex was ook links.

Maar goed, om het allemaal nog gekker te maken hebben de partijen die het in dit land al sinds mensenheugenis voor het zeggen hebben, CDA en VVD, een afleidingsmanoeuvre bedacht. En die heet Geert Wilders.

Geert Wilders heeft ook een mythe bedacht, de “islamisering van Nederland”, die ook opnieuw weer voor de 98,9% bestaat uit aantoonbare lulkoek, evenals al die andere rechtse mythes.

Vanwege zo’n andere mythe waar iedereen in gelooft (“de pers is links”) is er geen journalist meer over die zijn bek open durft te doen of die een kritische vraag durft te stellen.

Mede daarom denken rechtse stemmers nu dat Geert Wilders een muur heeft opgebouwd tegen “tsunami van islamisering” terwijl er geen hoofddoekje minder door wordt gedragen door die “muur” (eerder meer) en terwijl het migratiesado van migranten uit moslimlanden al jaren richting 0 gaat.

Misschien dat ze nu qua islamiseringsbestrijding bereikt hebben dat er één keertje minder gescheiden wordt gezwommen of zo, of één gescheiden loketje ergens minder. Zo vreselijk erg is dat “probleem” van “islamisering” namelijk.

7 gedachten over “Niet bestaande problemen kun je alleen bestrijden met gelul”

  1. De overgrote meerderheid van de Nederlandse mannen is linksdragend en rechtsklagend 😐 .

  2. Veertig jaar geleden was er een wijk in de buurt van die waar ik opgroeide altijd een boel ellende met hangjongeren. Veel agressie, niemand durfde de hangplekken te passeren, politie werd weggeslagen, politieauto’s in brand gestoken, politiemotoren vernield en de dieren van de nabij gelegen kinderboerderij mishandeld en in brand gestoken (!). Dit was nederlandse jeugd. Het was allemaal dus niet zoals het hoorde, maar verder hhorde je er weinig over.

    Nu, in diezelfde wijk op kleinere schaal wat problemen met jongeren, deels van buitelandse afkomst. En nu hoor je ineens een boel gekrakeel over die kutmarokkanen.

    Hoezo vroeger beter???

  3. Onder de ouwe Drees, toen een dubbeltje nog een dubbeltje was en Indië niet verloren, toen was alles pas echt goed.
    Nou ja, Nieuw-Guinea dan.

  4. Wiegel en Van Agt maakten het zo bont met de rechtse geldsmijterij in 1977-1981, dat CDA-financiënminister Andriessen uit protest aftrad. De man werd gedurende zijn verdere aktieve leven zoet gehouden met Europese baantjes. ❗

Reacties zijn gesloten.