Krapuul Sport: De Warmste Jaren Top Tien!

.
GALAXITY, stardate 64565.7 – In het wereldkampioenschap Warmste Jaar / Sector Aarde is na uitgebreid jury-overleg besloten om nieuwkomer TweeduizendTien een gedeelde eerste plaats toe te kennen, omdat het verschil met de als tweede geëindigde TweeduizendVijf volgens juryvoorzitter Sor-Hap Mach’ervum “Homje ghobe’ potlh” (ruwe vertaling: “onvoldoende significant”) was.

Hoewel TweeduizendTien in het eerste halfjaar veelbelovend van start ging en de andere kandidaten regelmatig ver achter zich liet, verliep het december-onderdeel “La Nina” uiterst moeizaam en was slechts goed voor een zestiende plaats.

Alleen Aarde-delegatie leerling-waarnemer Prof. Dr. Mr. Ir. Richard de Mos tekende bezwaar aan tegen de uitspraak. Volgens De Mos had de jury uitsluitend naar het december-resultaat moeten kijken en niet naar de overige (warmere) maanden. Nadat hem duidelijk was gemaakt dat de gebruikelijke straf voor “ononderbouwd bezwaar” bestaat uit naakt uit een luchtsluis worden gegooid, trok De Mos het bezwaar weer in.

De uitslagen:

Uitleg over het verschil tussen HadCRUT3, NASA/GISS en NCDC/NOAA vind je hier.

Bij de nummers 11 tot en met 20 veranderde er weinig; slechts 3 jaren uit de periode AchttienVijftig tot NegentienNegentig wisten de laagste drie posities vast te houden; de overige plaatsen bleven bezet door recentere jaren.

Hoe goed TweeduizendTien van start ging, bleek uit de scores voor de individuele maanden, waar het jaar wel vier keer tot de T.W.M.O.G. (Twintig Warmste Maanden Ooit Gemeten) wist door te dringen: in februari, maart, april en november. Ook werd twee keer het maandrecord verbroken, namelijk voor april en mei.

“Tja, die onverwacht sterke La Nina was natuurlijk voor iedereen een domper,” aldus kersverse wereldrecordhoudster Miss April. “En die irritante De Mos met zijn domme spandoeken – nou ja, laat ik mijn mond maar houden, anders krijg ik problemen met DE REGELS,” besluit ze met een vette knipoog.

Hoe dan ook, TweeduizendTien heeft ons een enerverende strijd laten zien en we kijken vol spanning uit naar de volgende kampioenschappen!

En dan nu over naar onze correspondent Sawyed Kirks voor het weer op Uranus, waar de her-

*bzzzt*

*klik*

GalaxyMedia SportsNews werd U gebracht door:
ftp://ftp.ncdc.noaa.gov/pub/data/anomalies/monthly.land_ocean.90S.90N.df_1901-2000mean.dat
http://data.giss.nasa.gov/gistemp/tabledata/GLB.Ts+dSST.txt
http://www.cru.uea.ac.uk/cru/data/temperature/
http://translate.klingonreference.com/
http://projects.gnome.org/gnumeric/
http://trekguide.com/Stardates.htm
http://wordsmith.org/anagram/
http://www.krapuul.nl/
NB: waarden kunnen soms een ietsebeetje verschillen met waarden in vorige posts wegens recente updates

.
Oh ja, nog even dit:

Natuurlijk is de opwarming van de aarde helemaal geen wedstrijd, zelfs geen wedstrijdje “gelijk krijgen”. Desondanks zien klimaatontkenners het als een terrein waar je kunt scoren: iedere blogpost waarin wordt beweerd dat het allemaal wel meevalt, wordt omhelsd als het winnende doelpunt, zelfs wanneer de kippigste scheidsrechter nog had kunnen zien dat het buitenspel was. En ach, gebruik de hele aarde maar als inzet bij de bookmakers, want verliezen is onmogelijk!

“Verliezen is onmogelijk”… mooie laatste zin voor het boek “Famous Last Words”. 😛

3 gedachten over “Krapuul Sport: De Warmste Jaren Top Tien!”

 1. Prima stukje fact finding, maar toch een kritische noot uit het kamp de Mos:
  Ter onderbouwing, 2010 speelt thuis op kunstgras en dient daarom gediskwalificeerd te worden. (muv de maand december natuurlijk, toen lag er sneeuw op het kunstgras).

 2. Debutant 2011 is zojuist aarzelend uit de startblokken vertrokken. De verwachtingen in het publiek zijn hooggespannen voor deze nieuwkomer op basis van de hoge prestaties van diens voorgangers, maar er zijn ook cynici (Roy Spencer, altijd lachen met hem) die in de langzame start van Miss January al voldoende aanwijzingen zien voor een afgang. Maar wat zijn de verwachtingen van de sportredactie?

 3. Team TweeduizendElf maakt van nood een deugd

  Van onze sportredacteur – Met de hakken over de sloot wist Team TweeduizendTien tijdens de afgelopen WK Warmste Jaar / Sector Aarde na een vliegende start nog net een gedeelde eerste plaats te behouden, nadat de weersomstandigheden tegen het einde van het toernooi hevig ten nadele waren gekeerd. Twee maanden later zijn die omstandigheden amper verbeterd en wij vroegen de coach van Team TweeduizendElf (die na een aantal anonieme dreig- en haatmails van een stagiaire van Prof. Dr. Mr. Ing. Richard de Mos* eveneens anoniem wenste te blijven) hoe het nieuwe team hiermee omgaat.

  “We wisten dat het een moeizame start zou worden en dat we bij de Januari-onderdelen geen medailles in de wacht zouden slepen,” aldus de coach. “Maar we hebben van de nood een deugd gemaakt door de minder ervaren teamleden de kans te geven ‘het veld te proeven’, wat door iedereen als positief is ervaren. Voor februari hebben we een speciale gemengde selectie samengesteld, terwijl we er in maart weer met volle kracht tegenaan gaan. De weercomputers op Oa en Raxacoricofallapatorius voorspellen een spoedige verbetering en wij zijn er 100% klaar voor!”

  Niet alleen de coach en het team zijn vol vertrouwen, ook in de casino’s op Ferenginar schijnt al flink te worden ingezet op de verwachte hogere scores gedurende de de komende maanden. “TweeduizendElf Roelt Het Hemelgewelf!” scandeert een menigte fans ons na als wij het trainingskamp verlaten.

  Wij wensen de kandidaten veel succes en blijf afstemmen op GalaxyMedia voor het laatste nieuws! (We gaan er nu even uit voor de reclame en zijn over 180 microts bij U terug met deel 1764 van “De zin van het leven” door psycholoog Marvin Abtsoap vanaf het verre Golgafrincham!)

  * TIP: voor een succesvolle anonimisering verdient het aanbeveling om eventuele standaard “footers” uit een bericht te verwijderen. Ook is het wellicht een idee om een neutraal Hotmail- of Gmail-adres aan te maken in plaats van “anoniem@pvv.nl”; tevens wordt “fraude” in de regel niet gespeld met een “v” of met “uhhh” in plaats van “e” aan het eind.

Reacties zijn gesloten.