Oranje: bruin tegen bruin omdat haat niet te sturen valt

speelstadoranjeGisteren werd een bruine door bruinen belaagd. Het maakte duidelijk (althans voor degenen die het willen zien) dat haat niet te sturen valt.
Wanneer de geest van de haat eenmaal uit de fles is, is het uiteindelijk een ongeleid projectiel dat iedereen zal treffen: niet alleen degenen tegen wie die haat gericht is.
Maar ook tegen degenen die er iets aan hadden kunnen doen op grond van hun machtspositie, prestige of bekendheid maar dat willens en wetens hebben nagelaten. Uiteindelijk wordt iedereen erin meegezogen.
Is de Führer der tweedekansnazi’s alleen verantwoordelijk voor het feit dat hooivorkenbrigades in Oranje – gelegen in een gemeente die qua oppervlak de op vier na grootste is maar met zoals iemand terecht opmerkte, zo’n 780.000 minder inwoners dan Amsterdam – door het lint gingen toen staatssecretaris Dijkhoff langskwam?
Welnee. Het is ondoenlijk iedereen te noemen die in welke hoedanigheid ook er jarenlang aan bijgedragen heeft de haat te voeden en het fascisme in Nederland te legitimeren.
Hier, hier, hier en hier kunt u er bijvoorbeeld over lezen.

Laat ik er toch eentje noemen.
Twee weken geleden was de net als nazi uit de kast gekomen Meindert Fennema in het programma ‘Buitenhof’ waar hij ongegeneerd en ongehinderd Janmaat mocht ophemelen als een ‘visionair.’
Ook de eugenetica van Otmar von Verschuer en Joseph Mengele werd er helemaal gelegitimeerd alsof het de normaalste zaak van de wereld was.
“Rassen bestaan en hebben invloed op menselijk gedrag” aldus Fennema die de opmerking als ware het een wetenschappelijk vaststaand feit lanceerde.
Interviewer Paul Witteman – die zelf zijn aandeel in het jarenlang kweken van haat ruimschoots geleverd heeft als een van die twee van ‘Pauw en Witteman’ dat zolang het bestond een platform voor allerlei fascistisch tuig was – liet die opmerking voor wat zij was.
Wie ook te gast was in dat programma: Diederik Samsom. Terwijl deze normaal gesproken zoals men zegt de bek in twee handen heeft, hield ie nu zijn kaken stijf op elkaar.
Dit was dé gelegenheid geweest voor Samsom om de vloer aan te vegen met dat fascistische varken.
Maar de voormalige twitteraar die zich al ‘bedreigd’ voelt wanneer een fractiegenoot van Turkse afkomst zijn baard kamt, verkoos het, laf schijtkonijntje dat ie is, zijn waffel te houden.
Door nazi’s als Fennema gewoon onweersproken te laten, ze niet te confronteren met de schofterigheid en vooral ook dwaasheid van hun uitspraken en ideeën of – zoals Samsom – af en toe wat zitten te giechelen faciliteer en legitimeer je haat.
Haat jegens moslims, jegens vluchtelingen en jegens alles en iedereen dat niet past in het verknipte wereldbeeld van ‘bezorgde burgers wier zorgen je serieus moet nemen en die je erbij moet betrekken’ die zich steeds meer ontpoppen tot terroristen.

Goed, dat waren er dan in plaats van eentje drie die medeverantwoordelijk zijn voor de afgesproken spiegel van een dienstwagen en de mogelijke schrik van een ambtsdrager.
Ik ben het niet eens met degene die op Twitter iets zei in de trant van ‘solidair te zijn met een VVD’er die bedreigd werd door fascisten.’
Wat ik namelijk al zei: bruin keert zich tegen bruin omdat haat niet te sturen valt.
En reken maar dat de VVD van Dijkhoff zich aan wat haatzaaierij schuldig heeft gemaakt!
Zoals Ina hier schrijft tot de dag van vandaag.
Laten we ook vooral niet uit het oog verliezen dat Dijkhoff een enthousiaste uitvoerder is van een misdadig vluchtelingenbeleid waarbij de minachting voor mensenlevens ervan afspat.
Zo is het Dijkhoff met zijn IND die voornemens is een 8-jarig jongetje dat aan een erfelijke bloedziekte lijdt genaamd fucosidosis waardoor het speciale sondevoeding nodig heeft in combinatie met 24 uurs verpleging omdat het jongetje anders dood gaat… het land uit te flikkeren.
Naar Afghanistan, een land waar Amir Mouradi – zo heet hij – totaal geen weet van heeft en waar na dertig jaar oorlog en ellende de kans niet erg groot is dat hij krijgt wat hij nodig heeft om in leven te blijven.
Waarom wordt dit jochie zoals zovelen het land uitgegooid met alle risico’s voor hun levens van dien?
Omdat het vluchtelingenbeleid van Nederland net als de tokkies in Oranje gedreven wordt door haat en volstrekte minachting jegens een ander.
Mensenlevens tellen niet. Bruin brengt pas begonnen levens in gevaar.

Gisteravond was het dan bruin tegen bruin. Omdat zoals gezegd haat niet te sturen valt.
God mag weten wat ons nog meer te wachten staat als Nederland zo vast blijft houden aan haar onmenselijkheid.
Daarom is verzet tegen de tweedekansnazi’s van Wilders niet alleen hoogst noodzakelijk maar ook tegen het misdadige bruine regime waar VVD’er Klaas Dijkhoff deel van uitmaakt en dat PVV-wensen tot zijn beleid maakt.
Dag in dag uit.