Eigen onderbuikwandvergrotingstoelage eerst!

aanvalluhHet was weer een drukke week voor media, politici en opiniemakers. Er was eerder een volksopstand in het Drentse dorpje Oranje met een gewonde als gevolg. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (VVD) was naar het 140 zielen tellende plaatsje afgereisd om de bevolking te informeren over zijn beslissing nog eens 700 asielzoekers tijdelijk te huisvesten in het voormalige Pipodorp dat vorig jaar door maverick-ondernemer Henny van der Most aan het COA was verhuurd. Er was afgesproken dat er 700 asielzoekers zouden worden gehuisvest en er waren geen noemenswaardige problemen. Dat veranderde op slag toen Dijkhoff vertelde dat er nog eens 700 zouden komen en er bovendien al twee bussen onderweg waren.

De aanwezige burgers waren woedend. Niet asielzoekers zelf waren het probleem maar de wijze waarop de overheid met haar burgers omging. Dijkhoff moest onder beveiliging vluchten, althans, daar leek het op. Een boze inwoonster ging voor zijn auto staan, riep “vette BMW” en werd door een agent in burger de berm in gesleurd zodat Dijkhoffs bolide kon vertrekken. Later bleek dat ze haar elleboog had gebroken. Er volgden natuurlijk reportages en interviews met direct betrokkenen. Enkelen zaten in talkshows en begonnen over overlast, verkrachtingen, steekpartijen en dat het niet veilig was, want dat hadden ze gehoord. Persoonlijk hadden ze geen slechte ervaringen, maar in hun beleving was er van alles mis.

1400 asielzoekers in een dorp met 140 permanente zielen lijkt natuurlijk een enorm scheve verhouding, maar de realiteit wil dat de gemeente Midden-Drenthe qua oppervlakte ruim twee keer groter is (341,53 km²) dan de landmassa van Amsterdam (165,18 km²). Plek zat dus voor nog een miljoen of wat. De meeste noodopvang wordt gerealiseerd daar waar nog ruimte is. Logisch, zou je denken. Maar zo denkt de gemiddelde Nederlander natuurlijk niet. De komst van vluchtelingen wordt door velen als bedreiging ervaren, een gevoel dat door de PVV en VVD wordt versterkt. Incidenten worden uitgemolken en opgeblazen. De PVV heeft ondertussen een netwerk van verontruste burgers via AZC-Alert, die er niet voor schuwen geplande voorzieningen te beschadigen en lokale bestuurders te bedreigen.

De ongehoorzaamheid van burgers begint ook elders dramatische vormen aan te nemen. Een royale meerderheid van de Nederlanders volgens een opinieonderzoek onder lezers van de bode der bijbelgordel, Reformatorisch Dagblad, vindt dat vluchtelingen en asielzoekers best buiten in de regen en vrieskou kunnen slapen, want zij staan al veel langer op de wachtlijst voor de door de hogere overheid gefaciliteerde huisvesting. Het kan toch niet zo zijn dat negers voorrang krijgen? Het is dus niet gek dat de PVV zo hoog scoort in opiniepeilingen. Eindelijk iemand die opkomt voor de zuiver witte en vroom-christelijke Nederlanders en hen voor de naderende ondergang van het Avondland behoedt.

In Woerden werd een AZC bijna bestormd door een twintigtal in het zwart geklede personen met bivakmutsen op. Er werden vuurwerkbommen gegooid naar de sporthal waar 150 getraumatiseerde vluchtelingen tijdelijk zijn ondergebracht, maar gelukkig waren er nog burgers die erger wisten te voorkomen. Ondertussen was premier Mark Rutte op handelsmissie in de VS en ging hij op bezoek bij het hoofdkantoor van Coca Cola in Alabama. Zulke uitstapjes voor ondernemers en vrije markt-bobo’s worden door de overheid gefaciliteerd (lees: betaald) om contracten, banen en middelen van buitenlandse investeerders binnen te harken.

Volgens Rutte belde hij ieder uur met Dijkhoff om de situatie te bespreken. Zijn stroman in de Tweede Kamer, Halbe Zijlstra, kwam gisteren met een verklaring dat vluchtelingen afgeschrikt moesten worden om naar Nederland te komen. Volgens Zijlstra komen ze naar Nederland omdat borstvergrotingen en penisverlengingen hier gratis zijn. Het was allemaal de schuld van Merkel, zei hij, die weliswaar een goede leider was maar een verkeerde leider. Een echte leider biedt geen hulp, maar trapt weerloze mensen nog verder in de grond. In Nederland is die mentaliteit ondertussen goed voor de helft van de Kamerzetels.