Halbe Zijlstra (VVD): ‘Zij kunnen best toe met een paar tientjes en een containerachtige woning’

wooncontainers“Zij kunnen best toe met leefgeld van een paar tientjes in containerachtige woningen.” Aldus Halbe Zijlstra.

Hoe krijg je het uit je strot, hoe krijg je het in ’s hemelsnaam uit je rechtse strot??  “Jij kunt best toe met een paar tientjes en een containerachtige woning”, stelt u zich eens voor dat u iemand dat in het gezicht moet zeggen. Welnu, Halbe Zijlstra kan dat.

Na aankomst afgelopen week van 150 vluchtelingen in wat wel zo ongeveer het allerkleinste plaatsje van Nederland moet zijn, Oranje te Drenthe, waarbij een of ander mens dusdanig topzwaar was dat ze gelijk kapseisde en van alles brak toen ze even uit de weg getrokken moest worden voor staatssecretaris Dijkhoffs auto was blijkbaar DE GRENS BEREIKT voor Zijlstra.

Want hij staat gelijk met een interview in het AD waarin hij hard probeert te maken dat het land de problematiek na die 150 vluchtelingen nu al ècht ècht ècht niet meer aankan.

Het maakt de bewering van Emile Roemer, dat die plaatsing van vluchtelingen in uitgerekend een gehucht als Oranje een bewuste provocatie was ter promotie van een strenger toelatingsbeleid, een stuk geloofwaardiger. In elk geval een stuk geloofwaardiger dan de kwaadaardige leugens waarmee Zijlstra in het AD ons probeert wijs te maken dat het zo echt niet langer kan.

Want waar maakt Zijlstra zich zoal zorgen om?

Natuurlijk is daar het probleem van de huisvesting. Ik zal niet beweren dat dat geen probleem is, maar inmiddels weet iedereen dat dat probleem niet door de vluchtelingen veroorzaakt wordt, maar door de vooral door de VVD al decennialang zo enthousiast gesteunde uitverkoop van woningcorporatiewoningen, waardoor verhuizen voor mensen met minder dan een fors bovenmodaal inkomen gewoon helemaal geen optie meer is wegens een schrijnend tekort aan betaalbare huurwoningen. Iedereen blijft dus zitten waar-ie zit.

Verder leggen vluchtelingen volgens Zijlstra een ontoelaatbaar hoge druk op onze zorgkosten. Volgens hem moet het maar eens afgelopen zijn met die borstvergrotingen, ooglidcorrecties en complete tandrenovaties. Ik verzin dit niet, Zijlstra zegt dit echt. Daarom wagen die duizenden mensen natuurlijk hun leven op de Middellandse Zee, om die borstvergrotingen! Nog zonder de toelichtende alinea onder het artikel gelezen te hebben weet je natuurlijk al dat dit kwaadaardige onzin is, bedoeld om vluchtelingen in een kwaad daglicht te zetten:

“Asielzoekers krijgen overigens de meeste ingrepen van de plastische chirurg helemaal niet vergoed. In de Regeling Zorg Asielzoekers is een beperkte lijst aan ingrepen opgenomen. Borstverkleining en het plaatsen van een borstprothese zijn opgenomen in de lijst met niet-vergoede ingrepen. Een ooglidcorrectie mag alleen indien medisch noodzakelijk.”(NRC)

Pure leugens van de kwaadaardigste en vuigste soort dus, van Halbe Zijlstra.

“Het is daarom tijd voor antireclame, zo vindt de VVD-voorman: geen bijstandsuitkering of toelages en een sobere opvangwoning met gedeeld toilet en keuken. Pas als asielzoekers een permanente verblijfsvergunning hebben, krijgen ze dezelfde voorzieningen als Nederlanders.” (NRC)

Precies, die lui moeten wel hun plaats weten als tweederangs niet-Nederlandse inwoners. Alleen als Nederlander heb je er recht op een waardig bestaan hier, nietwaar? Anders sluit je maar achteraan bij de gaarkeuken en het washok. Kunnen we anders niet gewoon al die PVV-stemmende campingtokkies daarheen sturen en hun woningen ter beschikking stellen aan vluchtelingen? Die lui leven blijkbaar graag en vrijwillig in dat soort omstandigheden. Misschien kunnen we ook bij elke grensovergang en de check-outbalies op Schiphol een poster met die gluipkop van Zijlstra erop plaatsen, dat lijkt me wel effectief als antireclame, alhoewel dat de toerismesector helaas ook een gevoelige klap zal toebrengen.

Maar Zoolstra kan dit soort dingen alleen maar zeggen door de voortdurende haatzaaierij van Wilders gedurende de afgelopen 10 jaar. In een VVD van vroeger, die van een Dijkstal, Weisglas of Winsemius bijvoorbeeld, was hij er nooit mee weggekomen (onder Bolkestein natuurlijk weer wel, het gif was al langer aanwezig, maar toch woei er toen meestal nog niet zo’n expliciet xenofobe wind in de VVD).

Echter, de VVD van Mark Rutte en Halbe Zijlstra heeft bewust meegeholpen de haatspraak van Wilders salonfähig te maken, en kan nu fijn meehuilen en meegraaien in het xenofobe electoraat.