Terreur loont op de weg naar ‘Sober & Rechtvaardig’

Drie weken geleden maakten ‘bezorgde burgers wier zorgen je serieus moet nemen en die je erbij moet betrekken’ een raadsvergadering in Purmerend waar gesproken werd over de eventuele vestiging van een AZC met een hoop gekrijs en gejoel onmogelijk.
Doodsbenauwd als de plaatselijke nazi’s zijn dat mensen die alles kwijt zijn ook maar een kruimel van de onmetelijke rijkdom in Purmerend en de rest van dit land zouden krijgen.
De gemeenteraad van Purmerend heeft gisteravond tegen de komst van een AZC gestemd. Een deel van de raad van Purmerend bestaat uit vertegenwoordigers van de ‘PVV met leden’ en verder is er een deel dat je gerust kan scharen onder klonen van de PVV. Zij stemden dan uiteraard ook tegen het helpen van medemensen in nood.
Volgens dit bericht zou burgemeester Bijl hebben gezegd dat “hij de indruk heeft dat die partijen zich hebben laten beïnvloeden door het felle debat en de protesten van buurtbewoners.”
Dat lijkt mij eerlijk gezegd nogal eufemistisch uitgedrukt en zelfs onjuist.
Tussen de eerste vergadering op 24 september die onmogelijk gemaakt werd en de stemming van gisteren in diezelfde raad zit de terreuraanval op weerloze vluchtelingen in Woerden door twintig terroristen.
Mij lijkt eerder dat het deel in de raad van Purmerend dat toch al tegen was zich alleen maar gesterkt voelde in de van elke empathie gespeende houding die het van meet af aan innam en een deel heeft niet zoals Bijl beweerde ‘zich laten beïnvloeden’ maar is gewoon gezwicht voor terreur en intimidatie van zowel binnen als buiten de gemeentegrenzen.

Het Centraal Joods Overleg, een organisatie van diverse joodse organisaties, is volgens haar eigen website voor een ‘ruimhartig beleid’ als het gaat om vluchtelingen.
Mooi. Gelukkig maar. Er zijn toch nog fatsoenlijke mensen – mensen die als geen ander waarschijnlijk weten wat het is om oorlog en vervolging te moeten ontvluchten – op wie de vluchtelingen van vandaag kunnen rekenen.
Eh….alleen niet als die vluchtelingen in de buurt worden opgevangen waar toevallig veel joodse mensen wonen zoals in Amstelveen, zo meldt datzelfde CJO.
Daarmee suggererende dat alle vluchtelingen antisemieten, verkrachters, moordenaars en terroristen zijn.
Mensen die als geen ander hebben ondervonden waartoe generaliseren kan leiden vinden nu dat hun buurt van vreemde smetten vrij moet zijn.
Dit komt dan twee dagen nadat een of ander hysterisch wijf aan wier geestelijke vermogens ernstig getwijfeld mag worden op een plein in Utrecht iets heeft staan krijsen over moslims en inteelt.
Overigens kon ik in de social media activiteiten van CJO-voorzitter Ron van der Wieken uit de periode vorig jaar waarin Israël genocide bedreef in Gaza, geen enkele kritische opmerking of zelfs maar eentje waar twijfel uit sprak omtrent de morele juistheid daarvan ontdekken, terwijl ik er toch vele gezien heb van zijn hand met daarin links naar artikelen over hoe erg Hamas wel niet zou zijn.
Ik merk het maar even op.

Ondertussen meent de fascistische organisatie AZC_Alert, die als enig doel heeft namens de Führer der tweedekans nazi’s op te hitsen tegen vluchtelingen, net als Jeroen Wollaars van de NOS, dat Duitsland op instorten staat als er 2,3 oorlogsvluchtelingen per 1000 inwoners bijkomen.
Bewust eraan voorbijgaand dat er destijds wel 16 miljoen mensen uit de DDR bij de 63 miljoen Westduitsers konden komen en het land er allesbehalve aan ten onder is gegaan.
De praktijken van Halbe Zijlstra en Sybrand Buma zijn in dit land tot norm verheven en daar horen je aan feiten te houden en af te zien van demagogie, ophitsen, laster en het zaaien van haat beslist niet bij.

En in deze twee, drie dagen hebben we naast het feit dat D66 nu een ‘nette PVV’ geworden is, dan verder gezien dat Bruin II voornemens is vluchtelingen die in Nederland mogen blijven te verklaren tot Untermenschen.
Die mensen krijgen geen voorrang meer in het kader van de zogeheten taakstelling aan gemeentes bij het vinden van een sociale huurwoning terwijl verder voor hen het recht op een bijstandsuitkering en andere toeslagen beperkt dan wel afgeschaft wordt.
Het is nog niet bekend of die mensen dan wel – net als degenen die in dezelfde situatie zitten maar wier wieg hier toevallig wel heeft gestaan- met een warm hart en een koel hoofd de dwangarbeid ingetrapt worden in het kader van die fascistische ‘participatiewet.’
Het afleggen van de met terreur, hypocrisie, lafheid en leugens geplaveide weg naar de fascistische hel van nazi-Führer Wilders gaat steeds sneller. Aan het eind van die weg, vlak voor u de hel betreedt, zult u onder een mooie poort doorgaan met daarop in smeedijzeren letters ‘Sober & Rechtvaardig.’
Komt het bekend voor?

1 gedachte over “Terreur loont op de weg naar ‘Sober & Rechtvaardig’”

  1. Pingback: De echo van het verleden die Eberhard van der Laan luid laat weerklinken | Krapuul

Reacties zijn gesloten.