Hoofd vol havermout

Rusland wordt tegenwoordig vooral in onze media gekritiseerd voor het feit dat de Russen uiteindelijk door het Westen gesponsorde criminelen en terroristen in Syrië durven te bestrijden.

De media proberen doorgaans de burgers gek te maken door nu te vertellen dat er “goede” en “slechte” terroristen zouden bestaan – een bewering die met normale hersenen niet te bevatten is. Iedereen weet dat het moorddadige terroristische tuig een en hetzelfde is.

Het valt dan niet mee voor de Westerse media te moeten vertellen dat onze regeringen in het Westen deze terroristen steeds blijven bewapenen en financieren die zich vervolgens op onschuldige burgers in Syrië gaan uitleven en miljoenen vrouwen, kinderen, bejaarden op de vlucht dwingen.

Nog moeilijker valt te verklaren dat er 4 jaren lang beweerd werd dat de terroristen werden bestreden, onder andere zijn er 2600 aanvalsvluchten in 4 jaren tijd “op ISIS” gerealiseerd waarbij het enige gevolg was dat ISIS hun territorium steevast in al die jaren hebben uitgebreid. Waarop de christenen in Syrië stelselmatig door de terroristen werden vermoord, of gemarteld en verdreven, vrouwen zijn in de terroristische slavenhandel geraakt en in dezelfde tijd heeft ISIS steeds meer beheer over de olievoorraden en illegaal export uit Syrië naar de buurlanden verkregen.
Al die tijd konden de ISIS-terroristen met het laatste model wapens en splinternieuwe terreinwagens blijven pronken.

Het publiek weet nog dat de historische stad Palmyra enige tijd geleden in handen van ISIS is gevallen. Daarop zijn de terroristen die stad gaan vernietigen en de plaatselijke wetenschappers hebben ze publiekelijk onthoofd.
Voor de gelegenheid hadden journalisten werd bij de Franse radio de militaire adviseur van voormalig president Chirac voor commentaar uitgenodigd omdat deze man tegenwoordig ook analyses van de situatie in het Midden-Oosten doet.

Uit het verhaal van deze oud-militair bleek dat de inname van Palmyra daadwerkelijk door een groep van ISIS terroristen van ongeveer 260-300 man is gedaan, die in een eindeloze stoet op terreinwagens een hele dag door de woestijn zijn getrokken tot aan Palmyra toe. De radiojournalist was hierop enorm verbaasd omdat deze kilometers lange file zeker uit de lucht goed op te merken is geweest. Hij vroeg de militaire specialist toen of de inname van Palmyra niet had kunnen worden voorkomen. Even de vliegtuigen erop afsturen en deze zaak afronden.

De militaire specialist koos dan voor de openheid en gaf toe dat een dergelijke stoet terreinwagens een zeer eenvoudige schietschijf zou zijn. Waarom heeft dan niemand ingegrepen terwijl de media ons elke dag wijs maken dat de VS en de coalitie steeds ISIS doen bombarderen, vroeg de journalist.

Ik kan het ook niet verklaren, was het antwoord.

In paar weken tijd en iets meer dan 400 vluchten heeft de Russische luchtmacht meer dan de helft van alle steunpunten en haast alle wapendepots van ISIS geraakt en vernietigd. De terroristen zijn in paniek geraakt en verliezen mettertijd hun posities.

We zouden de Russen dankbaar moeten zijn dat ze dit probleem dat Europa bedreigt daadkrachtig zijn gaan aanpakken en de terroristen onschadelijk maken.

In de jaren ’60 van de vorige eeuw zei de toenmalige Franse president Charles de Gaulle, die een trotse verzetsstrijder tijdens de Tweede Wereldoorlog was geweest, dat het toekomstige Europa zich van Lissabon tot aan Wladiwostok zal uitstrekken.

Voor onze economie, voor onze maatschappij en voor onze succesvolle gezamenlijke Europese toekomst zou dit de beste toekomstige strategie zijn.

Het is de hoogste tijd dat onze traditionele politici wier hoofd vol havermout zit dit heldere feit gaan in zich opnemen.