Een moreel gebod: Kom in verzet

prikkeldraadhekMaar natuurlijk vindt Sybrand Buma een hek om het fascistische Hongarije ‘moreel aanvaardbaar.’
Niet om het vergif van het fascisme uit het land van Orbán tegen te houden. Wellicht dat ik dan misschien op zijn minst de uitspraak van de hysterische gek van het CDA het voordeel van de twijfel zou geven.
Nee, Buma vindt dat hek dat tot zulke afschuwelijke taferelen leidt ‘moreel aanvaardbaar’ omdat ie er zelf ook ooit voor gepleit heeft.
Europa zou gewoon de wereld leeg moeten kunnen roven en het daarna aan zijn lot over moeten laten was de strekking van zijn verhaaltje destijds.
Bovendien is het volgens de CDA’er ‘moreel aanvaardbaar’ aan te zetten tot geweld jegens vluchtelingen en ze te beschuldigen van het feit dat het eigenlijk allemaal (ik krijg het smerige woord nauwelijks uit mijn toetsenbord) ‘gelukszoekers’ zijn die afkomen op ‘beloofde banen en huizen.’
Daarom moeten die profiteurs die volgens hem en zijn vriendjes uit de politiek slechts voor ‘onze borstvergrotingen, penisverlengingen en anusbleek’ komen maar heel ‘moreel aanvaardbaar’ opgehokt worden in containers met net teveel geld om van dood te gaan maar zeer zeker te weinig om normaal van te kunnen leven.
Ook is in dit verband liegen over van alles en nog wat blijkbaar heel ‘moreel aanvaardbaar.’

Maar er is meer dat de CDA’er Haarbal ‘moreel aanvaardbaar’ acht.
Allemaal zaken waar een normaal mens die een klein beetje opvoeding heeft genoten van gruwt.
Sybrand van Haarbal Buma vindt om te beginnen het ‘moreel aanvaardbaar’ dat mensen die zich verzetten tegen het racisme dat uitgaat van ‘zwarte piet’ door fractiegenoten van hem uitgescholden worden.
Ook vindt hij het moreel aanvaardbaar dat mensen die in een demonstratie (een legitiem en volstrekt normaal mensenrecht) een vergelijking maken tussen de genocidale praktijken van Israel en het nazisme door clubgenoten beschuldigd worden van terrorisme.
Of iemand in zijn fractie te dulden die massamoord volkomen ‘moreel aanvaardbaar’ vindt.

En wat te denken van het volstrekt ‘moreel aanvaardbare’ samenwerken met nazi’s – pardon: een volstrekt normale partij met volstrekt normale standpunten – die niet onder stoelen of banken steken dat ’tientallen miljoenen’ mensen uit Europa gedeporteerd moeten worden. Deportatie en etnische zuivering is een per definitie uiterst gewelddadig proces waar bij er dan ook onherroepelijk vele, vele doden zullen vallen.
Anderen moeten volgens datzelfde vanuit de VS gesponsorde fascistentuig, waarmee het volkomen ‘moreel aanvaardbaar’ is samen te werken, in de knieën geschoten worden.
Het land moet immers geheel ‘moreel aanvaardbaar’ geregeerd worden en dan is het CDA altijd bereid haar ‘verantwoordelijkheid te nemen’ toch?

Ach, zo kan nog een hele lange tijd doorgaan over de moraal van Sybrand Buma van Haersma van het CDA.
Zoals bijvoorbeeld het feit dat hij en zijn partij het ‘moreel aanvaardbaar’ vonden en vinden om als gevolg van een hersenspinsel van George W. Bush een miljoen Iraakse burgers over de kling te jagen in een massamoord die zijn weerga sinds de jaren van de Tweede Wereldoorlog niet kent.
Nou we het er toch over hebben is het natuurlijk interessant om in het licht van wat er afgelopen weekend naar boven kwam (een Blair die een jaar lang als PR-mannetje en spindoctor voor de president van de VS en zijn oorlog heeft gediend) te zien of het onderzoek van de Commissie-Davids nog een vervolg gaat krijgen.
Misschien dat de partijgenoten van Sybrand Buma, Jan Peter Balkenende en Jaap de Hoop Scheffer alsnog wegens oorlogsmisdaden berecht zullen gaan worden.
Dat vind ik moreel namelijk behalve aanvaardbaar ook hoogst noodzakelijk.

En verder heb ik geen boodschap aan wat CDA’er Sybrand Buma van Haarbal ‘moreel aanvaardbaar’ vindt.
De Duitse Minister van Binnenlandse zaken betitelde PEGIDA – zeg maar de vrienden van de ‘volstrekt normale vrienden’ van Buma – dit weekend als ‘rattenvangers en haatzaaiers.’
Mij lijkt het geheel ‘moreel aanvaardbaar’ en juist Buma eveneens als zodanig te beschouwen.

„Bleiben Sie weg von denen, die Hass in unser Land spritzen“

Bron

Ik zou zeggen: kom in verzet tegen de rattenvangers die dit land met hun haat, geweld en leugens vergiftigen.
Dat is niet alleen ‘moreel aanvaardbaar,’ het is zelfs een moreel gebod.

Achter een flinterdunne façade van christelijke naastenliefde plakt Sybrand van Haersma Buma reeds 4898 dagen aan het pluche van de Tweede Kamer alwaar hij het geheel ‘moreel aanvaardbaar’ vindt tegen een royale vergoeding de rattenvanger uit te hangen namens de plunderaars op wereldschaal van de NAVO en die roof zonder weerga te faciliteren middels het prediken van haat en geweld jegens hen die daar het eerste slachtoffer van worden.

1 gedachte over “Een moreel gebod: Kom in verzet”

  1. Pingback: De misplaatste pretenties van een nul | Krapuul

Reacties zijn gesloten.