Waarom ik aangifte doe tegen de hoofdredacteur van de Telegraaf, Paul Jansen

Wie dacht dat met het aflossen van Sjuul Paradijs als hoofdredacteur van de krant die ooit over het ‘joodsche vraagstuk’ schreef door Paul Jansen er een iets genuanceerdere vorm van berichtgeving in de Telegraaf zijn intrede zou doen, heeft het mis.
Het is zelfs zo walgelijk dat ik reden zie om tegen Paul Jansen aangifte te doen wegens opruiing.
Waar gaat het om?

Eergisteren verscheen in de Telegraaf een bericht dat begon met deze opening:

Een groep dronken asielzoekers heeft dit weekend in Gilze en Rijen een vrouwelijke buschauffeur bedreigd. Volgens sommige omstanders werd de vrouw uit de bus getrokken en tegen de zijkant van het voertuig gedrukt.

Bron

Zoals dat tegenwoordig gaat in het copy-paste land voor wat betreft ‘de journalistiek’ door ideologisch (lees: vunzig rechts) gemotiveerde lamlullen, werd dit bericht klakkeloos overgenomen door onder andere het Brabants Dagblad.
Natuurlijk was dit bericht in het door Wilders, Zijlstra en Buma totaal opgefokte landje koren op de molen van de fascistische PVV-haatsite AZC_Alert:

2015-10-21 AZC Alert Hendriks Brabant bus

Maar het bericht in de Telegraaf dat door fascistische tokkies als die Anita Hendriks zo dankbaar werd aangegrepen voor een nieuwe ronde van geweld op social media tegen vluchtelingen klopt niet volgens een zekere Jiske van Pelt van de politie:

“De vrouw is niet mishandeld. Er waren wat mensen die niet meekonden omdat er te weinig plek in de bus was. Daarna is geprobeerd de deuren van de bus te openen. En er is een man die tegen de wielen van de bus geschopt heeft. Verder is er alleen maar wat gescholden. Er is ook geen aangifte gedaan”

Bron

Zie hier de reden waarom ik van de rechter graag een oordeel wil over de kwestie met als centrale vraag of het Telegraaf-bericht over de mishandelde buschauffeuse niet een vorm van opruiing is met mogelijk zeer ernstige consequenties voor vluchtelingen. AZC-personeel en hulpverleners na alles wat er de afgelopen tijd is gebeurd.
Denk aan ‘Woerden’ waar door Wilders en zijn maten opgejutte nazi’s vluchtelingen te lijf gingen met vuurwerkbommen.

Mocht iets dergelijks, vuurwerkbommen naar vluchtelingen of ander geweld jegens die mensen en degenen die zich om hen bekommeren, zich in één van de komende dagen voordoen, dan kan de hoofdredacteur van de Telegraaf tevens een aangifte wegens (aanzetten tot openlijke) geweldpleging en poging tot doodslag dan wel moord tegemoet zien.

1 gedachte over “Waarom ik aangifte doe tegen de hoofdredacteur van de Telegraaf, Paul Jansen”

  1. Pingback: Neem een aanklacht tegen WNL direct mee | Krapuul

Reacties zijn gesloten.