Fatsoen volgens tokkie-krant De Telegraaf

Al een poosje heb ik het gevoel dat het waarschijnlijk niet lang meer gaat duren eer deze of gene ons gaat aanpraten dat Hitler aan de macht is gebracht door ‘bezorgde burgers wier zorgen je serieus moet nemen en die je erbij moet betrekken.’
Wellicht is de dag ook niet ver meer dat er op 5 mei in plaats van bevrijdingsfeesten rouwdiensten gehouden gaan worden omdat Engelsen, Polen, Amerikanen en Canadezen de nazi-bezetter destijds uit het land verdreven hebben.
Zo kreeg ik ijskoude rillingen van het feit dat Jeroen Pauw – alsof het de normaalste zaak van de wereld is – een platform geeft aan een nazi van een club waar men ‘gelukkig nog alternatieven’ ziet maar dat helaas de concentratiekampen nu nog gesloten zijn…

Maar even over Steenbergen:

Rond 1300 zwommen er twee zeemeerminnen rond in de wateren van Reimerswaal. Uitgeput, hongerig en dorstig kwamen zij aan in de haven van Steenbergen, en smeekten de bewoners om voedsel. Ook al waren de bewoners van Reimerswaal rijk, zij weigerden de meerminnen ook maar iets te geven en stuurden hen weg. De zeemeerminnen waren woedend en spraken een vloek uit: “Reimerswaal zal vergaan”, schreeuwden ze. Enkele dagen later sloeg een verschrikkelijke vloed toe en deze vernietigde Reimerswaal, Steenbergen verdronk. De zeemeerminnen zwommen verder en bereikten de Striene, en even later Steenbergen. Ze smeekten de bewoners, om voedsel. De Steenbergenaren waren niet rijk, maar gaven de zeemeerminnen toch te drinken en te eten, net genoeg om de ergste dorst en honger te stillen. De zeemeerminnen spraken desalniettemin weer een vloek uit: “Steenbergen zal half vergaan!”. Zeer snel werd Steenbergen getroffen door een grote brand, die de helft van de stad in de as legde. Volgens de legende zwommen de zeemeerminnen door naar Bergen op Zoom, waar zij volop te eten en te drinken kregen, waarop zij de woorden spraken: “Bergen op Zoom zal altijd bestaan”.

Bron

Tsja, de gastvrijheid is kennelijk nooit echt geweldig geweest bij dat volkje van ‘bezorgde burgers’ daar in Steenbergen.

Maar fatsoenlijk zijn ze wel volgens de Telegraaf.
Want toen inwoonster van Steenbergen mevrouw Dasja Abresch het woord kreeg en zich als enige (!) uitsprak voor de komst van een AZC werd ze heel fatsoenlijk uitgejouwd door de door verkrachting en ander seksueel geweld tegen vrouwen geobsedeerde Steenbergse tokkies met de mededeling dat er ergens een geslachtsdeel in moest.
Ik wil de letterlijke tekst van die viezeriken niet eens herhalen maar wie een beetje de media volgt, komt er zelf wel achter.
De uitspraak lijkt mij trouwens strafbaar aangezien het de wens betreft tot het plegen van geweld; het is gewoon aanzetten tot geweld en ook nog van een zeer specifieke soort geweld.
Eerder kreeg mevrouw Abresch al een steen door de ruit van haar voordeur.
Maar verder zijn het hele fatsoenlijke lui hoor, dat tuig dat het niet kon opbrengen even naar mevrouw en haar argumenten te luisteren en er dan eventueel normaal op te antwoorden zoals beschaafde mensen dat doen.
Het is dat er nog mensen zijn als mevrouw Abresch, anders had ik graag de verwoesting van Steenbergen tegemoet gezien.