Ze komen er niet mee weg

Peter Vandermeersch van de NRC plaatste deze tweet

2015-10-22 Peter Vandermeersch NRC gezicht

Hij stelt de vraag welk gezicht Nederland kiest. Dat van de door empathie en naastenliefde gedreven en buitengewoon moedige Dasja Abresch of dat van de fascistische tokkie (al of niet afkomstig uit Steenbergen) rechts op de foto met daarboven de vraag wie hen – de om verkrachting joelende bendes van Wilders en waar hij gezien zijn retweets razend trots op is – nog durft tegen te spreken.
De tweet van de NRC hoofdredacteur drukt iets van vertwijfeling uit.
Iets van ongeloof, iets van ‘is dit werkelijk gebeurd?’ waarbij dat ‘dit’ natuurlijk verwijst naar de terreur van Wilders’ bendes.
Het drukt iets uit van geschrokken zijn over de tekeergaande bruine furie.

Het is een sentiment dat niet op zich staat. Er zijn er meerdere waaronder Joshua Livestro (van het haatblog waar men lacht om gaskamers en joden alleen nuttig en leuk vindt als ze dood zijn omdat dat van pas komt in zijn eigen fascistische kraam) die ogenschijnlijk geschrokken in een tweet op 21 oktober j.l. constateert dat Wilders ‘de grens naar het fascisme is overgestoken.’
Nou, dat was niet sinds ‘Steenbergen’ hoor, Wilders was al vanaf zijn eerste ademtocht op dit ondermaanse de grens naar het fascisme overgestoken.
Over de vraag van Livestro’s collega Vandermeersch inzake wie die bruine bendes nog durft tegen te spreken kan ik kort zijn: er zijn genoeg, meer dan genoeg mensen die dat durven, dat doen en telkens weer zullen doen.

Vandermeersch is niet dom en daarom verzwijgt hij bewust angstvallig de vraag ‘wie hebben het zover laten komen?’
Wie hebben het zover laten komen dat er een terreuraanval plaats kan vinden op getraumatiseerde vluchtelingen te Woerden, wie hebben het zover laten komen dat gemeenteraadsvergaderingen onmogelijk gemaakt worden en raadsleden en wethouders nota bene met de dood bedreigd worden?
Wie hebben het zo ver laten komen dat Nederland nu de openlijke terreur meemaakt van Wilders en zijn horden?

Wel, Vandermeersch zou als hoofdredacteur van de krant die antisemitisme een Arabische uitvinding noemt die is ‘overgewaaid’ naar het westen de hand maar eens in eigen boezem moeten steken lijkt mij zo.
Stelselmatig heeft hij samen met Livestro en vele, vele anderen – we schrijven er vrijwel dagelijks over – het bruine monster gevoed en de huiskamers binnengebracht. Want haat jegens vluchtelingen en islamitische medeburgers is een verdienmodel zonder weerga. Bovendien moeten de plunderoorlogen van de NAVO in het Midden-Oosten en elders natuurlijk aannemelijk gemaakt worden. Leest u bijvoorbeeld in de uitstekende stukken van Stan van Houcke hier en hier hoe dat gaat. Van Houcke spreekt in zijn ‘anatomie’ van Hofland en Mak over mensen zonder moraal. Het staat buiten kijf dat Vandermeersch ook zo iemand zonder enige moraal is. Nu langzaam lijkt door te dringen wat voor monster Vandermeersch en consorten in eigen land vetgemest hebben, worden ze bang voor de gevolgen.

Wij zullen echter nooit moe worden Wilders’ pr-dansmariekes van NRC, Trouw, Volkskrant, de Telegraaf en noem ze maar op verantwoordelijk te houden voor wat was en nog – God verhoede het – gaat komen.
Ze komen er niet mee weg.

3 gedachten over “Ze komen er niet mee weg”

  1. Pingback: “Wer hetzt – fliegt” | Krapuul

  2. Pingback: Wilders’ verzet: nieuwe terreuraanslag vluchtelingen | Krapuul

  3. Pingback: Wilders’ verzet: kristalnacht in Steenbergen | Krapuul

Reacties zijn gesloten.