Hoe lang gaat de gekte nog door? – Keira’s 3000ste

keira 3000
3000 !!

Op zich vind ik een getal van 2.999 toch echt een heel mooi getal, maar mij is gevraagd door de huidige redactie om daar 3.000 van te maken. Hier moest ik even over nadenken. Het is wel een groot getal, maar er zijn ook heel veel linken en korte postjes bij. Ik voel me altijd wat in het niet verdwijnen bij degenen die hele mooie grote stukken schrijven, goed onderbouwd en waarvoor veel zoekwerk is verricht. Ik heb daar grote bewondering en heel veel waardering voor.

De afgelopen jaren heb ik niet meer zoveel geschreven en het voelt best onwennig aan. Ik leef me uit op facebook, deel informatie over misstanden op eigen tijdlijn, in groepen en blijf zo helemaal bij (volgens mij). Soms mis ik de gemeenschap van Krapuul best wel, maar het leven gaat verder en dingen veranderen. Behalve de haat en de angst in Nederland. Hoewel, die verandert ook, in de zin dat het steeds erger wordt.

Dat waar ik een aantal jaren geleden al voor waarschuwde, wordt stilletjes aan gewoon werkelijkheid. Hele groepen mensen worden weggezet als onmensen. Het ontmenselijken is al in een ver stadium gevorderd. Dronken praat die je vroeger alleen maar in de kroeg of op verjaardagen hoorde, zijn nu gemeengoed in het openbare leven, zelfs tot in het parlement. De jaren dertig van de vorige eeuw herleven volop. En vergis je niet, nu zijn het alleen nog de moslims, maar straks ook gewoon weer de joden, het laagje vernis is o zo dun. Ook gaat er nu geweld bij komen, op naar een nieuwe Kristallnacht.

Een facebook vriend, Wim Jenniskens, postte dit onlangs:

“Het lijkt erop dat de regering met de gevestigde politieke partijen een akkoord heeft om Wilders zijn gang te laten gaan. Ik weet hier niet precies de reden voor maar enige scenario’s zijn denkbaar: 

1. Men wil Wilders in de val laten lopen en daarna maatregelen nemen waardoor hij voorgoed beschadigt is en de aanhang zich van hem afkeert.
2. De rechtse elite is het in wezen met Wilders eens en wil Wilders het vuile werk laten doen.
3. Wilders moet de Nederlandse bevolking afleiden zodat de regering onzalige hervormingen in de sociale zekerheid kan doorvoeren.”

Mijn antwoord daarop was, punt 2 en 3 in willekeurige volgorde en punt 1 is helemaal niet aan de orde.

Op dit moment is de maatschappij zo verrot, mensen worden tegen elkaar opgehitst om af te leiden van belangrijke zaken die er doorgedrukt moeten worden door kabinetten. De vluchtelingen, cq de moslims, krijgen overal de schuld van en teveel mensen nemen dat klakkeloos aan. Dit doet mijn bloed wel eens koken!

Politieke partijen hebben nog nooit een goed antwoord gehad op Wilders, omdat hij niet volgens de regels speelt. Dat betekent dat je als tegengas ook niet volgens de regels moet spelen. Maar dat vindt men niet sjiek. Zoals collega Laurent al eens heeft geschreven, ze moeten hem gewoon verbaal vol in de bek treffen en hem voor pampus achter laten. Ook de mensen die beweren dat je in gesprek moet blijven met hardcore PVV’ers, trek ik niet meer. Ik hoop nog enig gezond verstand aan te treffen bij mensen die neigen naar de PVV en in de buitenste ringen hangen, maar verder houdt het voor mij op. Met die mensen wil ik best nog in gesprek gaan, maar met van die hardcore figuren, die gelijk beginnen te schelden en hopen dat ik word verkracht door een meute moslims, of dat zelf wel even willen komen doen om me te laten voelen hoe dat voelt, nee, daar besteed ik geen woord meer aan. Daar heeft facebook hele leuke knoppen voor.

Soms antwoord ik dan dat daar geen moslims voor nodig waren, dat Nederlanders die taak al hebben volbracht, en dat ik toch niet alle Nederlandse mannen haat. Vaak is het dan ook stil.

Via facebook heb ik gelijkgestemden gevonden en dat geeft steun. Want soms voel ik me wel eens verdomd alleen in dit Nederland van haat en angst, walg ik van de politiek die de ene na de andere domme zet doet of maatregel neemt om mensen tegen elkaar uit te spelen, waardoor er ook geweld gaat komen. Daarom zoek ik mensen die niet angstig zijn en niet haten. Want nee, ik haat PVV’ers niet, haat is zonde van mijn energie. Ik vind het jammer dat ze zo weinig doen met de hun gegeven hersenen, dat dan weer wel.

Bovenstaande redenen waren ook de redenen dat ik in 2010 voor Krapuul ben gaan schrijven, ik moest mijn frustratie kwijt. Na een paar jaar intensief in de krochten van de maatschappij te hebben doorgebracht, kon ik het niet meer opbrengen. Ik voelde me zo vies en werd ook ziek van alle on-line rotzooi, dat ik er mee ben gestopt.

Heb gezien dat er een aantal mensen uit de kast zijn gekomen, oftewel, hun eigen naam bekend hebben gemaakt. Zal ik dat ook maar doen? Ik ben Cori Groenewoud. Mocht je me willen volgen op facebook, stuur me een bericht. Als je begint te schelden en te dreigen, dan zal dat openbaar worden gemaakt en afhankelijk van de dreigementen zal ook de politie ingelicht worden. Aan jou de keuze.

En zover is het dus al. Dat je niet gewoon leuk af kunt sluiten, maar er gelijk aan denkt dat er rotzooi gaat komen van haters. Want die schamen zich nergens meer voor, ze gaan er vol in. Wij zijn bij Krapuul wel wat gewend aan schelden, weet niet of het nog zo is, maar het was wel eens heftig.