“Wer hetzt – fliegt”

wie hetz fliegtIk het het al eerder gezegd: Duitsland is geen perfect land. Zelfs bij benadering niet. Maar af en toe denk ik dat het best goed zou zijn als de de Duitsers nóg een keer naar Nederland komen om het land te besturen. Ditmaal dan om de Nederlanders te helpen terug te keren van de heilloze weg naar een fascistische dictatuur, want zelf kunnen en willen we dat blijkbaar niet. Ten minste, dat is het gevoel dat mij bekruipt wanneer de nazi’s legitimerende giechelbek VVD’er Rutte meent dat hij zich niet druk hoeft te maken over het feit dat de kinderen van mevrouw Dasja Abresch niet meer thuis konden slapen en zij zelf verkracht moest worden vanwege haar empathie jegens mensen die huis en haard hebben moeten verlaten en niks meer hebben.

In Duitsland doet men dat anders. Niet alleen hebben destijds veel bekende Duitsers heel resoluut stelling genomen tegen de nazi’s die hier door NOS-kwibus Jeroen Wollaars ‘bezorgde burgers die tegen hun grenzen aanlopen’ genoemd worden. Ook bondskanselier Merkel laat telkens weer weten ‘wir schaffen es’ als het gaat om mensen opvangen en weigert zich mee te laten slepen in het mensen verachtende gebral tegen vluchtelingen.
Neem ook als lichtend voorbeeld ARD-journaliste Anja Reschke die de haat op social media onomwonden veroordeelde en opriep het te bestrijden en stelling er tegen te nemen.
Nu is er dan IG-Matall voorzitter Jörg Hofmann die heel duidelijk is over vreemdelingenhaat: ‘Wer hetzt-fliegt.’ Moet ik het nog vertalen?
Hebt u een vakbondsleider hier al iets dergelijks horen zeggen? Hebt u al bekende Nederlanders op t.v. en radio gehoord die duidelijk en zonder verdere enige reserve oproepen tegengas tegen het fascisme op facebook, in de media en op de werkvloer te geven?

Vakbonden en werkgevers zouden de handen ineen moeten slaan en duidelijk moeten maken aan iedereen in elk bedrijf op allerlei mogelijke manieren via pamfletten, videoboodschappen, personeelsblaadjes en dergelijke: ‘Wer hetzt – fliegt.’
Jeroen Pauw met zijn redactie en ook de EO zouden een tijd van de buis moeten en eerst zouden al die mensen bij de publieke omroep die het fascisme week in week uit propageren (en daarmee gemeenschapsgeld als je het mij vraagt misbruiken) verplicht cursussen mensenrechten moeten gaan volgen.
Maar laten we er ook met zijn allen voor zorgen dat hetzende ‘volkszangers’ als Gerard Joling (voor enige tienduizenden Euri per half uur te boeken) en reclamejongens als Jan Bennink (POWNed) in het vervolg brodeloos worden.
Sluit voorlopig de witwasmachine voor fascistische ideeën De Balie in Amsterdam totdat er een normale directeur gevonden is in plaats van iemand die net als die geestelijk ontspoorden bij haatblog ‘Jalta’ iedereen te pas en te onpas voor antisemiet uitmaakt dan wel verwijt géén islamofoob te zijn.

Laat tuig als Sybrand Buma en al die anderen uit de politiek die het fascistische monster dagelijks voeden met hun hypocriete praatjes verbaal knock-out gaan door ze in hun bek te spugen, draai ze de rug toe wanneer ze in het openbaar spreken en laat merken dat ze wat jou betreft de paria’s van de maatschappij zijn: Wer hetzt – fliegt.
Koop geen Telegraaf meer, klik niet meer op het haatblog van Brussen, laat een vod als de Volkskrant of de NRC voor wat het is: maak ze brodeloos de fascisten plus hun verkapte en openlijke pr-jongetjes en meisjes: Wer hetzt – fliegt.
Het is de enige kans om ervoor te zorgen dat Nederland vroeger of later niet een enorm bloedbad meemaakt.
Fascisme, racisme, vreemdelingenhaat, het zijn geen meningen maar delicten.
‘Wer hetzt – fliegt’ moet niet alleen op de werkvloer gaan gelden maar overal in de maatschappij.