Geert-Jan Knoops bezig met diepgravend onderzoek naar niet-haatzaaiend molecuul in Geert Wilders

Advocaat Geert-Jan Knoops krijgt twee jaar om te verzinnen wat er nu eigenlijk níet haatzaaiend is aan de uitpraak dat je wel eens even gaat regelen dat er hier minder Marokkanen komen, maar hij vindt nog steeds dat hij geen adequaat onderzoek kan doen voor de verdediging. Slechts 1 procent van zijn onderzoeksvragen zou namelijk toegewezen zijn. Dat betekent dat Knoops op zijn minst meer dan honderd onderzoeksvragen heeft ingediend, want anders kun je niet zeggen dat minder dan een procent van je vragen is toegewezen.

Dit natuurlijk om te voorkomen dat het proces, nu al kundig twee jaar vertraagd, nog vóór Wilders’ pensioen een aanvang kan nemen. Wat valt er in godsnaam te onderzoeken man, je bent niet bezig met een zaak van Hercule Poirot of zo. Je bent slechts bezig met een heel naar mannetje dat er eind jaren negentig achter kwam dat hij geen andere capaciteiten had dan mensen tegen elkaar op te zetten, daar een carrière van maakte, toen een zelfs voor zijn doen iets te grote bek opzette en daar nu de gevolgen niet van wil dragen.

Intussen vliegen auto’s van raadsleden die het niet met Wilders eens zijn in de fik, worden fakkeloptochten gehouden en asielzoekerscentra aangevallen, maar nee, Wilders zaait geen haat hoor.

Maar het is iets dat je kunt herkennen bij de verdediging van andere – bemiddelde – criminelen: bij gebrek aan inhoudelijke verdediging probeert men dan maar eenvoudigweg het juridisch proces te saboteren of eindeloos te vertragen.

„Als alle redelijke verzoeken worden afgewezen, dan willen ze me blijkbaar koste wat kost veroordelen,” concludeert de PVV-leider zelf. (Telegraaf)

…huilt onze nationale haatpruik nog, in plaats van dat hij blij is dat hij niet al lang en breed twee veroordelingen en een strafblad, samen met wat échte werkervaring in de plantsoenendienst, op zijn naam heeft staan.