Den Haag: Zwaargetraumatiseerde narcist houdt politiek gegijzeld

“Ik heb niet zo veel met wat ze voelen of niet,” zegt Wilders op 29 oktober 2015 in De Telegraaf. Dat zegt een VOLKSvertegenwoordiger over honderdduizenden Nederlandse staatsburgers!

*ZE*. Ze mogen voelen wat ze willen. Kinderen op de kleuterschool kunnen bang worden. Minister-president treedt op in tv-kinderprogramma om ze gerust te stellen. Maar Wilders vindt dat ze dan maar naar een gekkenhuis (“tuigdorp”) moeten. Net zoals Brezjnev deed met opposanten.

De journalist vroeg het volgende:

image

“ZE” moeten maar naar het gekkenhuis.
Dat kan hij, na 11 jaren haatzaaien en demoniseren van minderheden, zich nu wel veroorloven. Want intussen zijn mensen met Marokkaanse, Turkse of andere “vreemde” roots systematisch door hem weggezet als onbetrouwbare testosteronbommen, ongeneselijke barbaren, kortom: als de ANDER.

“WIJ” verkrachten niet, “wij” lappen art 1 Grondwet nooit aan onze laars, ook in de bijbelbelt en in Volendam niet, toch?
De ontmenselijking van de ANDER, ook als hij of zij “links” is, is al aardig “ingeburgerd”.

Hannah Arendt noemde dat de “Banaliteit van het Kwaad” naar aanleiding van het Eichmann-proces aan het begin van de zestiger jaren. Men is zo vervreemd geraakt van de ANDER, dat zijn of haar pijn ons niets meer doet. Ook trouwe ambtenaren zien er geen been in om uitzettingskandidaten te selecteren op de afkomst van hun grootouders. Hoe kun je anders “minder Marokkanen” regelen?

Zo worden pogroms voorbereid. Het lijden van de ANDER, daar “hebben we niet zoveel meer mee”. Die is een beetje gek. Die moet naar de psycholoog.
Alleen ik en mijn kat, wij zijn normaal.
En Dion Graus, natuurlijk.

De psychologie van Geert verklaart niet alles, maar wel een deel. We hebben te maken met een Narcissistische patiënt. Een man die primitieve gevoelens bespeelt. Iemand die geen empathie heeft. Die zich niet kan (en wil) verplaatsen in de ANDER: “Ik heb niet zoveel met wat *ZE* voelen of niet”. 

Daarom vertrouwt Wilders niemand. Ook zijn medestanders niet. De afvalligen van de PVV die zijn afgeknapt op Wilders’ absolute narcisme zijn haast niet te tellen.

Narcisten klampen zich vast aan huisdieren en personen die eenzelfde gedrag vertonen. Léon de Jong. Dat soort types.
Zijn kat is dood. Daarom heeft zijn partij slechts één lid.

Je zou verwachten dat de fractieleiders van andere partijen die Wilders zijn begonnen aan te vallen bij de algemene beschouwingen een beetje zouden doorpakken. Eindelijk.

Maar nee hoor! Ze ondertekenen op 28 oktober samen een briefje met Wilders waarin ze hem opvoeren als “een van ons”! Iemand die ook zo zou lijden onder de vergroving van het “debat”.

En vrijwel onmiddellijk kondigt GEERT MINDERS aan dat hij 7 november in Rotterdam gaat flyeren tegen al zijn “laffe” mede-ondertekenaars! Dus per definitie voor verdere zaaiing van verdeeldheid en haat.

U kent het Poolse volkslied: “Nog is Polen niet verloren…” Ons Nederland is dat bijna wel.

“De tyrannie verdrijven die my myn hert doorwondt..”

Dat zou een mooi voornemen zijn. Bij voorbeeld.

2 gedachten over “Den Haag: Zwaargetraumatiseerde narcist houdt politiek gegijzeld”

  1. Pingback: SS-verheerlijker Flip Dewinter: wapenbezit moet mogen | Krapuul

  2. Pingback: Het psychiatrische geval Wilders | Krapuul

Reacties zijn gesloten.