Ook Wilders staat niet boven de wet (al denkt hij zelf van wel)

WilindexNog voordat de nieuwe rechtszaak tegen Tweede Kamerlid Geert Wilders van start is gegaan, trekt hij wederom ongefundeerd de onafhankelijkheid van de rechtspraak in twijfel. NVvR-voorzitter Rosa Jansen vindt dan ook dat dergelijke uitspraken een Kamerlid niet passen. ‘Wellicht denkt Wilders zo de opinie te kunnen beïnvloeden, maar de rechtspraak baseert zich gelukkig louter op feiten, wetten en regelgeving.’ (bron)

Net zoals de vorige keer probeert Geert Wilders van de PVV, u weet wel die partij met die unieke organisatie, die vindt dat hij alles mag zeggen en niemand mag iets terug zeggen, te doen voorkomen alsof iedereen tegen hem is. Alsof hij geen enkele, eerlijke kans maakt met zijn aankomende proces. En natuurlijk gaat zijn advocaat naar de jankbode om zijn verhaal te doen, hoe erg het allemaal niet is. Sensatie en stemming maken is ook nu weer van groot belang natuurlijk. Ben toch wel benieuwd wie hij nu weer als ‘deskundigen’ wilde laten horen, kan me het vorige zooitje ongeregeld nog goed voor de geest halen.

Zijn vorige proces was natuurlijk een aanfluiting. Een OM dat amper in de benen wilde komen en een Bram Moszkowicz, wellicht aankomend collega van Geert in de toekomst, die er een dramashow van maakte, maar daar is hij dan ook dik voor betaald! Kosten die Wilders ook nog op de belastingbetaler wilde verhalen!  Zelf ruzie zoeken en dan anderen laten betalen, zo lust ik er nog wel een paar.

Geert, Bram en Dirk in de Tweede Kamer, dat zal klappen gaan geven, zoveel giga-ego’s bij elkaar in die zaal! Ik huil om het land dat dit gaat meemaken, maar aan de andere kant zal het ook popcorntijd worden voor heel veel mensen. Ben benieuwd wanneer Bram voor het eerst het woord ‘infaam’ gaat gebruiken, ik kijk er naar uit!

Maar even terug naar de huilerd Wilders. Geert denkt dat, omdat hij een politicus is die amper of misschien wel nooit tegen gesproken wordt, hij echt alles kan zeggen en dat er wetten zijn die hem in het gareel kunnen houden. Ik denk dat hij zich vergaloppeerd heeft en het nu een kwestie kan zijn van billen branden, blaren zitten. Maar ik laat dat graag aan de rechter(s) over, want die zijn daar voor.

Maar aangezien het OM nu zelf deze vervolging heeft geïnitieerd, mag ik hopen dat ze een zaak hebben waar ze zich voor in willen spannen. Hier een verklaring waarom het OM nu wel vindt dat ze moeten vervolgen.

Inmiddels zijn we 1 1/2 jaar verder, voorjaar 2014 heeft Geert die rare uitspraak gedaan dat hij wel even ging regelen dat er minder Marokkanen zouden komen. Het is inmiddels al 30 oktober 2015. Ik mag hopen dat er inmiddels flink wat huiswerk is gedaan en wat de rechter ook zegt, ik hoop dat het nu gewoon serieus wordt behandeld. Dan weten we allemaal waar we aan toe zijn in Nederland.

1 gedachte over “Ook Wilders staat niet boven de wet (al denkt hij zelf van wel)”

  1. Pingback: Wilders heeft zich in 2007 al schuldig gemaakt aan discriminatie | Krapuul

Reacties zijn gesloten.