Toeschouwer bij een instortende dystopie

In televisieseries als – dit is voor de geharde en oudere kijkbuiskindertjes onder ons – als Perry Mason kwam het voor dat iemand zich in de rechtszaal zodanig versprak dat de hele rechtszaak op zijn kop werd gezet. In het echt komt het niet voor, niet in de VS en niet in Nederland. Minachting van de rechtbank is geen apart strafbaar feit in Nederland. In een toespraak bevestigen dat je terecht als racist vervolgd wordt levert geen verdere vervolging op. En de rechters kun je gerust ervan betichten deel uit te maken van een multiculturele elite die het licht uitdoet in Europa op last van een Eurabische samenzwering – het zal hen niet welwillender maken, maar het mag niet meegewogen worden.

Vertelt het Nederlandse onderwijs de jeugdige gevangenen in de klas dat het Nederlands kolonialisme de grootste “moslimstaat” ter wereld heeft opgeleverd, van Sabang tot Merauke? Zouden bij literatuuronderwijs nog Goethe, FitzGerald, Leopold, Camus genoemd worden, die door islamitische voorbeelden of omgeving geïnspireerd zijn – om van Multatuli maar te zwijgen dan? Wilders in de rechtszaal vervult mij met volstrekte moedeloosheid. Zo iemand staat daar namens een van de zes kiezers, die allen apetrots zijn – onwetendheid is macht, oorlog is vrede – hij durft het zelfs over Orwelliaanse gedachtenpolitie te hebben.

Ik zet de radio op, zoals altijd BBC-nieuws. Men vindt dat gedoe op het Bevrijdingsplein in Caïro blijkbaar vervelend worden, en in Washington en Tel Aviv is allang besloten wie de nieuwe president is, de man van het Egyptische Ministerie van Liefde, Omar Soeleiman. Vraag aan een “prominent” demonstrant op het plein, Khalid Abdalla, bekend van de verfilming van The kite runner: raakt het publiek dat gedemonstreer niet zat? Enthousiaste acteur: integendeel, er zijn meer mensen op de been dan ooit. Dan maar gauw aan Richard Perle van het American Enterprise Institute, brein achter de overval op Irak van 2003 tot nu, vragen wat hij er van vindt. Ja het islamistische gevaar ligt op de loer, deze mensen hebben geen ervaring met democratie. Dank u wel. Democratie is Richard Perle, is Geert Wilders.
Geen detail: er wordt ook nog verbazing uitgesproken op de BBC dat Aristide terug mag komen in Haïti, terwijl hij toch “bij een volksopstand” verdreven is [ontvoerd in een vliegtuig van de VS-luchtmacht, maar dat heet volksopstand tegenwoordig bij de BBC. Het ministerie van Waarheid zegt het zelf].

Wat zeggen de Nederlandse online couranten heden? Meer immigratie dan ooit tevoren in Nederland. Suggestieve foto, herkenbaar: inzoomen op het huis van iemand die was opgepakt als verdacht van terrorisme, en in aanzienlijke mediastilte is vrijgelaten zonder tenlastelegging. Schotelantennes! Immigratie!
Zin:

Nederland verwelkomt met name mensen uit nieuwe en oude lidstaten van de Europese Unie.

Nederland verwelkomt? Je moet toch maar lef hebben.

De Oceanisch-Euraziatisch-Oostaziatische wereldorde staat op instorten, maar het vioolspelen bij de brand gaat lustig door. Cruijff komt terug bij Ajax, zie ik.
Tijd voor koffie. Er staat geen merk Droogstoppel op het pak, de Nederlandse fabriek is allang in Amerikaanse handen.

2 gedachten over “Toeschouwer bij een instortende dystopie”

Reacties zijn gesloten.