Geen media aandacht voor bezorgde burgers met mededogen #safepassage4all

#safepassage
Terwijl een stel rondtrekkende gekken, Pegida, alle aandacht kregen, vond er op ’t Museumplein een veel grotere demonstratie plaats van bezorgde burgers met het hart op de goede plaats.
En niet alleen in Amsterdam, op 200 plekken in Europa gingen mensen de straat op om te demonstreren voor een menswaardig vluchtelingenbeleid, veilige vluchtroutes, een eind aan de bombardementen en het tegengaan van xenofobie en uitsluiting.

In Nederland koos de pers echter voor het xenofobe en opruiende geschreeuw van nog geen 100 Pegida-luitjes. Hun oproep tot onverdraagzaamheid jegens de islam, vluchtelingen en zij die daar niet in mee willen gaan, vond men belangrijker om te verslaan dan de oproep van duizenden andere mensen. Polarisatie en mogelijk oproer verkoopt blijkbaar beter en past bij de tendens om het geschreeuw van een minderheid tot algemeen gedachtegoed te verheffen.

Op de vraag waarom er geen aandacht werd besteed aan de #safepassage demo aan de at5 journalist die live verslag deed van de varkenshoedjes brigade en hun tegendemonstranten kwam het volgende antwoord:

Meer dan duizend mensen die op een vredige en vriendelijke manier aandacht vragen voor het leed van vluchtelingen is niet sensationeel genoeg.
Wij denken daar anders over. Het negeren van grote groepen mensen met het hart op de goede plaats, met oog voor de ellende die mensen ontvluchten en de misère van vluchtelingen is een slechte zaak. Het geeft de schreeuwers het idee dat ze een meerderheid vormen. En dat is dus niet het geval. Het aantal vrijwilligers dat zich inzet voor vluchtelingen is enorm en in vele gemeenten is er helemaal geen verzet tegen de opvang van vluchtelingen.
Dit wordt systematisch genegeerd, omdat het niet sensationeel genoeg is.

Een kleine greep uit de verschillende demonstraties die gisteren in europa en daar buiten plaatsvonden.

Amsterdam

Brussel

Athene

Spanje

Londen

Riga

Kopenhagen

Stockholm

Finland

New York

1 gedachte over “Geen media aandacht voor bezorgde burgers met mededogen #safepassage4all”

  1. Pingback: Voorstel uitzetten veroordeelde immigranten in Zwitserland afgewezen | Krapuul

Reacties zijn gesloten.