Het getuttel van de VVD

Dames en heren, er is heugelijk nieuws. De VVD heeft haar speerpunten bekend gemaakt. En meteen gaat de speer recht in het hol van de samenleving. Hoezee, hoezee, feest met ons mee.

De absolute winnaar: het plastic tasje. Het is volgens de VVD een mensenrecht dagelijks een paar tasjes te krijgen (er gaat niets boven gratis) en meteen weer weg te gooien (het ultieme gebaar van welstand). Dat recht is nu geschonden. Duistere dictatoriale krachten hebben het volk het plastic tasje ontnomen. U snapt dat dat niet getolereerd kan worden. Verschillende VVD-ers hebben al zo’n tasje over hun hoofd getrokken. Het is niet te harden, het leven zonder het dagelijkse shotje plastic.

Op twee – u zult het niet geloven – staat de oude auto. Zwaar vervuilend en dus goed. Het enige lullige van zo’n ding is dat je er geen 130 mee kunt rijden. Maar voor de rest is het hebben van een oldtimer een waar genot. De oldtimerbezitter wordt door vooral stadsbesturen gediscrimineerd. Wat heb je aan zo’n mooi bezit als je er niet mee door de binnenstad mag scheuren? Niemand ziet je nog, je kunt er nauwelijks nog mee pronken. Schandalig.

Het belangrijkste speerpunt voor de komende jaren is waarschijnlijk wel nummer drie: het feestballonnetje. Er zijn mensen die het ballonnetje als pure verkwisting zien en het in de ban willen doen. Manman, bij de VVD weten ze wel beter, het ballonnetje symboliseert het ware VVD-gedachtengoed: plastic en lucht. Alleen jammer dat je er geen diesel in kunt doen en er 130 mee rijden. Ondanks dat minpuntje: de VVD zal zich de komende jaren met hart en ziel inzetten voor deze uiterst belangwekkende zaak.

En zo zijn er nog wat punten: de vleesvolle maandag, de verrukkelijke terrasverwarming, het broembroembrommertje, het gezellige vuurwerk… De Nederlandse cultuur wordt in het hart getroffen als deze zaken verdwijnen. De VVD zal als een brullende leeuw de Nederlandse stank- en kabaalcultuur verdedigen met directe liberale actie. Ongetwijfeld zal die actie vooral plaatsvinden vanuit luie stoelen op terrasverwarmde patio’s en onderuitgezakt in oude oldtimers, met een glaasje van het een of ander, een sigaartje, ballonnetjes prikkend en vleeskroketten happend. Helemaal tof toch?

Op hun site schrijven ze: ‘Het is niks nieuws: de politiek vindt dat iets niet goed is en wil het meteen verbieden. Zullen we het gewoon ’n beetje leuk houden?’

Het is heel vermakelijk wat de clowns van de VVD aan pispunten bij elkaar hebben gesprokkeld. Het tekent wel zo’n beetje het niveau van de liberalen. Misschien hebben ze wat verdieping nodig. Wij helpen graag. Als ze bij de VVD inderdaad vinden dat politici eens moeten ophouden met verbieden, hebben wij nog wel wat ideetjes ter aanvulling:

-Waarom bijstanders verbieden om bij te klussen om het schamele inkomen wat aan te vullen? Het is zo kinderachtig dat ze alles meteen moeten inleveren.
-Waarom salafistische groeperingen verbieden? De politiek vindt dat iets niet goed is en wil het meteen verbieden!
-Waarom asielzoekers verbieden te werken? Zelfs vrijwilligerswerk mogen ze niet doen. Waarom hen verbieden taalles te nemen als ze nog geen status hebben? Laten we het gewoon een beetje leuk houden!

Zie hier het lijstje van de tuttelaars. Toedelokie!

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.