Is Aboutaleb al ‘Bruxelles’?

Is Ahmed Aboutaleb, Rotterdams burgemeester, al in een of ander zwetsprogramma verschenen om daar te pleiten voor het ‘uitroeien’ van deze of gene? Hetgeen dan neerkomt op het massaal doden van mensen uiteraard want je kunt geen ideeën uitroeien. Alleen mensen en groepen mensen.

Afgelopen november deed hij dat namelijk in VPRO’s Buitenhof en hij verwees naar Rutte – al net zo’n gevoelsmens als Aboutaleb zelf – die eerder gezegd had ‘we zijn in oorlog met IS.’ Alsof dat een morele vrijbrief zou zijn om mensen uit te roeien zeg.

Een week later ging Aboutaleb naar Saoedi Arabië. Want Aboutaleb heeft zoals hij een keer zei ‘een stad te managen.’ Hoort u de kille, onmenselijke taal van een bureaucraat ook doorklinken? Saoedi Arabië: dát land is bezig buurland Jemen van de kaart te vegen en hoe goed dat gaat kunt u hier lezen:

Since the bombing began in March 2015, there have been at least 3,000 civilian casualties, among them 700 children and a further 26,000 have been injured. Some 3.4m children are out of school, while 7.6m people are a step away from famine. Almost all Yemenis are in need of some form of aid.

In addition to the human casualties, 23 UNESCO heritage sites have been bombed and destroyed along with hospitals, centres for the blind, ambulances, Red Cross offices and a home for the elderly.

The war has been a brutal affair: all sides have allegedly committed war crimes. The Saudi coalition has been using banned cluster munitions manufactured in the US

Bron

Conform de stelregel die in Rotterdam geldt waar Aboutaleb samenwerkt met een stel ordinaire Nazi’s die van mening zijn dat je mensen ook ’te humaan’ kunt behandelen. Nog steeds geldt dan ook wat mij betreft: rot op met die Aboutaleb. Hij is namelijk exemplarisch voor het soort figuren dat maakt dat ik kots van alle publieke uitingen van verdriet waarvan ik meer en meer de indruk heb dat het krokodillentranen zijn bij iets dat voor de direct getroffenen voor de rest van hun dagen op dit ondermaanse een verschrikking betekent, maar voor anderen een geschenk uit de hemel is bij het faciliteren van hun misdadige, achterbakse agenda waarin geld en macht leidend zijn.

In dit uitstekende stuk van Peter Storm een opsomming van nog meer, veel en veel meer doden waar niemand een traan om laat… Althans niet in ‘ons vrije Westen’ met zijn schijnheilige ‘joods christelijk humanistische’ traditie…