Bloeddorstige White Trash bij RTL met grijsgedraaide plaatjes

RTL is als onderdeel van de RTL-Group een dochteronderneming van het Bertelsmann AG concern.
Ofschoon de toenmalige topman van het Bertelsmannconcern Thomas Middelhoff in 1998 verklaarde dat het bedrijf tijdens de Tweede Wereldoorlog een ‘verzetsuitgeverij’ was, was de werkelijkheid een heel andere.
Bertelsmann was namelijk de uitgeverij van het vergif dat de NSDAP produceerde en zo lang het Hitler-regime bestond, verdiende het bedrijf dan ook gigantisch aan het uitgeven van de geschriften van de ‘welbespraakte heer uit München’ en zijn vazallen.
Vader en zoon Mohn, eigenaren in die tijd van Bertelsmann waren beide lid van de SS en het bedrijf gebruikte verder volop joodse slavenarbeiders ter maximalisatie van de winsten. Ik hoop dat u zich enigszins het leed kunt indenken voor de onfortuinlijken die zich veelal in de laatste maanden van hun leven moesten laten afbeulen voor die winsten van Bertelsmann.
Haat als talloze onschuldige mensenlevens kostend verdienmodel voor een gewetenloos bedrijf.

Je zou hopen dat het bedrijf lering heeft getrokken uit die periode en er voor zou waken dat het fascisme ooit weer de kop op zou steken.
Toch ben ik daar niet gerust op.
Roderick Veelo is presentator bij het programma RTL-Z dat om het maar even samen te vatten, gaat over ‘lekker veel geld verdienen’ en alles wat daar mee te maken heeft.
Net als velen voor hem, draait ook hij het grijsgedraaide plaatje van ‘het moraliserende vingertje’ bij kritiek op en afschuw over extreemrechts en het fascisme.
Na het weekend waarin Nazi-tuig (dat door de gelijkgeschakelde media vergoeilijkend en vooral depolitiserend ‘hooligans’genoemd wordt) tekeer ging in Brussel tijdens een herdenking van de slachtoffers van de terreur van eerder afgelopen week, hemelt Roderck Veelo de ‘sympathieke underdog’ en ‘welbespraakte dame uit Saksen’ Frauke Petry op.

Zij is de cheffin van de fascistische ‘Alternative für Deutschland’ en stelde onlangs voor om op vluchtelingen te schieten. Dat feit werd door Veelo – en naar ik aanneem welbewust omdat het niet in zijn extreem-rechtse kraam te pas komt – genegeerd omdat het zonneklaar duidelijk maakt dat de AfD net als de PVV hier een mensenverachtende en gewelddadige bende is.
Voor Veelo is slechts belangrijk dat de ‘welbespraakte dame uit Saksen’ genaamd Frauke Petry de wederopstanding lijkt te zijn van de schreeuwende Mussolini-lookalike Pim Fortuyn die van fact free joelen en krijsen zijn handelsmerk gemaakt heeft.
Petry zou de bezorgde burgers wier zorgen je serieus moet nemen en die je erbij moet betrekken een stem geven want… er heerst een taboe op de immigratie en de multiculturele maatschappij in Duitsland.

Ja, u leest het goed: net als in Nederland heerst ook in Duitsland na jaren van allerlei discussieprogramma’s, kranteartikelen en internetfora vol waarin het nergens anders over ging dan over ‘de islam’ en ‘het terrorisme’, een A.B.S.O.L.U.U.T stilzwijgen volgens Veelo als het gaat om immigratie en de multiculturele samenleving.
Dat er AZC’s in brand gestoken worden, de politie met grof geweld doodsbange vluchtelingenkinderen een bus uitsleept, de soortgenoten van Astrid Bello ook in Duitsland vrijwel wekelijks door de straten marcheren en op social media oproepen tot het massaal doodschieten en vergassen van mensen, lijkt Veelo ontgaan te zijn.
Het is hem natuurlijk niet ontgaan en hij weet zelf ook wel dat ie met zijn kletspraat over ‘taboes’ er gewoon wat op los lult maar als ie de feiten zou onderkennen zou Veelo moeten toegeven wat hij niet wil toegeven: namelijk dat hij het opneemt voor uiterst gewelddadige fascistische krachten in Duitsland. Simpel zat.

Eerder vorige week, terwijl de lijken in Brussel nog niet geborgen waren, wist RTL-presentator Roderick Veelo al te vertellen dat de terreur het gevolg is van (en daar komt weer zo’n grijsgedraaide term die zo vaak door domrechts gebezigd wordt) ‘het islamo-fascisme’ dat de wereld in zijn greep zou trachten te krijgen.
Over wat hij waarschijnlijk verstaat onder ‘onze vrijheid’ zal ik het niet hebben maar ik vermoed dat het net zo’n sleetse term is in zijn geval als het dat is bij de Partij voor de Vrijheid en de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. Twee partijen die in vrijwel niets meer van elkaar te onderscheiden zijn en beide bitter weinig met ‘vrijheid’ op hebben.
Onder het aanhalen van oorlogsmisdadiger Tony Blair pleit Veelo nog maar weer eens voor de heilloze weg van grootschalig militair geweld om het terrorisme te bestrijden. Hetzelfde militaire geweld dat sinds 2001 volgens de organisatie Physicians for Social Responsibility inmiddels ruim anderhalf miljoen doden heeft gekost.
Maar dat vindt de bloeddorstige pleitbezorger van die immens omvangrijke westerse terreur kennelijk niet voldoende om 34 levens te wreken. Nog afgezien van het feit dat wraak überhaupt nog nooit iets bijgedragen heeft aan het krijgen van een betere wereld.

Roderick vindt dat ‘de verdedigers van onze vrijheid te slap’ zijn geweest en ‘geen ballen hebben.’
Om dat te rechtvaardigen komt ie zonder enige verdere onderbouwing op de proppen met de al grijze bewering dat onderwijs in Nederland over de Holocaust vrijwel onmogelijk is en de flagrante leugen – het is alsof je Zijne Excellentie Nucky Asscher hoort – dat terreuraanslagen door kinderen met applaus zouden zijn begroet.
Ook dat laatste is al een grijsgedraaide plaat die teruggaat tot de dagen van vlak na 11 september 2001 toen de mythe de wereld in geholpen werd van Marokkaanse kinderen die van vreugde over de aanslagen op het WTC en het Pentagon zouden hebben staan dansen.
Tot slot tracht Veelo in een weerzinwekkende verdraaiing van de beroemde woorden van dominee Martin Niemöller’s gedicht ‘Toen de Nazi’s de Communisten arresteerden’ wannabe massamoordenaar en etnisch zuiveraar Geert Wilders op te voeren als zijnde een respectabel politicus die slechts het slachtoffer is van dat monsterachtige ‘islamo-fascisme’ waar die gek van Elsevier Afshin Ellian ook altijd de waffel vol van heeft.

Kortom: de stoer klinkende praat van deze Roderick Veelo is niks anders dan stemmingmakerij tegen de groep die enerzijds vooraan staat in de strijd tegen terreur en anderzijds er het grootste slachtoffer van is: de moslims. En daarmee laat de RTL-presentator zien dat de activiteiten van de White Trash als stemmingmakerij en ronduit liegen ook 70 jaar na de Tweede Wereldoorlog waarin het Bertelsmann-concern er een vermogen mee verdiende, nog steeds tot het verdienmodel behoren van het bedrijf.
Misschien goed u te realiseren als u RTL kijkt: u kijkt en luistert dan slechts naar ordinaire ‘White Trash.’