Stemming trappende politici en media leiden tot ontbreken van besef ‘goed’ en ‘kwaad’

fascisme_geen_kansWat doe je als je ‘er voor gekozen hebt in dit dorp te gaan wonen en niet tussen de krullenbollen te gaan zitten’?
Dan dreig je een bus met ME’ers in de fik te steken ‘en die asielzoekers er achteraan.’
Aldus ‘de bezorgde burgers’ van Geldermalsen van wie er enige tientallen voor de rechter moeten verschijnen en die zich van geen kwaad bewust zijn getuige dit filmpje.

Het is schokkend te moeten zien hoe mensen kennelijk geen enkel besef meer lijken te hebben van ‘goed’ of ‘fout’ en behalve dan ruiten in gooien en fikkie stoken en tevens ongegeneerd de meest verschrikkelijke dreigementen aan het adres van anderen uitkramen. Dit is het resultaat van avond aan avond ‘Pauw’ en WNL. Dít is het resultaat van een Jeroen Dijsselbloem die beweert dat het sociale zekerheidsstelsel dat hij meegeholpen heeft te slopen naar de bliksem gaat door hen die niets meer hebben en hier aankloppen in de hoop op vrede, veiligheid en wat gastvrijheid. Dit is het resultaat van een NOS die zich niet zozeer bezighoudt met nieuws brengen maar meer met het uithangen van het PR-bureau van PEGIDA en de nonsens om niet te zeggen de leugen (naast vele andere leugens) verkoopt dat vluchtelingen een belasting zijn voor het aanbod aan sociale huurwoningen.

Dreigen een bus met mensen erin in de fik te steken als resultaat – als voorlopig resultaat – van Halbe Zijlstra’s gejank over vluchtelingen die hier slechts zouden komen voor borstvergrotingen en anusbleek en die voor het grootste deel volgens Frans Timmermans ‘gelukzoekers’ zijn. Alsof het recht op geluk slechts voorbehouden is aan het plebs waar hij toe behoort en het schorriemorrie dat in Geldermalsen een gemeente deed zwichten waardoor er daar geen AZC komt. (Je moet er niet aan denken dat dit soort spul kampen gaan bewaken onder een regime Wilders, al dan niet aangevuld met beroeps-opportunisten als Samsom of Aboutaleb. Niets is onmogelijk). Dit is het resultaat van een Überhypocriet als Zijne Excellentie Lodewijk Asscher die maar al te graag stemming trapt tegen vluchtelingen, Marokkaanse voetballertjes, Turken en you name it. Er is genoeg van dergelijk tuig.

Dat geldt zowel voor de feitelijke daders in plaatsen als Geldermalsen, Woerden, Steenbergen en elders als voor degenen die hen bestendigen in het idee dat het OK is en zelfs heel nobel is wat ze aanrichten en eruit kramen. Het is meer dan hoog tijd uit die verlammende lichtbundel van het aanstormende fascisme te treden en verzet aan te tekenen tegen vooral de politici die de agenda van het fascisme dagelijks (en vaak met verhullende en zalvende praatjes of stukjes op Facebook) faciliteren. Over een paar maanden beginnen de verkiezingscampagnes voor de TK-verkiezingen van volgend jaar. Maak de Asschers belachelijk, ontmasker op verkiezingsbijeenkomsten de flagrante leugens van types als Buma en Zijlstra. Jouw de heulers met extreemrechts uit. Schrijf bedrijven die adverteren op fascistische sites als GeenStijl en The Post Online aan met waarom ze daarmee moeten stoppen en boycot ze wanneer een bevredigend antwoord uitblijft.

Dat geldt ook voor liefdadigheidsorganisaties als Stichting Vluchteling dat de baas van de racistische hufteromroep POWNed nota bene opdracht geeft de PR te doen, als ook voor damesbladen als Libelle waar een brok vergif als Ebru Umar (‘Nul medelijden’ met verdrinkende kinderen op de vlucht) een wannabe massamoordenaar en etnisch zuiveraar mag vragen naar diens favoriete films en waar een SS-verheerlijkster die lacht om vluchtelingen die een verschrikkelijke dood sterven in zee opgevoerd wordt als een poezenliefhebster.

Laat het PEGIDA- en ander tuig niet door jullie straten marcheren. En laat je niet in de luren leggen door politici die onder het mom van opkomen voor het welzijn van de plofkip samenspannen met fascistisch tuig als Jan Roos en Thierry Baudet. Zeg je abonnement op op de kranten die moslims afbeelden middels der Stürmer-achtige cartoons, sharia-wijken bij elkaar liegen en apologeten van de fascistische politiestaat telkens weer een platform geven.

Aan het werk. Er is ontzaglijk veel te doen, de tijd dringt maar het is niet onmogelijk dit fantastische land nog te redden uit de klauwen van het fascisme.

1 gedachte over “Stemming trappende politici en media leiden tot ontbreken van besef ‘goed’ en ‘kwaad’”

  1. Pingback: #geen4meivoormij? | Krapuul

Reacties zijn gesloten.