Rutte maakt zich zorgen

Rutte maakt zich zorgen, en terecht. Maar om de verkeerde reden.

Over die Provinciale Statenverkiezingen, daar zou ik me nou niet zo druk over maken, Rutte. Je zit hoe dan ook op een doodlopende weg met die hysterische éénmansbeweging met bijbehorend klapvee die jou gedoogt. Vroeg of laat loopt het vast en dan kun je er maar beter snel vanaf zijn, nietwaar?

Nee, ik zou mij als ik jou was veel drukker maken over hoe je dat later nou toch gaat uitleggen, dat jij er geen been in zag met een partij samen te werken, die het over Totale Oorlogen had, over lichten die in heel Europa uitgingen vanwege leugens over een tsunami van islamisering, over vrouwen met hoofddoeken die de toegang tot het Provinciehuis en het openbaar vervoer ontzegd moest worden.

Momenteel wordt dat allemaal nog, overigens verbijsterend genoeg, redelijk normaal gevonden door een deel van de bevolking.
Maar er gaat een tijd komen dat men geschokt op deze periode in Nederland terug zal kijken, zoals alles wat er nu gebeurt nog niet zo heel lang geleden ook heel erg schokkend gevonden zou zijn.

En wellicht zal er dan een onthullende, historische reportage van gemaakt worden, waarin nog eens opgehaald wordt wie dat allemaal mogelijk maakten, wie een partij die zulke dingen zei salonfähig probeerden te maken, wie niet kon wachten en zelfs officiële procedures tijdens de formatie negeerde om dat kabinet te vormen waar men zich de vingers bij af zou likken.

Ongetwijfeld zal men dan de foto’s tevoorschijn halen waarop je enthousiast grijnzend dit kabinet begon.

Daar zou ik me zorgen over maken Rutte, hoe je dat tezijnertijd uit gaat leggen. Want technische subtiliteiten als gedoogakkoorden in plaats van regeerakkoorden hebben de neiging verloren te gaan bij dergelijke historische terugblikken.

3 gedachten over “Rutte maakt zich zorgen”

 1. 😡
  Rutte maakt zich zorgen tja en dat doet me goed daarbij hoop ik van ganserharte dat het er na 2 maart a.s. iets anders uit gaat zien \.
  Als laag opgeleide voel ik mij bij het huidige rechtse kabinet en met de huidige en de nog komende bezuinigingen al goed tegen de muur gezet.
  Ik zie echter tot mijn spijt dan ook geen democratie in Nederland wel hebben we te maken met een stel polder talibans ik hoop dan ook dat de bevolking dit nu eindelijk gaat inzien en op 2 maart a.s. de juiste keuzes maken.

 2. Rutte stond te trappelen als een blij kind bij z’n 130km/u-borden. “Ja… we mogen lekker doorrijden voortaan!” 😥

 3. “Rutte maakt zich zorgen”

  En terecht over de Drie Bruine Kabouters die Nederland hebben gestolen.

Reacties zijn gesloten.