Dreyfus en christenkindertjeskweller tegelijk – ultrarechts heeft zijn ideale jood ontdekt

sorosbloedverhaalAls er iets beangstigend is dezer dagen dan is het de campagne tegen George Soros, miljardair van Hongaarse afkomst, woonachtig in de VS en liberal filantroop. Dat valt verkeerd bij de ultrarechtse meute. Is dit nu een Dreyfus-affaire of een soort Protocollen-van-de-Wijzen-van-Zion-redivivi? Een van de verwijten van de (proto-)nazi’s die zich hierover uitlaten is dat de “msm” zwijgen over Soros. Zie je wel, kunnen ze dan zeggen. Tegelijkertijd wordt een niet bestaand televisie-interview op een of ander mainstream VS-station geciteerd tegen hem, waarin hij zijn medewerking aan de massamoord op joden in Hongarije door de nazi’s de beste tijd van zijn leven noemt. Soros is zelf van joodse achtergrond en is geboren in 1930…

Leest u nu eens bij het heerschap dat liefst dagelijks over het antisemitische Krapuul (dit online blad) twittert, daartoe volop de kans kreeg bij het verschillige Joop en vervolgens bij Jalta. Bij beide tenslotte toch maar weggebonjourd, waarbij gezegd dient te worden dat de hoofdredacteur van Jalta zich beschaafder tegenover ons heeft gedragen dan de baas van Joop.

Een ook door zich progressief noemend Nederland op handen gedragen roofkapitalist, goed voor 25 miljard dollar. (..) Een soort eenmans Goldman Sachs. Soros geeft miljoenen aan een ‘goede zaak’ en verdient miljarden door tegen diezelfde zaak te wedden. Om die vervolgens te investeren in het kopen van meer invloed. Enzovoorts, enzovoorts, in een constante cirkel van meer geld, meer macht. (…) Neem je geld aan van deze creep, zoals Human Rights Watch doet, of de Ja-campagne bij het Oekraïne-referendum, sta je dus aan dezelfde kant als de jodenhaters die de staat Israël het liefst zien verdwijnen.

Goed, het staat maar op feestboek, want zelfs de “publieke omroep” lijkt deze mijnheer geen podium meer te willen bieden. Hoewel leeghoofdig ultrarechts gebral bijna niet aan te slepen is, is er dan misschien toch nog een ondergrens. Maar zeker weten kunnen we het niet.