Zou krapuul nog kunnen bestaan met deze nieuwe ‘link tax’…

De ‘link tax’ stelt het creëren van een nieuw auteursrecht voor; het maakt uitgevers eigendomshouders van links(en hun kleine begeleidende tekstfragmenten) en zoekmachines en andere sites die ze gebruiken moeten betalen voor de mogelijkheid om te linken naar nieuws en andere soorten content.

De link belasting belast de handeling van het wijzen naar andere sites online met auteursrechten. Het maakt het koppelen tot een privilege, in plaats van een handeling van gewoon het delen van aanwijzingen op het web.
Na tegenstand vanuit de samenleving moest er wat gebeuren en dus heeft de EU er een nieuwe naam aan gegeven(waar hebben we dat eerder gezien..), neighbouring rights.

Deze nieuwe raadpleging overweegt een nieuwe versie van de link belasting, die vergoedingen in rekening brengt voor een nog breder scala aan links op het web.

Zou krapuul nog kunnen bestaan met deze nieuwe ‘link tax’…

NEE, tegen deze aanval op vrije informatie!

TEKEN HIER!

Noot redactie.
Dit zou inderdaad het einde van Krapuul betekenen en/of we zouden de kosten aan de lezer moeten doorberekenen of we moeten flinke donaties krijgen… beide niet realistisch.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.