Wilders verliest vertrouwen in CPB *proest*

Geert Wilders heeft geen vertrouwen meer in het Centraal Planbureau. Nee reken jij dat anders zelf even door op je Casio, Wilders, dan kun je dat in tien punten op een A4-tje zetten en daarvan een screenshot tweeten. Dan baseren we daarop het beleid van ons land voor de komende tien jaar, dat komt vast helemaal goed.

De PVV gaat verder uit van flinke economische groei bij een vertrek van Nederland uit de EU, terwijl het CPB juist een miljardenstrop verwacht. ‘De verschillen zijn zo groot. Dat kan ik niet meer uitleggen,’ zegt Wilders.

Nou precies. Dat kun jij inderdaad niet uitleggen, Geertje. Wilders zegt zich geen zorgen te maken over het ontbreken van een financiële check bij zijn programma. Hij gaat zich baseren op ‘onafhankelijke onderzoeken’ die de partij eerder zelf liet doen.

“Onafhankelijk”. Kent u die uitdrukking? Niemand die voor mini-dictator Wilders werkt kan zich een publieke onafhankelijke mening veroorloven tenzij men een andere baan binnen diezelfde maand voorhanden heeft.

Maar goed, wat doet het er ook toe? Het is immers niet zo alsof de gemiddelde PVV-stemmer economische onderzoeken gaat doorspitten. Die heeft maar drie wensen 1.) Hebben we over een paar jaar Minder Marokkanen  2.) Bestaat Zwarte Piet nog en 3.) is Sylvana Simons inmiddels gedeporteerd? Dat zou beslist kunnen gebeuren als Wilders aan de macht kwam, maar helaas-pindakaas voor de PVV-Neanderthaler leven wij in een coalitie-democratie en hebben inmiddels zelfs door-en-door onbetrouwbare machtswellustelingen als VVD en CDA genoeg van kleuterdictator Geert Wilders.

Er valt niet te werken met zo’n type, zo simpel ligt het. Je zou willen dat VVD en CDA edelere motieven hadden om niet met een proto-fascist als Wilders samen te willen werken, maar als dat zo was hadden ze het in 2010 ook al niet gedaan, dus van die principes moeten we het niet hebben. Nee, Wilders is naast een gevaarlijke populist vooral ook een onuitstaanbare, manipulerende, stampvoetende kleuter, en dan kom je uiteindelijk helemaal nergens uit in je leven. Ja ok, hij heeft het tot kamerlid gebracht, maar is nu als zodanig totaal geïsoleerd. Dit is het enige dat hij nog kan, voor zolang het duurt. Dat krijg je ervan als je een carrière meent te moeten maken uit het zijn van een onuitstaanbare etterbak.