Het enige dat ik nog heb voor bezorgde burgers is een honkbalknuppel

bbbMijn begrip is al maanden op.

Het is echt niet zo dat ik door de wijken zwerf met een wapen in m’n achterbak. Dat soort naremensengedrag laat ik graag over aan types als Jan Roos.

Ik bedoel meer te zeggen dat je bij mij niet meer hoeft aan te kloppen met zalvende woordjes over die arme onbegrepen Trump/PVV/[vul hier uw fascistische groepering du jour in] liefhebbers die “het allemaal zo kwaad niet bedoelen” of “ook maar slachtoffers zijn van de economische onrust.”

Nee. Zulke lieden zijn geen zielenpoten, het is tuig. Gewelddadig, haatdragend en gevaarlijk tuig. En ze moeten -zoals een zekere Bossche kameraad het noemt- opbokken. Bij ons op de jeugdvereniging heette het wieberen.

Ook mensen die zichzelf tot de linkervleugel rekenen duiken de laatste tijd steeds vaker op als pleitbezorgers van met name die lieden die zich -hetzij uit mentale apathie, hetzij vanuit een latente kwaadaardigheid- voor het karretje van de een of andere demagoog hebben laten spannen.

Van die lui die zeggen: “Ja, Trump is een enge man, maar de mensen die voor hem hebben gestemd zullen heus niet allemaal racisten/verkrachters/oplichters zijn”

Waarom stem je dan in godesnaam op een racistische verkrachter die mensen oplicht? Leg me dat nou eens uit: als mensen het zo kwaad niet bedoelen, moeten we ze dan maar knuffelen tot hun goede bedoelingen een weg naar een Hel waarin wij allemaal moeten leven hebben geplaveid? Donderstraal nou gauw een kolere-end op.

Om terug te komen op m’n honkbalknuppel: ik ben er niet op uit om mensen een paar forse rossen voor de knokige schedel te verkopen. Iedereen die me kent weet dat ik daar helemaal het type niet voor ben. Maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik me zo langzamerhand steeds vaker afvraag of dat niet een veel gezondere reactie zou zijn op het soort feitenvrije haatverspreiding dat bijvoorbeeld DTG vertegenwoordigt dan de gangbare reactie. Nee, we hoeven dit soort mensen niet “te begrijpen.” We hoeven ons niet “in te leven in hun angsten.” Zij moeten maar eens leren dat ze zich te gedragen hebben, en dat ze als ze een gebrek aan andere argumenten dan “daar moet een piemel in” hebben, het publieke debat misschien gewoon niet de plaats is waar ze het beste tot hun recht komen.

En als ze bij mij thuis verhaal komen halen, dan behoud ik mij het recht voor om ze door middel van een ferme zwiep in de genitaliën duidelijk te maken dat ik niet gediend ben van hun bijdrage aan onze samenleving.

Want: het enige dat ik nog heb voor bezorgde burgers is een honkbalknuppel.

Totdat ik weer naar het platteland verhuis, tenminste. Dan heb ik weer een zware kloofbijl met carbonfiber steel.

 

2 gedachten over “Het enige dat ik nog heb voor bezorgde burgers is een honkbalknuppel”

  1. Pingback: Theodor Holman en zijn Onderbuikje | Krapuul

  2. Pingback: All I have left for ‘concerned citizens’ is a baseball bat. – Standplaats Kraków

Reacties zijn gesloten.