PVV-malloot ging in 2014 full Goebbels in de Tweede Kamer

machiel
Een vrije interpretatie van Machiel zoals hij er in zijn dromen uitziet, originele beelden via Wikipedia.

Dacht u in Nederland een recht op Godsdienstvrijheid [artikel 6 van de Nederlandse Grondwet] te hebben, benevens een recht op Gelijke Behandeling [artikel 1 van de Nederlandse Grondwet,] dan komt u bij PVV-Obersturmbannführer Machiel de Graaf bedrogen uit.

Het lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal deed in 2014 tijdens zijn spreektijd in een debat over integratie een aantal volstrekt antigrondwettelijke uitspraken over moslims en islam in Nederland. Voor de inhoud van deze uitspraken kunt u terecht bij de NOS, want wat De Graaf uit zijn ranzige muil krijgt ga ik hier niet herhalen. Laat ik volstaan met constateren dat bij handhaving van de wetgeving rondom het verbieden van politieke partijen de oproepen van lid De Graaf voor het OM reden te over zouden moeten zijn om op te roepen tot een onmiddellijk verbod en de ontbinding van de PVV als partij in het Nederlandse staatsbestel.

Dat een aantal Kamerleden van andere partijen tegen het nazistische gebral van De Graaf ingingen is aanbevelenswaardig, maar volstrekt onvoldoende. De Tweede Kamer zou een plek moeten zijn waar politiek bedreven wordt in het landsbelang, en niet een podium voor de haatdragende ideologie die De Graaf opzuigt uit de emanaties van zijn Grote Blonde Leider.

Het feit dat De Graaf namelijk niet alleen haatdragend en islamofoob is, maar er niet voor schroomt om keihard te liegen om anderen te laten denken dat hij wel eens een punt zou kunnen hebben bij zijn haatzaaierij maakt hem meer dan een politicus met een walgelijke overtuiging: het maakt hem een propagandist, een demagoog en een opruier. Dit soort retoriek heeft in het verleden verschrikkelijke gevolgen gehad, en we zien het in Groot-Brittannië en de VS weer voet aan de grond krijgen. De gevallen van door haat gemotiveerde aanvallen op moslims en ander gemarginaliseerde groepen nemen daar hand over hand toe, en het soort leugens en overdrijving waarvan Machiel de Graaf gebruik maakt om hier in Nederland haat te zaaien heeft elders al bewezen letterlijk levensgevaarlijk te zijn.

Het OM heeft de mogelijkheid in te grijpen wanneer een politieke partij een significante bedreiging voor de openbare orde vormt: met deze speech van De Graaf heeft de PVV voor de zoveelste maal aangetoond dat verstoring van de openbare orde en het kweken van een sfeer van angst en geweld geen bijproducten zijn van hun ideologie, maar instrumenten die ze gebruiken om hun zieke politieke ideologie te verbreiden.