Wilders vaart (uiteraard) blind op tip verklikker

haremajesteitwildersDe grote blonde Leider had weer eens nood aan wat ophef rondom zijn persoontje. Daartoe tweette de zelfbenoemde Redder des Vaderlands een filmpje van een vechtpartij in het AZC Apeldoorn met de misleidende tekst dat deze vechtpartij afgelopen vrijdag 2 december zou hebben plaatsgevonden en dat hij zou hebben gekregen van een medewerker van het AZ.

Het feit dat Blonde Greet met grote regelmaat (lees: altijd) in het middelpunt van de belangstelling moet staan, desnoods met gefabriceerd nieuws, is op zichzelf niet schokkend. Het feit dat hij daarvoor misleidend materiaal als ‘bewijs’ presenteert zal ook allang niemand meer verbazen. Maar de toevoeging dat het filmpje aan hem zou zijn gestuurd door een medewerker van het AZC, dat baart toch wel enige zorgen — uiteraard niet in boze-burgerland, maar wel in het deel van Nederland dat wel nog enige rationaliteit hanteert.

Immers, als de geblondeerde Nepperd het bericht bewust als ‘nieuws’ lanceert, wetende dat het allesbehalve nieuw is en dus berichtjes recycleert om het toch vooral bigger than life te doen lijken, zou zelfs boze-burgerland eens stil mogen staan bij de integriteit en betrouwbaarheid van hun Leider. Doen ze niet — weet ik ook wel, maar het zou toch moeten.

Mocht het Grote Bruine Gevaar dit niet bewust hebben gedaan, maar in blind, maar onterecht vertrouwen een toegespeeld filmpje retweeten zonder zich te informeren over de herkomst en de waarachtigheid ervan, ook dan zou zelfs boze-burgerland eens stil mogen staan bij de goedgelovigheid en onzorgvuldigheid van hun Leider. Doen ze niet — weet ik ook wel, maar het zou evengoed toch moeten.

Daarnaast zou de leiding van dat AZC eens een hartig woordje mogen spreken met die medewerker, als die inderdaad dat filmpje toegestuurd heeft aan de van belediging op grond van ras en aanzetten tot discriminatie en haat verdachte Geert W.. Er worden daarmee nogal wat regels en wetten overtreden. Nog afgezien van de ‘verlinkers’-stank die zo’n actie met zich mee draagt. Maar die is men in boze-burgerland ook al lang gewoon.