Oproep tot bezinning

Pim
Hallo Wereldburger,
Mijn naam is Rustigers. Geert Rustigers.
Amateurpoliticus.

De dertiger jaren van de vorige eeuw heb ik niet meegemaakt, maar ik herinner me heel levendig het politieke klimaat van een paar jaar geleden. Weet u nog van de posters waarop Pim Fortuyn in nazi-uniform werd afgebeeld? Stoer hè? Vraagje: Wie heeft die poster voor zijn raam laten hangen nadat Fortuyn was vermoord?

Wat als Wilders morgen iets overkomt? Hoe zullen de mensen die hem nu als nazi neerzetten dan gebruik maken van hun vrijheid van meningsuiting?

Jazeker, Wilders is de man die keer op keer de escalatie zoekt. Maar juist zijn tegenstanders zouden als geen ander moeten beseffen dat het doel niet de middelen heiligt. Mensen, hoogste tijd voor iets rustigers.

Groet, @geertrustigers

www.geertrustigers.nl

Geert en Fleur

40 gedachten over “Oproep tot bezinning”

 1. Ik zal precies hetzelfde zeggen als ik na de moord op Fortuyn zei : “Nu kan niemand over 30 jaar zeggen : “als hij toen vermoord was waren al die afschuwelijke dingen niet gebeurd “”

 2. Ik vind het een heel charmant artikeltje. Ik vraag me alleen (weer) af hoe dat moet overkomen op die miljoen aanhangers van een verschrikkelijk “fascistische ideologie”, die op hun nachtkastje een boek “erger dan Mein Kampf” hebben liggen, die in die dit land “koloniseren” en in “uniform van de bezetter” door de straten lopen, waarvan de vrouwen getooid zijn met een “nazi helm” (of een swastika vlag, daar is de “wetenschap” nog niet uit). Je weet wel die mensen die eigenlijk een soort zombies zijn omdat ze verplicht zijn ons te onthoofden. Kunnen ze niks aan doen he. Moet van Allah.

  Ik zie trouwens ook zo’n swastika op het hoofd van deze alternatieve fleur. 😯

 3. O nee mijn pitbull bijt niet
  t’is echt , t’is waar t’is heus
  Maar als u te dichtbij komt
  heeft het beest geen and’re keus

  Als u een foute kleur heeft
  of baard of hoofddoek draag
  zo is mijn pitbull Geertje
  dan bijt hij reuze graag …

  Maar als u word gebeten
  door onze pitbull Geert
  Is het niet omdat hij vals is
  u deed vast zelf iets verkeerd !!!

 4. Niet onbelangrijk: wat Fortuijn ook wel geweest mag zijn in zijn laatste jaren, hij was geen fascist.
  “Je mag het eigenlijk niet zeggen” – maar – Wilders is het wel.

 5. Arnold J. van der Kluft Schreef:

  Niet onbelangrijk: wat Fortuijn ook wel geweest mag zijn in zijn laatste jaren, hij was geen fascist.
  “Je mag het eigenlijk niet zeggen” – maar – Wilders is het wel.

  Fortuyn heeft de voren geploegd waar Wilders zijn haat in zaait !!!, of hij nu echt een Fascist was/werd of een geestelijke wegbereider maakt dan niet zoveel uit ….

 6. GJ_ Schreef:

  Al Bakrastani Schreef:
  …u word gebeten door onze pitbull….
  Pas maar op, die maken ze normaal gesproken toch af?

  Yep , waarna de eigenaar door je brievenbus komt pissen omdat je z’n altijd zo lieve hondje “verraaien hept”
  Ongeacht het feit dat Henk “zelf de escalatie zocht ” door zijn hond op het speelterrein uit te laten .. als ik de schrijver van dit artikel goed begrijp moeten we beter weten en Henk niet met de stront van zijn hondje confronteren ( hoewel de Tokkie van twee straten verderop nooit meer zijn hond in op ons speelterrein uitlaat nadat we die stront een keer over zijn voordeur uitsmeerde … )

 7. @6 Nou bevestig je volgens mij prima het punt van Geert Rustigers; mocht Wilders iets overkomen dan komt er misschien wel iets veel ergers. Beste is gewoon dat Wilders niets overkomt, net zoals Pim Fortuyn niets had mogen overkomen. En v.w.b. de godwin in @1 hoe heet ook al weer die film over die politie die in de toekomst kan kijken en dan misdrijven al oplost voordat ze gebeurd zijn? Nou die situatie lijkt me zeer onaantrekkelijk. Beter om mensen te beoordelen op wat ze doen dan op basis van iets wat ze misschien ooit zouden kunnen doen. Als je dat doet ben je weinig beter dan Wilders die enge mensen zonder vorm van proces wil opsluiten omdat ze misschien wel iets engs kunnen doen.

 8. Natuurlijk “Moordpartijen door fascisten in het verleden garanderen geen moordpartijen in het heden ” maar ze maken ze wel waarschijnlijk ….
  Ik keur de moord op Fortuyn ook niet goed …. 🙄 Maar ga er ook niet vanuit dat hij de bruine vloed minder besurft zou hebben dan Wilders nu doet … T was net als Wilders een opportunist .. De kans dat hij nu net zo radicaal hatend als Wilders zou zijn is wat mij betreft ook flink groot …

 9. @#8 Je bedoeld Minority Report gebaseerd op het korte verhaal van Philip K. Dick.

  Ik wil absoluut niet dat Wilders wat overkomt. Ik wens hem een lang leven toe. Leven met zijn soort gedachtewereld is een van de ergere straffen. Dat gun ik hem van harte.

  Ik wil uiteraard niet dat hij de macht krijgt om zijn verwerpelijke ideeën uit te voeren. Dat is echter op dit moment gewoon met wettelijke beschaafde middelen te voorkomen zoals stevige kritiek.

 10. Sofia van der Linde Schreef:
  <blockquote… beschaafde middelen…
  … zoals stevige kritiek.

  Neeeeee, dat mag nou juist niet! Alleen wilders zelf mag dat, snap dat dan.

  Overigens zijn voor wilders zelf ook onbeschaafde middelen allang acceptabel.

 11. Als de gevestigde partijen inderdaad hem rustig zouden negeren door een Cordon Sanitair op te trekken dan had ik geen klachten.

  Ze werken echter namen met iemand die de oorlog aan mensenrechten heeft verklaard. CDA en VVD roepen niet eens dat Wilders rustig aan moet doen nu hij luidkeels eist dat er nog meer rechten van Nederlandse burgers moeten worden afgeschaft.

  Wilders eist:
  Minimumstraffen, politie die burgers ten allen tijden mag betasten, dwangarbeid voor jongeren, en het leger voor het minste of geringste inzetten tegen Nederlandse burgers.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/9011218/__Wilders_klaagt_over_kabinet__.html

 12. Al Bakrastani Schreef:

  Ik keur de moord op Fortuyn ook niet goed… Maar ga er ook niet vanuit dat hij de bruine vloed minder besurft zou hebben dan Wilders nu doet…

  Fortuyn is m.i. zo lang de stem van migrantenhatend Nederland gebleven omdat hij het zelf niet meer kon tegenspreken (hij was zelf al van plan om eens flink de bezem door zijn achterban te halen, maar is daar niet meer aan toegekomen). Daarna had iemand als Nawijn, Hirsi Ali of Eerdmans waarschijnlijk het voortouw genomen tot ze door Wilders waren voorbijgestreefd of ingelijfd.

  Zit volgens mij wel een mooi “What if?” boek in, vooral omdat Hirsi Ali vast niet zonder slag of stoot haar positie als anti-islamleidster zou willen opgeven en de opkomst van Wilders zeer goed als een complot tegen haarzelf persoonlijk zou kunnen zien. (Ze vertrouwde haar eigen beveiligers niet eens en durfde in New York niet in taxi’s te stappen omdat ze ervan overtuigd was dat de meeste taxichauffeurs op de loonlijst van vijandelijke mogendheden stonden.)

 13. Hirsi Ali eiste op een gegeven moment een beveiliging van het niveau van maffiarechters in Italië. Ik denk dat ze door haar isolement paranoïde is geworden.

  De VVD heeft Hirsi Ali aan de kant gezet omdat ze samenwerking met het CDA in de weg stond. Je moet niet gaan zeggen dat artikel 23 moet worden afgeschaft, omdat iedereen gelijk moet worden behandeld. Dus Islamitische scholen kun je alleen sluiten als andere confessionele scholen ook dicht gaan. Dat lesje heeft Wilders heel goed geleerd. Gewoon zeggen dat Christenen en Joden hun eigen scholen mogen hebben en roepen om Moslims hun rechten af te nemen. Dat vindt het CDA prima.

 14. Hirsi Ali is politiek uitgeschakeld door die kwestie rond haar asielprocedure. Ze hebben geprobeerd haar staatsburgerschap af te nemen. Hirsi Ali heeft niet haar lesje geleerd door gewoon te eisen dat de regels waar zij de dupe van werd zouden worden afgeschaft. Ze wilde alleen dat er voor haar een uitzondering werd gemaakt.

  Zij had helaas ook niet de toewijding om voor haar principes te blijven vechten. Zij was de enige politica die genitale verminking van kinderen expliciet verboden wilde krijgen in Nederland. Haar wetsvoorstel werd afgewezen en daarna gaf ze op. Dat verraad zowel een gebrek aan inzicht in de geschiedenis van sociale veranderingen als een algeheel gebrek aan geduld.
  ——————

  Wilders heeft als les uit deze affaire blijkbaar getrokken dat het makkelijker is om leden van minderheden hun politieke rechten af te nemen dan tot dan toe werd aangenomen. Denaturalisatie bleek ook opeens heel makkelijk. Mogelijk heeft dit Wilders een hoop inspiratie gegeven.

 15. jvdheuvel Schreef:

  Weet je trouwens wie een jaar of 70 geleden ook koffie ging schenken in een bejaardentehuis?

  Ik heb gezocht maar geen foto gevonden , jammer was een leuk Godwinplaatje geweest ..

 16. Kan je de duivel demoniseren ??? Beledig je een valse Pitbull door hem valse Spaniel te noemen ????

 17. Koffie met rattegif , kijk DAT is pas efficiënt bezuinigen, daar kan die slappe pil van Drion niet tegenop

 18. jvdheuvel Schreef:

  Dion?

  Oei , komt de Caviapolitie dan ook op dode ratten af ???
  dan mag het geen rattengif heten : ” Lieflijk afscheidspoeder voor vermoeide bejaarden die geen hoofddoekjes aan hun bed willen ” is dat goede nieuwspraak ???

 19. Ik demoniseer geen necrofielen door ze PVVrs te noemen , ik heb gehoord dat de meeste Necrofielen doodgoeie mensen zijn …

 20. Gezien hoe goed Wilders wordt beschermd acht ik het waarschijnlijker dat een stel PVV-aanhangers een Moslim of een Linkschmensch te grazen neemt. Om heel eerlijk te zijn ben ik aangenaam verrast dat dit nog niet openlijk gebeurd.

 21. Laten we het gewoon eens wat minder over die man hebben. Dan is het over een poosje net als met Rita Verdonk (ooit ook gedoodverfd premier). Verdonk ? Wie was dat ook al weer…?

 22. #Sofia 28 Inderdaad. En ik acht het zelfs mogelijk dat G.W., om stemmen te winnen, een mislukte aanslag op zichzelf regisseert zoals die Hinckley bij Reagan.

 23. @#30
  Daar acht ik hem ook toe in staat. Ik vraag me ook het een en ander af over die hordes bedreigers die de AIVD en de politie blijkbaar niet kunnen vinden…

 24. Sofia van der Linde Schreef:

  @#30
  Daar acht ik hem ook toe in staat. Ik vraag me ook het een en ander af over die hordes bedreigers die de AIVD en de politie blijkbaar niet kunnen vinden…

  …of niet willen vinden,want Wilders heeft zeker in enige mate de steun in onderdelen van de schaduwstaat waar mensen heel vaak zijn mening toedelen.

 25. http://en.wikipedia.org/wiki/First_they_came%E2%80%A6

  “first they came”

  Ik ben het zat om PvdA/GL-ig politiek correct te blijven doen hierover, terwijl hij zó velen wegzet als aanhangers van een “criminele fascistische ideologie”. Walgelijk vind ik het. Ik had niet zo’n poster van Fortuyn vroeger, maar hield mijn hart vast omdat hij het allerslechtste in de mensen naar boven haalde, zoals Wilders nu opnieuw, zoals Hitler toen ook. Ik zal niet snel aan “namecalling” doen, maar als hij vrijspraak krijgt in zijn proces “Ter Beperking van de Vrijheid van Meningsuiting van Moslims” (want dat is het voor hem), dan zie ik ook geen enkele reden meer om het beestje NIET bij de naam te noemen.

  Hij noemt moslims aanhangers van een achterlijke, fascistische en criminele woestijnideologie, ik zou niet weten waarom we dergelijke bewoordingen niet aan hèm mogen richten, als er vrijspraak volgt. Want bij vrijspraak is het hek van de dam: Discrimineren en haatzaaien is dan voortaan toegestaan, artikel 1 van de Grondwet kan geschrapt worden.

  “Then they came for me
  and there was no one left to speak out for me.” Denk daar aan de volgende keer als je meent “Het zal wel loslopen”.

 26. @Tibaert Nee natuurlijk niet, voor de ene tiran komt er weer een andere. Niemand zou ooit vermoord moeten worden. Maar je kan hem wel laten weten dat haatzaaien en bewust discrimineren niet is toegestaan in dit land. (anders dan in een kroeg, maar door gezaghebbende figuren als politici en journalisten –> gróót verschil). Een gang naar de rechter om dit gedrag te bestraffen (al is het maar met een symbolische, voorwaardelijke straf), is daarom nodig. Ik vind het absurd dat politici gevrijwaard zouden mogen zijn van het zich houden aan artikel 1 van de grondwet, zoals Femke Halsema zo vurig bepleit. JUIST van hen verwacht ik een goed, fatsoenlijk voorbeeld. We hàdden hier vrijheid van meningsuiting, die is nu in gevaar door lieden als Pim en Geert. Ik ben *bang* voor sommigen van hun aanhangers. Nee, als we dit op onze rug met de pootjes in de lucht gewoon maar accepteren, glijden we af naar pre-beschavingstijden. Er is maar weinig voor nodig om het allerslechtste in de mens naar boven te halen, zo blijkt maar weer.

 27. @40 tibaert Ik geloof dat de gang naar de rechter het enige is wat we als maatschappij kùnnen doen, naast het blijven afkeuren van onfatsoenlijk gedrag en demagogisch populisme in het algemeen. De rechtsstaat behoort ons te beschermen hiertegen en wat mij betreft zijn we er al veel te laat mee, hebben we het veel te ver laten komen. Van Gogh, Bolkestijn, Fortuyn, hadden al voor de rechter moeten komen. Fortuyn’s dood had dat niet kunnen voorkómen omdat het hier een dierenactivist betrof, maar misschien die van van Gogh wèl!

  Het proces een “politiek proces” noemen (en alle overige partijen die dat ook nog eens lopen te beamen), is echt absurd. Iemand met invloed, die haat en angst zaait op grond van onwaarheden, mag net zo goed voor de rechter gebracht worden als een journalist, zakenman, of ander invloedrijk persoon. “onschendbaarheid” voor de wet eisen door politici als Halsema vind ik absurd. Ze hebben zich net zo goed aan de wet te houden als u en ik.

  Het is nu afwachten of artikel 1 van de grondwet uit de grondwet kan, of niet. Indien, ja… houdt uw harten vast!

 28. Ietsist en Tibeart ..
  Ik geloof persoonlijk dat er momenten zijn dat “Tirannenmoord ” / gewelddadig verzet volledig legitiem is .. mààààààr ” Geen straf voor de zonde gepleegt is ” Op het moment dat er concentratie-kampen gebouwd worden of mischien al eerder als een populistisch leider door zijn volgelingen gepleegde extremme acties ( moorden ?? / Kristalnacht ?? )weigert te veroordelen of zelfs leid dan wel prijst is het tijd voor ieder van ons om op dat punt beslissingen te nemen … Laten we hopen dat het hier nooit zo ver komt ….

 29. Homo Homini Lupus : Voor de mens is de mens als een wolf ….
  Ik vermoed dat de neiging tot vernietigen voortkomt uit een onvermogen te ” creeeren ? Vandaar dat het bij Wilders zelfs is uitgroeit tot een haat voor hen die wel creatief zijn ..de “Entartete Künstler” die allen van hun subsidies berooft dienen te worden …

 30. Tibaert Schreef:

  @ Al Bakrastani:
  “Ik vermoed dat de neiging tot vernietigen voortkomt uit een onvermogen te ” creeeren ? Vandaar dat het bij Wilders zelfs is uitgroeit tot een haat voor hen die wel creatief zijn ..de “Entartete Künstler” die allen van hun subsidies berooft dienen te worden …”
  En de herkenning en dus erkenning bij zijn aanhang? Daarmee gaan ze bij de duivel te biecht. Hij zal hun nooit uit hun (vermeende) ellende kunnen halen, integendeel.
  En wie zijn de voordenkers en doeners? Niet alleen Fortuyn, maar toch ook figuren als, pak hem beet, Rieu. Afstompen en verdommen, als de kassa maar rinkelt. De Bataven cultuur, noem ik het. Is er een weg terug of beter in een andere richting mogelijk binnen onze orde? Wordt moeilijk, denk ik.

  Misschien eerst een eerlijke inventarisatie maken van wat er nog leeft van de Nederlandse cultuur .. We zijn verworden tot een volk zonder geschiedenis ( het beetje tweede wereldoorlog is het wel zo ongeveer wat er echt bekend is ) zonder dichtkunst die leeft onder de bevolking ( iets wat bijvoorbeeld van de Arabische en vooral de Perzisch/Iraanse culturen een integraal onderdeel is ) en je noemt Rieu … 🙁
  Ach zolang hij zich bij de popmuziek van het Strauss tijdperk houd … Maar zelfs van Rieu zijn de kaarjes nog amperan op te brengen …

  Een groot gedeelte van de muziek waarvan ik hou hoorde ik 25 jaar terug op Radio 5 , maar madrigalen en dat soort muziek hebben amperan nog ruimte bij de gepopulariseerde omroepen …

  Wilders aanhang haat alles wat anders is .. dus ook “moeilijke mensen met moeilijke plaatjes of moeilijke muziek ” Eigenlijk was Hitler nog cultureler dan de Wildersisten “Entartete Künst “moest hij inderdaad niet maar er was nog aardig wat kunst die de nazi’s wel konden waarderen .. het Wildersisme moet al geen AVRO .. verder dan SBS 6 als consumpiebegeleidingskabaal komt men niet …

Reacties zijn gesloten.