Wie voortaan elke dag naar school of werk wil lopen stemt PVV

Tja, dat achterbakse voordeeltje voor villabewoners (opheffing progressie in de belasting op dure huizen) van Bruin I moet natuurlijk wel ergens gecompenseerd worden. Daarvoor is bedacht, dat er best 120 miljoen bezuinigd mag worden op het openbaar vervoer in de drie grote steden. Vanaf 2014 rijden er in Amsterdam 40% MINDER trams, metro’s en bussen!

Dat een particuliere uitbater het met zoveel tientallen miljoenen minder af zou kunnen, als het OV wordt geprivatiseerd, is natuurlijk een fabeltje. De desastreuze gevolgen van privatisering van het OV zijn goed te zien in Groot-Brittannië. Daar zijn tariefsverhogingen aan de orde van de dag, nemen de ongelukken en vertragingen bij gebrek aan onderhoud en investeringen dramatisch toe.

De bezuinigers en privatiseerders hebben al tientallen doden op hun geweten. Geregeld moeten gefailleerde “durfkapitalisten” worden onteigend. De stad Londen wist onder het bewind van de vorige (Labour-) burgemeester te voorkomen, dat zijn metro’s en bussen moesten worden verkocht. De nieuwe (Conservatieve) burgemeester durft het (nog?) niet aan, om aan de Londenaren hun openbaar vervoer te ontnemen.

Links Nederland steunt de OV-acties.

Hier een beeld van de eerste dag van de OV-stakingen in Nederland (14.02.11). Amsterdam bijt de spits af. En we zien -gelukkig- opnieuw, dat de linkse partijen PvdA, SP en GL samen optrekken.

Maar Waar was de PVV? Moest Hero Brinkman, kamerlid en kopman voor de provincie, niet zijn mening laten horen?

Nee. No Way. De PVV HOEFT zich niet te verantwoorden. Het gaat immers om een hoger doel: Links marginaliseren! Daarvoor is alles goed. Zo lang we Job Cohen van de macht weghouden, is het geen probleem om je werk te verliezen, je kinderen niet naar school te kunnen sturen. Netanyahu moet toch gewoon z’n flats in Oost-Jeruzalem kunnen bouwen? Henk, Ingrid, een beetje solidariteit, asjeblieft!

Dit is het begin van mijn post op De Lage Landen, waar je ook de video kunt zien. Wil je meedoen, go here.

7 gedachten over “Wie voortaan elke dag naar school of werk wil lopen stemt PVV”

 1. Er is altijd geld, maar je moet kiezen waar je het aan uitgeeft.

  Als er geen renteaftrek was voor hypotheken boven de 400.000, geen JSF, geen missie naar Afghanistan en geen enkele overheidsmedewerker die meer verdient dan de premier. Dan zou dat een hoop geld schelen.

  Een extra belasting schijf en een progressief premiestelsel voor ziektekosten zou ook een hoop problemen oplossen.

 2. Een goed gratis openbaar vervoer ( met extra ruimte door het afschaffen van de eerste klasse ) betaald uit een hoofdelijke belasting en een speciale belasting voor bedrijven die dan niet langer een kilometervergoeding aan hun personeel hoeven te betalen …. Dat is mijn favoriete oplossing

 3. Al Bakrastani Schreef:

  Een goed gratis openbaar vervoer ( met extra ruimte door het afschaffen van de eerste klasse ) betaald uit een hoofdelijke belasting en een speciale belasting voor bedrijven die dan niet langer een kilometervergoeding aan hun personeel hoeven te betalen …. Dat is mijn favoriete oplossing

  Dat zou heel goed werken, ja. En dat zeg ik als autoliefhebber.

 4. De clou is, dat PVV-stemmers niet weten, dat Ali Wilders en z’n veertig rovers (van gemeenschapsgeld), aan Rutte en Verhagen hebben beloofd, om de gekste aanslagen op de portonnee van Henk en Ingrid te zullen steunen, in ruil voor Geert’s “prioriteiten” (opgesomd in De Telegraaf van gisteren).
  Almeerse Henk en Haagse Ingrid zouden toch wel gek zijn om op Hero en Machiel stemmen, als die niet beloven, dat de trams gewoon zullen blijven rijden? Als het om de privatisering van de OV-bedrijven gaat, verstoppen de regering en haar gedoogpartner zich achter “Europese regels”. Dat is kletskoek, om niet te zeggen een leugen. “Europa” vraagt dat helemaal niet.. Maar afgezien daarvan, sinds wanneer voert de PVV zonder protest Europese regels uit?
  Kunnen en mogen kandidaten voor de Statenverkiezingen zich verstoppen en niet antwoorden op de vragen van kiezers?
  Het lijkt godbetert wel op de “verkiezingen” van 2003 in Irak! Kandidaten kwamen op onder pseudonym. Geen partijprogramma’s, geen openbare diskussie.
  Het is nu te laat, anders weet ik zeker dat Weird Gilders zich ook kandidaat had gesteld.

 5. Het zal spoedig duidelijk worden voor wiens belangen de PVV in deze staat.

  De tweede Kamerleden Farshad Bashir (SP) en Jacques Monasch (PvdA) hebben samen een initiatiefwetsvoorstel ingediend om de drie gemeentelijke vervoersbedrijven GVB, HTM en RET te behouden en privatisering tegen te houden. SP-leider Emile Roemer en PvdA-woordvoerder Jacques Monasch kondigden dit woensdagochtend aan op de laatste dag van de acties tegen de bezuinigings- en privatiseringsplannen van het kabinet.

  SP en PvdA hopen op steun van de PVV voor hun wetsvoorstel. Om een Kamermeerderheid te krijgen heeft het voorstel dan alleen nog de stemmen nodig van GroenLinks of D66.

  http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/sp_en_pvda_stop_privatisering_ov_in_grote_steden/

 6. Leuke situaties ontstaan in dit soort gevallen trouwens. Ofwel Blonde Greet moet bekennen ofwel Rutte gaat nat. Maar je haalt als oppositie altijd een slag binnen.

 7. Ja, zoiets is nu precies mijn bedoeling, Mr M – #5 en #6
  En zo komen er meer gelegenheden om de pvv voor het blok te zetten en Rutte’s vingers bij het aflikken bitter te laten smaken… 😆

Reacties zijn gesloten.