Apartheid VVD stijl

Ach we weten natuurlijk allemaal dat de VVD en het CDA collaboratiepartijen zijn die om hun inhumane bezuinigingen door te voeren zelfs met fascisten als de PVV samenwerken… Meestal laat men de PVV met racistische , discriminerende voorstellen komen en giechelt dan vanachter het handje…

Maar giechelen is voor Rutte en de zijnen niet genoeg meer. Ze willen niet meer meesurfen op de bruine golf, nee, ze willen er als  een grote paarse bloedzuiger in meezwemmen en bloed en stemmen zuigen uit hetzelfde ecosysteem van bruine ratten en onderbuik-padden waar de PVV haar stemmen uit zuigt…

Dus wat doet de VVD, ze dienen een wetsvoorstel in… En niet zomaar een typisch VVD-wetsvoorstel dat steelt van de armen en geeft aan de rijken, neen, Rutte en de zijnen hebben besloten hun pijlen op dezelfde groep te richten als de PVV:  “Buitenlanderszij die anders zijn/hullie “. In het VVD-voorstel spreekt men van “Immigranten” die “onvoldoende het Nederlands beheersen”, deze zouden niet in aanmerking mogen komen voor een bijstandsuitkering…

Je kan er natuurlijk donder op zeggen dat de VVD daarmee geen Amerikanen als mijn ex bedoelen die weigerde om Nederlands te leren “omdat alle Nederlanders toch Engels spreken”,  noch bedoelt de VVD voormalige werknemers van een van de internationale instanties in en rond Den Haag. Nee , de VVD heeft het over de dames en heren die de kantoorpanden van onder andere die  internationale instanties schoonmaken, die daar het meubilair versjouwen en andere werkzaamheden verrichten waarvoor het gros der VVD- , PVV- , CDA-, Groen Links- , PvdA- en zelfs SP-stemmers zich te goed achten.

En dan heb je tien jaar schoongemaakt bij Het Europees Octrooibureau, de ING of  Shell, voor onderbetalende zetbazen als GOM of ISS en/of je rug kapot gesjouwd bij bedrijven als Anso of in de kassen van het Westland. Als je de absurde uren van de schoonmaak werkte heb je sowieso weinig kans gehad om Nederlands te leren en het van Nederlandse collega’s leren is met 1 Nederlander op de 50 “immigranten” natuurlijk zo goed als onmogelijk… De VVD’ers die nog nooit iets zwaarders hebben opgetild dan een bierglas in de studentensociëteit hebben natuurlijk ook geen idee van de uitputting die zo’n “immigrant” voelt na een dag kantoormeubels verslepen…

Maar dat is allemaal irrelevant voor de VVD, natuurlijk krijgt een Tokkie die slechts enkele maanden tussen die Turken, Marokkanen, Ghanezen en Surinamers heeft gewerkt en slechts een amper verstaanbaar dialect van het Nederlands als het Plat-Haags of Limburgs brabbelt wél een bijstandsuitkering… Maar die hebben dan ook dat handige stemrecht en zijn stom genoeg om op een partij als de PVV of VVD te stemmen.

Maar een “Immigrant(e)”  die jaren gewerkt heeft ?? Die belastingen betaalde en meebetaalde aan de sociale voorzieningen, die amper tijd heeft gehad Nederlands te leren??? Die “Immigrant(e)” krijgt straks geen bijstand als het Nederlands niet al voldoende beheerst wordt…

Het uiteindelijke gevolg van die apartheid?? Je huis kwijt omdat je de huur niet kan betalen, zonder vaste woon- of verblijfplaats kan je op geen enkele voorziening aanspraak doen en krijg je zelfs je kinderbijslag niet. Dus je leeft op straat en je bedelt… Maar bedelen is verboden in Nederland, dus word je door de politie opgepakt… en wat wilde de PVVD ook al weer, om het in goed Nederlands te zeggen: “Three strikes: OUT”.  Dus ondanks het feit dat je meewerkte en meebetaalde aan “Nederland”  word je alsnog, met eventueel verrotte rug en al, op het vliegtuig naar je land van herkomst gezet…

29 gedachten over “Apartheid VVD stijl”

 1. Bakra, ik heb het ook gelezen en ik vind het vreselijk. Ik denk dat het in de praktijk niet zal lukken, want ergens in dit proces zal iemand die VVD meneer aan zijn mouw trekken en zeggen dat het gezien de Europese regels niet kan. Aju paraplu met je wetsvoorstel.

  Maar wat voor mij veel erger is, is de mentale blauwdruk die zo’n Stef Blok gebruikt om alle uit het buitenland afkomstigen als immigranten aan te duiden, terwijl sommigen hier al tien, twintig, dertig, veertig jaar wonen. Wanneer houdt je hier op immigrant te zijn?

  We zijn in Nederland bezig een tegenstelling in stand te houden tussen autochtone en allochtone Nederlanders, onder andere door sommige Nederlanders nooit als Nederlanders te benoemen. Terwijl ze dat wel zijn.

 2. Alle Nederlanders hebben dezelfde rechten. Je mag van mensen verlangen dat zij zich bijscholen om de kans op werk te vergroten maar dan moet dat wel betaalbaar of zelfs gratis zijn.

  Gastarbeiders zijn hier heen gehaald omdat ze de taal niet machtig waren en dus niet zo snel achter hun rechten konden komen. Nu gaan we deze mensen en hun afstammelingen naaien omdat ze een taal achterstand hebben na 40 jaar bezuinigen op lager-, voortgezet en hoger onderwijs.

  De onderklasse criminaliseren is een bekende rechtse tactiek. Dat valt in hetzelfde straatje als straffen op landloperij en bedelen. Als daklozen zich ten alle tijden perfect aan de wet hielden dan zouden we ze op straat zien creperen. Als je niet mag bedelen en je kan geen vent vergunning krijgen wat moet je dan?

 3. Ik heb in mijn portaal een amerikaanse en indonesische buurvrouw, ook heb ik chinese buren. De amerikaanse is al meer dan 20 jaar hier in Nederland, de chinese buurman hier al iets van 40 jaar. Geen van beiden hadden ze veel zin om onze taal te leren, als er een probleem is dan belt de chinese buurman zijn zoon, of de buren moeten het opknappen voor hem. Alleen mijn indonesische buurvrouw heeft wel de moeite genomen om de taal te leren. En zijn mijn buren die geen zin hadden om onze taal te leren, een tokkie, welnee! De buurman heeft een restaurantje opgezet en mijn buurvrouw is lerares. Zo zie je maar, dat een taal leren niets te maken heeft met een opleiding,maar meer met de wil om vooruit te komen.

 4. Het is wel duidelijk dat de PVV gewoon de xenofobe voorpost van de VVD is, die zich nog met een beetje fatsoen op dure recepties wil kunnen blijven vertonen.

 5. Wie gaat bepalen wat “voldoende” Nederlands is?
  Wat verstaan ze daaronder?
  Hoe gaan ze dat testen?

  Enge wetgeving……….

 6. uiteindelijk wil de VVD van alle sociale voorzieningen af, en je moet toch ergens beginnen.
  Ik heb het ergens anders al ’s geroepen: het zou mij niet verbazen als indertijd Wilders en z’n toenmalige pupil Rutte het plannetje bekokstoofd hebben om een sateliet-partijtje in het leven te roepen om het VVD-beleid bij Henk en Ingrid door de strot te duwen. Over de ruggen van de allochtonen (vertegenwoordigd door de ‘fascistische Islam’ om zich niet schuldig te maken aan discriminatie, maar H&I zien toch het verschil niet tussen pak en beet een christelijke Irakees juist gevlucht voor die Islam en een haatbaard: mission accomplished).
  Een niet te bewijzen complot-theorie, maar zoals gezegd, mij zou het niet verbazen….

 7. eigenlijk zei Laurent #5 hetzelfde als ik in #7, had er alleen wat minder woorden voor nodig….

 8. En ook Maxime Verhagen sluit zich aan bij het standpunt dat de multi-culti mislukt is.
  Duidelijk is wel inmiddels dat de zelbenoemde linksche gutmensch, steeds meer een roepende in de woestijn wordt, waaraan nagenoeg geen aandacht meer besteed wordt.
  Ze mogen roepen, tekenen en bloggen wat ze willen, deze trein dendert door.

  Merkel, Leterme, Sarkozy, Cameron, Verhagen, allemaal komen ze tot de conclusie dat de multi-culti een mislukking is die snel ‘gerepareerd; dient te worden.
  Het belangrijkste van de VVD en het CDA is dat ze de PVV salonfähig gemaakt hebben, en er nu meer mensen openbaar voor uit durven te komen dat ze PVV stemmen. Ook zullen er nu meer mensen PVV gaan stemmen, omdat duidelijk is dat ze wel degelijk op den duur in een regering plaats kunnen nemen.
  VVD en CDA zijn er klaar voor.

 9. Roeptoeter Schreef:

  dat de multi-culti een mislukking is die snel ‘gerepareerd; dient te worden.

  Alleen Israëls Übergauleiter Wilders en zijn leugenfluisteraar Bolkenstein vinden dat.

  De pluri-culturele samenleving was juist prima gelukt maar moest zonodig kapot door de op weerzinwekkende wijze knagende haatwormen van de pévévé en gemelijke Zionisten in hun smerige kielzog die slachtofferig mutsen over keppeltjes die niet op hun dikke koppen zouden ziijn gegund. 👿

 10. Wat waren nou eigenlijk die multiculturele problemen? als je doorvraagt blijken een heleboel van die problemen helemaal niet zo multicultureel te zijn.

  Wangedrag van verwaarloosde jongeren is van alle tijden. Dat kan je met hulp van ouders en genoeg wijkpolitie gewoon bestrijden. Goede scholen en genoeg voorzieningen voor jongeren zijn ook belangrijk.

  Overvallen & inbraken – Is te bestrijden met preventieve maatregelen en gespecialiseerde recherche teams bij de politie.

  Eerwraak – valt net als kindermishandeling en familiedrama’s onder huiselijk geweld. Doorgaans is het gewoon partner geweld. Er zit een zeker racisme in die term aangezien het nooit wordt gebruikt voor een autochtone man die zijn ex doodslaat terwijl dezelfde gevoelens spelen.

  Mannen die grof in de mond zijn en spugen als je lang loopt – komt ook vrij veel onder autochtonen voor helaas.

  Seksueel geweld – ook niet cultureel gebonden

  Taalachterstanden op scholen – We bezuinigen al 35 jaar op onderwijs en goh hoe zou het toch komen dat het niveau zo laag is?

  Kijk, er is wel degelijk wrijving tussen groepen maar het is beetje gemakzuchtig om integratieproblemen overal maar bij te halen.

 11. @Abdul Alhazred

  Ach, Merkel, Sarkozy, Cameron, Verhagen en Leterme zijn inmiddels dezelfde mening toegedaan, en die hebben zich door Wilders echt niet laten beïnvloeden.
  We praten nu al over de leiders van de grootste en belangrijkste landen van Europa.
  Het duurt niet zo lang meer voordat er drastische weizigingen in de EU regels gaan komen.
  Is een kwestie van tijd. De vraag is nu niet meer of het gaat gebeuren, alleen nog wanneer.

  Wat wel een leuke bikomstigheid is dat inmiddels voor de linkse partijen geen mogelijkheid is om nog ooit te gaan regeren met partijen die niet vinden dat de multi-culti samenleving een mislukking is.
  CDA, VVD en PVV zijn nu officieel die mening toegedaan, en de komende heel veel jaren zal er zonder één van deze partijen geen kabinet mogelijk zijn.

 12. Roeptoeter Schreef:

  @Abdul Alhazred
  Ach, Merkel, Sarkozy, Cameron, Verhagen en Leterme zijn inmiddels dezelfde mening toegedaan, en die hebben zich door Wilders echt niet laten beïnvloeden.
  We praten nu al over de leiders van de grootste en belangrijkste landen van Europa.
  Het duurt niet zo lang meer voordat er drastische weizigingen in de EU regels gaan komen.

  Dan zullen ze toch meer moeten doen dan alleen dezelfde mening hebben, want ze moeten het niet alleen eens worden over de uitvoering, maar het zal ook op een manier moeten gebeuren dat het deel van de bevolking dat never nooit niet met het creëren van tweederangs burgers akkoord zal gaan (waaronder ook een heleboel rechtse mensen) niet spontaan het bijltje erbij neergooit.

  Volgens mij beginnen de problemen dan pas écht. 😛

 13. Roeptoeter Schreef:

  CDA, VVD en PVV zijn nu officieel die mening toegedaan….

  ….totdat ze samen geen meerderheid meer hebben en dan komt het CDA (of wat er tegen die tijd van over is) er net zo hard weer op terug.

  Meningen zijn leuk, maar ze moeten natuurlijk niet ten koste gaan van je pluchen zitplekje. 😉

 14. meer mensen PVV gaan stemmen, omdat duidelijk is dat ze wel degelijk op den duur in een regering plaats kunnen nemen.

  Ook of zelfs de LPF was meteen in staat vakministers te leveren. Daar lag het verder niet aan. Dat ze elkaar vrijwel meteen de tent gingen uitvechten was een managementprobleem dat zeker ook Balkenende valt aan te rekenen. Wilders is met zijn ploegje kleine criminelen niet eens in staat kandidaten voor vertegenwoordigende lichamen te rekruteren.
  Maar in de eerste plaats is de PVV blijvend een eenmansbedrijf. In de tweede plaats zullen de zogenaamde intellectuelen achter Wilders wel uitkijken zich vast te leggen op een ministerschap of staatssecretariaat, dus blijven de evidente gekken als Jansen en de ontspoorden als Drinkman en Lucassen over.
  Illusies, mijnheer Roeptoeter!

 15. ik voorspel in Groningen een monsterzege voor de SP

  als ik met de mensen praat bespeur ik ineens heimwee naar de CPN

  voor het eerst sinds jaren

  ps

  jolanda is een lul en deed niks met mijn geniale cartioons op joop 😡 )

 16. Roeptoetert heeft volkomen gelijk. De multiculturele samenleving is volledig mislukt. Henk en Ingrid hebben dan ook bar weinig gedaan om hun bijdrage te leveren. Het enige wat ze deden was afkraken en hun buren schuin aankijken. Wat de boer niet kent dat vreet ie niet, in zekere mate is dat zo ook gegaan met de multi-culturele samenleving. Integratie moet van twee kanten komen. Ik hoor zo vaak van PVV-ers dat” die mensen zich maar moeten aanpassen aan de Nederlandse cultuur” terwijl zij niet bereid zijn zich te verdiepen in de ander.

 17. Toch kan ik me nog herinneren dat mensen de plaatselijke bibiotheek bestormden om boeken over Turkije te lenen als er een Turks gezin in de straat kwam te wonen, want dan hadden ze iets om met dat gezin over te praten. :mrgreen:

  Sommige dingen waren vroeger écht beter.

 18. we hebben de spanjaard verslagen dankzij onze oudste bondgenoten ; de turken

  zonder de turken had nederland nooit bestaan

  en hun vrouwen zijn ook bloedmooi

  leve de turken en leve de barbarijnen

 19. @ 20 DS

  Ja, ik denk niet dat iedereen stond te popelen om de Turken met open armen te ontvangen. Althans het klinkt niet echt vrolijk als men die Turken beticht van baantjes pikken, vroeger en ook nu nog. Ik snap dat argument sowieso niet, want de mensen werden hierheen gehaald om het werk te doen dat Henk en Ingrid vertikten te doen.

 20. @22
  Zoals Herman Finkers zo scherpzinnig zegt: ze zijn te lui om te werken en daarom komen ze hier onze banen inpikken.

 21. http://www.krapuul.nl/blog/12618/wildersland-in-turkije-onze-cultuur-belachelijk-gemaakt-door-moslims/

  Sjef Schreef:

  Roeptoetert heeft volkomen gelijk. De multiculturele samenleving is volledig mislukt. Henk en Ingrid hebben dan ook (blabral).

  Tja die Henken en Ingrids, ik blijf het herhalen, zijn niet te beroerd om zich een obesitas naar binnen te schoffelen in vreetressorts in Turkije, Tunesië en Egypte, maar wel op P & W klagen en mutsen als daar de revolutie uitbreekt. Me dunkt als je vindt dat `De multiculturele samenleving is mislukt’ , ga dan naar Israël op vacantie! Hetzelfde mooie weer. Kun je je zelfs beklagen met geestverwanten.
  Maar zeker te duur? En geen last minutes?

 22. @24 Daarom zeg ik de multi-culti is idd mislukt ook door toedoen van o.a Henk en Ingrid. Zelfs als zij op vakantie gaan zijn ze te beroerd om zich aan te passen.Zie dus dat voorbeeld van de Hollandse resorts en de frikandel die inmiddels de gewoonste zaak is van de wereld in Chersonissos of de Costa Brava. Er zijn zelfs zaken waar je pindakaas en hagelslag kunt kopen. 😀

 23. Hoe zo is de multi-culturele samenleving mislukt? In de VOC-tijd Zweden, Denen, Duitsers en Joden kwamen en gingen in de nederlandse bevolking op. Volgens mijn stamboom heb ik zweedse en joodse voorouders. Niemand die het aan deze “rasechte” Hollander ziet. Na ongeveer 1915 Spanjaarden, Italianen en Polen: ging toch goed? Daarna de mensen uit Indonesie ( familie van geblondeerde Geert?) en Suriname: toch geen problemen meer? Waar zijn de mensen uit Joegoslavië gebleven. Zeker niet allemaal terug. Turken gaan volgens mij aardig. Ondernemerschap schijnt hun op het lijf geschreven te zijn. Marokkaanse vrouwen schijnen veel te werken, meer dan autochtone vrouwen. Tja hun zonen, daar is voor een (klein) deel aardig wat mis. Antilianen hetzelfde laken een pak. En wat erger is recent sociologisch onderzoek suggereert dat de problemen bij Antilianen overerfbaar zijn.

  Kortom degene die roept dat de multiculturele samenleving is mislukt kent zijn geschiedins niet of moet met onderbouwende betrouwbare cijfers komen. Met de wolven in het bos meehuilen is voor dit onderwerp te gemakkelijk.

 24. # Sjef 25 😛 Jammer dat er geen vreetsmiley is dus: H & I moeten zich dik schamen 😥

 25. Wanneer zou de multiculturele samenleving wel zijn gelukt, heeft men dat wel duidelijk ???

  Over Henk en Ingrid kunnen we wel blijven schrijven maar er zal weinig aan veranderen. Ik wil wel even rechtzetten dat het beeld “vroeger was alles beter” niet helemaal klopt. Vroeger had je ook racisten alleen vandaag de dag kan je er open en eerlijk voor uitkomen. Je hoeft je niet meer te schamen want ook gebrek aan fatsoen en schaamte is “typisch Nederlands” waar veel allochtonen nog aan moeten wennen (mij lukt het nog niet).

  Even een reactie op Bettie #4: Volgens mij snap je (nog steeds) niet wat Tokkie betekent. Gaat dus om Nederlanders die een bepaald niveau hebben en dus niet op wel of niet geslaagde allochtonen 🙂

  Het feit dat we in een democratisch land als Nederland, ahummmm, dit soort voorstellen durven te doen, geeft eigenlijk al aan dat er iets echt mis is in onze samenleving…

 26. “Dus ondanks het feit dat je meewerkte en meebetaalde aan “Nederland” word je alsnog, met eventueel verrotte rug en al, op het vliegtuig naar je land van herkomst gezet…”

  @Al bakra, goed geformuleerd. Wat mij weer bevreemd is de hypocrisie in dit geval, afgezien van het moreel en politiek probleem.
  Als iemand de Nederlandse taal niet machtig is, maar wel werkt heeft, is de staat (en politiek) niet te beroerd om bij hem BELASTINGEN te gaan innen. De taalproblematiek is dan niet van belang.
  Maar o wee als hij niet werkt – dan mag hetzelfde persoon zich niet meer op de sociale voorziening beroepen, maar moet wel het land uit opkrassen.

  Dit vind ik echt miserabel dubbel. Dan zou ik zeggen – als je hem echt weg wil hebben, na al die jaren werk, geef hem ALLE BELASTINGGELD terug dat hij in die jaren uitbetaald heeft en pas dan mag hij hier echt weg. (afgezien van het feit dat dit probleem bij de Europese Hof zou moeten aangekaart worden).

Reacties zijn gesloten.