Vidal Sassoon en Judea Pearl

Onlangs zag ik op de tv een charmante wat oudere man, die man was Vidal Sassoon, een kapper en de uitvinder van de ‘bob’. Hij was te gast in een tv programma, waar verschillende kappers vochten om 100.000 dollar en de roem.  Als we het over kappers hebben, dan zou je niet denken dat Sassoon na WO2 lid was van de beruchte 43 Group, een knokploeg die regelmatig partijbijeenkomsten verstoorden van facisten, die ondanks de ellende van de oorlog gewoon doorgingen met hun verderfelijke partijen. Sassoon heeft uiteindelijk ook nog een stichting opgericht; the Vidal Sasson International Center for the Study of Antisemitism gevestigd in de Hebreeuwse universiteit in Jerusalem. Sassoon te gast in het vrij oppervlakkige programma wat eigenlijk alleen maar over het haar ging, stal de show met zijn persoonlijkheid en ook omdat hij vrij emotioneel was over zijn stichting en de jongere generatie een bijdrage vroeg voor zijn stichting. Hier is een voorbeeld van iemand die ondanks zijn ervaringen zich niet uit het veld heeft laten slaan, actief heeft mee gedaan aan het verstoren van de facisten en hun partijbijeenkomsten en voor iemand die beroemd is, eigenlijk vrij bescheiden is gebleven.

Een ander voorbeeld is Judea Pearl, de vader van de journalist Daniel Pearl die gekidnapt en vermoord werd in Pakistan. Judea Pearl heeft na de gruwelijke dood ook een stichting opgericht; the Daniel Pearl Foundation, die o.a. een dialoog houdt for the jewish-muslim understanding. Judea Pearl had na de gruwelijke dood, de weg in kunnen gaan om een moslimhater te worden, maar koos er voor samen met zijn vrouw, om de idealen van zijn zoon in leven te houden. Is hij een dromer of is hij sterker dan de aanhang van Wilders in Amerika, die elke dag moord en brand krijsen over de islam? Ik persoonlijk vind dat mensen die na een afschuwelijke ervaring, toch nog een positieve weg in slaan en verder willen, over  meer kracht beschikken dan degenen die zich bij het veel bezochte loket ‘Haat’ aanmelden en alles oplepelen wat hun meesters zeggen en schrijven, zonder enige persoonlijke ervaring what so ever. En die dus nu elke dag over het hoofddoekje hebben en Eurorabië, wat uiteindelijk een illusie is geworden, maar nog steeds vele aanhangers telt.

Het verhaal van Judea Pearl heeft nog een staartje omdat hij bij een van de clowns van het haatinstituut is weggelopen, de even beroemde als beruchte Wafa Sultan, die er niet mee verlegen zit om haar verleden nog wat tragischer te maken dan het al was. Jokken om haar green card en ook het verhaal wat ze vertelt over de moord die op universiteit gebeurde kan naar het rijk der fabelen worden verwezen. Rabbi Stein die ook aanwezig was bij de gelegenheid heeft hier een mooi antwoord op gegeven, waarom Wafa fout is en zij eigenlijk nogal eenzijdig is.

Zolang er mensen zijn zoals Karin Armstrong die de Charter for Compassion oprichtte, om de angel – die van de haat – uit de religie te halen. En natuurlijk Vidal Sassoon en Judea Pearl omdat zij ons de andere kant laten zien, zie niet om in haat, maar doe wat, steek je handen uit de mouwen en ga de maatschappij in. Beter dan de haatprekers die ons voorhouden dat de haat levend gehouden moet worden en dat het heel goed is om in naam van diezelfde haat, elkaar te verdelen en nooit leren dat de mensheid meer is dan elkaar de hersens in te slaan en te moorden.

1 gedachte over “Vidal Sassoon en Judea Pearl”

  1. Dat Wilders zich pro-Israël en pro-joods noemt maakt nog niet dat Israël of joden pro-Wilders zijn. Zijn joods-Israëlische aanhangers beperken zich tot de bewoners van illegale nederzettingen in bezet gebied en oorlogshitsers en racisten zoals Lieberman en Eldad.

    Meer over Wafa Sultan en hoe Judea Pearl en Rabbi Stein haar zien: http://bit.ly/gNQz5K Net als Wilders is haar reputatie gefundeerd op haat, leugens en opportunisme.

Reacties zijn gesloten.