Gruwelijk

Ik heb altijd zin om gruwelijker te zijn dan Powned of Geenstijl, misdadiger dan Bart Schut, zieker dan Bert Brussen, hypocrieter dan Sargasso.nl, onbeschofter dan Annabel Nanninga, vetter dan Ebru Umar, misselijkmakender dan Bas Paternotte, harder dan een auto op een white supremacist rally, effectiever dan Breivik, en ga zo maar door.

Maar het lukt me gewoon niet.

Dat is ook de reden dat ik al jaren niet meer thuisgeef.

Want ik zou wel weer eens wat schrijven en het zou gruwelijk zijn. Zo wreed dat het deze site tienduizenden bezoekers zou opleveren.

En ik heb het geschreven. Het stukje heeft daadwerkelijk bestaan. Alleen het was zo goor en zo verschrikkelijk ranzig dat ik het wel in de trash moest gooien. Het was echt een goed concurrerend stukje maar okay.

En toen was ik weer terug bij af.

En nu ga ik weer jarenlang voor me uit staren en nieuws negeren. En hoop koesteren. Ik kijk naar de bladeren in het bos en ruik aan de de boomstronken en kijk naar de wezentjes die daar in wonen. En ik weet en ik voel dat zij in ieder geval onschuldig zijn. Hun universum is een stuk rottend hout. Hun grootste gevaar ben ik.

Maar.

Ik zal hen niet dwarszitten. Want ik geloof dat ooit het goede gaat overwinnen. Maar pin me er niet op vast want ik weet niet wanneer. Maar op een dag is het zover.

Dus hou vol.

Op een dag is het zover.

12 gedachten over “Gruwelijk”

 1. Goede beslissing. Lekker rust nemen. Ga ik ook doen. Najaar 2018 stop ik met werken en verkoop ik de casa. Samen met mijn vrouw verkassen we naar Andalusië. Wat vliegickets om de kinderen in Nederland te bezoeken of om ze een paar keer per jaar naar Spanje te laten komen. Als ik je kwaad gemaakt heb in het verleden, excusez-moi, het was (en is) allemaal niet de moeite waard.

 2. En zo gaan we met elkaar om en we maken er geen tyfusbende van. Laten we dat met elkaar afspreken.

 3. Oh jee, reacties zijn dit keer mogelijk..gooi die toch gewoon weer open, Jeroen wil vast wel 24/7 moddereten, met zijn zweetvoetjes bungelende in z’n zwembad. ;-p

  Liera, ik hoef je toch niet te wijzen op het meer dan gruwelijk mooie, in Andalusië gelegen Marinaleda, het Communistisch durpske, wat -met een makkie- economische tegenslagen weerstond? Kunnen VVD’ers en ander extreemrechts schorem overigens nog wat van leren.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Marinaleda

  Ach, wijs ik er toch op. Nou ja, zeg. Veel plezier in ieder geval!

 4. Helaas, Jeroen schrijft weer en verder niets. Wij gooien open als de auteur dat wil, zoals bij Irun. En modereren is en blijft niet onze hobby, het is tijdrovend ( en daar ontbeert het bij de redactie aan) en vaak zwaar irriterend.

 5. Nee ik wil geen modder eten en zeker niet 24/7. Maar ik heb al eerder gezegd: ik zou “wat vaker” de reacties open zetten. Maar zeker niet onder alle berichten.

 6. Het was tongue-in-cheek. En aangezien ik mij een aantal van de eerdere reacties kan herinneren, voordat deze mogelijkheid -begrijpelijkerwijs- (deels) gesloten werd, zie ik het huidige beleid als prima.

  Ik wacht met plezier op de volgende artikelen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.