Politiek is niet voor bange mensen

Mei 2010: Verlos ons van het CDA! Openbare aanklacht LNV-beleid 8 jaar Balkenende. PINK!, de jongerenafdeling van de Partij voor de Dieren ging er met gestrekt been in, op een thans verwijderde website (archief) werden 100 stellingen getimmerd waarin het CDA werd aangesproken en afgerekend op de rampzalige resultaten van de laatste vier kabinetsperiodes. Die protestactie werd aangekondigd en ondersteund door de Partij voor de Dieren (PvdD).

Januari 2018: “PvdD zal niet meedoen met demonstratie. We zijn tegen racisme. Maar we demonstreren niet tegen een andere politieke partij, dat is ondemocratisch en een ondermijning van ons stelsel.”

WTF? Probeer anders eens één speech van Marianne Thieme voor me te vinden waarin ze het CDA niet de vergetelheid in wenst. Dat lukt je niet. De PvdD is opgericht om het CDA te bestrijden, zowel binnen als buiten het parlement. Om te stellen dat de PvdD niet tegen partijen demonstreert is je eigen geschiedenis niet kennen. Om te zeggen dat demonstreren tegen partijen ondemocratisch is, is te stom voor woorden. Om te zeggen dat het ondermijnend is, is gekmakend. Weet je wat ondermijnend is? Fascisme.

Weet je wie een fascist is? Thierry Baudet. Kijk maar.

Baudet noemt het bouwen van asielzoekerscentra in dat fragment een injectie van criminaliteit en een gemeentehuis belegeren noemt hij zelfverdediging. Kijk anders nog maar een keertje als je het fragment niet beangstigend vindt.

Daar zou je niet tegen mogen demonstreren omdat het ons stelsel ondermijnt? Echt? Heb jij gezien wat ik zag? Ik ben niet snel van de ME maar de ME zei over deze situatie dat ze blij zijn dat er geen doden zijn gevallen.

Dat is zelfverdediging? Wie is er hier nou ondermijnend bezig?

Politiek is niet voor bange mensen, helaas heeft iedereen links van D66 zich weer eens in het verdomhoekje laten drukken nadat een stokoude fascist een duwtje kreeg van niemand weet wie en die niemand vervolgens keiharde klappen kreeg van het Schorem voor Demagogie. Dat laatste vergeet iedereen. Het eerste zorgt ervoor dat heel laflinks over zichzelf heen buitelt van verontwaardiging. Ooooo, iemand legt een fascist een strobreed in de weg.

Ja, en? Dat zouden meer mensen moeten doen. Voordat de sfeer zo beklemmend wordt dat ik dit soort blogjes niet meer kan schrijven. Verlos ons van Schorem voor Demagogie. Geen racisten in de raad!

– Eerder verschenen op Meedogenloos.

2 gedachten over “Politiek is niet voor bange mensen”

 1. “nadat een stokoude fascist..”

  Some won’t like;

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Kedichem

  Natasha Gerson (via twitter) heeft over hem nog wel het e.e.a. te vertellen, begreep ik. Iets met vervoer en maximale winst ~over de ruggen van.. & boterhoofd.

  Die hele situatie, het FvD-meppen (zoals je met fascisten omgaat) bleek, zoals verwacht, weer eens complete bullshit te zijn. Goh.

  Ben ik even blij dat ik geen politieke partij, ter ‘linkerzijde’, ben.

 2. Kijk , fvd en pvv demonstreren samen met openlijke Nazi’s , maar dat kan dan wel zogenaamd ? En vervolgens de holocaust herdenken ? Idioten. En dan met Israel in zee gaan ?

  Daarnaast , politiek is toch strijd. Ik ben dat gepolder zo zat. Ja we zijn SP en ja we willen geen pvv fvd in de gemeente. Moet dat een geheim blijven ? Slappe dweilen.

  Of is pvv fvd wel gewenst ?

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.