Wie doet de witte was?

‘Baudet begint waar Wilders ophoudt’, aldus vicepremier Kajsa Ollogren. En nieuwrechts schiet onmiddellijk in een Pimkramp. Compleet met linkse kogelregens en de welbekende bloedende bidprentjes van Sint Pim. ‘Hij moet dood, dood, dood’, gillen de trollen vanuit het Geen Stijl-riool. ‘Hij’ is natuurlijk mediadildo Thierry Baudet en de vicepremier doet het kogelregendansje.

Thierry spoedt zich vervolgens samen met het kadaver Hiddema naar het dichtstbijzijnde politiebureau om aangifte te doen van deze poging tot moord. Een parlementariër doet opnieuw aangifte tegen een kabinetslid. Dat is blijkbaar een alt-rechts dingetje. Janken boven een aangifteformulier over je politieke tegenstanders. En dan wachten tot de mediadiarree uit de treurbuis druipt. Als het maar clicks en televisieminuten genereert. Goed of slecht doet niet ter zake.

Maar er blijkt zowaar nog een ondergrens te bestaan. Nummer twee op de FvD-lijst Yernaz Ramautarsing verslikt zich in een racistische IQ-oprisping. Hij heeft het ondermeer over ‘de geringere intelligentie van negers’ en vindt dat jammer maar helaas. Baudet probeert vrolijk kersenplukkend uit een aantal vaagwetenschappelijke onderzoeken de boel nog een beetje af te wimpelen maar de beer is los. De vaderlandse pers ruikt clicks en bloed, zeker wanneer ook een aantal prominente leden het Forum de rug toekeert. De partij blijkt weinig democratisch en is vooral een persoonlijkheidscultus rond zelfverklaarde boy wonder Baudet. Tsjonge. Is dat even schrikken.

Morele steun komt uit onverwachte hoek. Partijgenoot van vice-premier Ollongren, Boris van der Ham, haast zich te verkondigen dat Thierry misschien een ‘rare kwiebus’ is maar in dit geval gewoon even vergeet politicus te zijn en dat ‘studentikoos over ras associëren’ dan niet meer aan de orde is. Niks aan de hand, mensen. Doorlopen. Bij het Forum associeert men slechts een tikje vrijelijk over schedeltjes meten. En dat is geen campagnemateriaal, tweet brave Boris.

Maar dat is het natuurlijk wel. En dat was ook de bedoeling. Je kunt veel over Thierry en zijn sidekick Yernaz zeggen maar deze jongens zijn kampioen keutels intrekken en laten daarbij uitermate behendig een walmend geurspoor voor potentieel electoraat achter.

Joris Luyendijk noemt Thierry een ‘aandachtsverslaafde opportunist’ en weet uit welingelichte kringen dat de belangrijkste intellectueel van zijn generatie om de dooie dood geen racist is. Beetje ongelukkig lunchafspraakje met een bunkerharde racist, keertje in Vlaanderen verdwaald en pardoes op het podium van de IJzerwake beland en zo zijn er nog een paar selfies met zelfverklaarde nazigroupies waar de altijd leergierige Thierry per ongeluk in beeld gesleept is.

Boris en Joris zijn lieve jongens en misschien kennen ze Thierry nog uit hun studententijd. Misschien zijn ze samen nog gezellig ontgroend? Hebben ze met een brandende stronk lavendel in hun kont door de Leidse grachten gezwommen? Geen idee. Die corpsballen stampen je net zo makkelijk een deuk in je schedel. Maar hoe dan ook: zoiets schept toch een band.

Echter: de totale witwas van de zo in het nauw gedreven ‘kwikzilveren’ Forumleider neemt de bekroonde Eva Jinek ter hand. Rond een lelieblank babbeltafeltje keelaardappelt Joost Vullings wat over ‘eerdere uitspraken en onderliggende onderzoeken’ en wordt de hete soep poepoenounou-end bij de kijker naar binnen gelepeld. ‘Je kunt niet zeggen dat die partij een racistische partij is’, luidt zijn conclusie.

Ik verzoek den kijkers dan ook om wanneer ze straks hunne legersteden opzoeken, even rustig te gaan slapen als ze dat ook andere nachten doen. Er is voorshands nog geen enkele reden om werkelijk ongerust te zijn. En daarmee, geachte kijkers, laat ik u over aan de verpozing die de beeldbuis u pleegt te bieden. Goedenavond.

Het is niet van gisteren. Dat Hollandse relativeren, wegpoetsen, gladstrijken van wat eigenlijk niet glad te strijken valt. Baudet is een racist en een fascist. Hoe onaangenaam dat ook mag klinken. En hij is een typische Hollandse racist en fascist. Hoe onaangenaam dát ook mag klinken. Hij heeft het nooit zo bedoeld. Zijn uitspraken zijn verkeerd uitgelegd. Of er nou een weerman ontslagen moet worden. Of een onderwijzer. Of Europa een cultuurmarxistich project is. Of we nu verdunnen of ontvolken. Of negers een geringere intelligentie hebben of niet. Thierry lult er wel een poldertje aan om het allemaal redelijk te laten klinken.

In de peilingen staat hij dan ook op elf tot vijftien zetels. De Nederlandse kiezer heeft nu eenmaal een zwak voor rare mannetjes: of ze nu Fortuyn, Balkenende of Rutte heten. En waar Wilders als een dolle hond in de islam zit vastgebeten en zich daarmee voorgoed buiten ieder toekomstig kabinet plaatst, daar verschijnt Baudet als het glimlachende, gladgestreken alternatief voor de kelderende PVV.

Het wachten is nog op die reclame. Vandaag doen we de witte was bij Thierry. En wanneer Thierry met voorgeknoopt schort dan inderdaad glimlachend zijn voordeur opent, weten we zeker dat het te laat is. Laat het niet zover komen. Baudet is een racist. Dat fucking Forum is zo fascistisch als Pegida’s varkensneuzen. Baudet begint waar Wilders niet verder komt. Ik ben het met de vice premier eens. Roep die gladjakker een halt toe. Godverdomme.

1 gedachte over “Wie doet de witte was?”

  1. Pingback: Gezellige Types | Weblog Dré Oudman Appingedam

Reacties zijn gesloten.