De 10 walgelijkste Wilders-statements: 1. Over (verkrachte) vrouwen

Wilders (mei 2009) eiste … eerwraak in de 2e Kamer voor een in Afghanistan verkrachte journaliste. Het was zogenaamd haar eigen schuld en die van de linkse multicultis! Niemand zette ‘m op zijn plaats.

Op het ogenblik zijn alle fatsoenlijke mensen, van links tot rechts, in de VS van Amerika buiten zichzelf van verontwaardiging. De doorgeschoten falanx van rechtse Wilders-vrienden bij de Tea-Party, Fox News (TV) en de haatblogs van Pamela Geller en Robert Spencer zetten de toon voor een tsunami van schaamteloze opmerkingen over de sexuele aanvallen die Lara Logan van de min of meer neutrale TV-zender NBC heeft ondergaan in Caïro.

Lara Logan (Photo AFP)

Wat is er gebeurd? De blonde journaliste werd lastig gevallen en betast door een menigte opgewonden Egyptenaren tijdens de manifestaties op het Tahrir-plein (overigens niet op het plein zelf). Dat is natuurlijk op geen enkele manier goed te praten. Wat wel weer hoop geeft, is het feit, dat ze na enkele momenten werd ontzet door een groep Egyptische vrouwen en soldaten.

Maar de US-bondgenoten van Wilders zijn al zo vreselijk gefrustreerd vanwege het feit, dat het mogelijk bleek, dat een spontane beweging van onderop voor democratie kon overwinnen in een land met een meerderheid van moslim-bewoners. Dat klopt helemaal niet met de clash-of-civilizations theorieën, waarin immers elke aarde die met de Islam “besmet” is, slechts terroristen en “achterlijke culturen” kan voortbrengen.

De aanranding van Lara Logan komt dus als het ware als een G.dsgeschenk. Zie je wel: Het zijn barbaren! Even vergeten wat de eigen soldaten in Irak hebben uitgevreten (Abu Ghraib, en: Hele familie uitmoorden om dochter te kunnen verkrachten). En er wordt nog een andere “les” getrokken: Het is haar eigen schuld! Zo naïef, om zich onder de moslims te wagen! Ze VROEG erom! En dat is natuurlijk dan weer de schuld van de “multicultis” van de stiekeme moslim Obama.

Op Alternet kun je een bloemlezing zien van de racistische- en om eerwraak roepende commentaren op internet.  Het is om je dood te schamen (plaatsvervangend). En het zijn niet in de laatste plaats mede-vrouwen zoals Debbie Schussel en Pamela Geller, die zich overgeven aan “rape-myths” en “blaming the victim”.

Wilders ging voorop bij het roepen om eerwraak en het belasteren van de slachtoffers

Maar ach, wie zijn wij in het Nederland van 2011, om de Amerikanen de les te lezen? Bijna twee jaar geleden voerde onze eigen anti-Islam martelaar Geert Wilders in de Tweede Kamer, nota bene, precies dezelfde vertoning op. En hij werd nauwelijks weersproken, noch afgestraft.

Joanie De Rijke in TV-uitzending

Het gaat om het geval Joanie De Rijke. Een in België werkende journaliste met Nederlandse nationaliteit. Ze schreef een boek over haar gijzeling en verkrachting in Afghanistan. Ik schreef op 30 mei 2009 in HUIBSLOG:

Joanie komt over als een moedige, competente en moderne vrouw. Moeder van jongvolwassen kinderen. Kennelijk seksueel nogal geëmancipeerd, want werkend voor het Vlaamse mannenblad “P”.

Ze werd in een val gelokt door een clanhoofd even buiten Kaboel, die haar een interview aanbood. In plaats van het interview, werd ze gevangengenomen en werd voor haar een losprijs gevraagd. Het ging dus duidelijk niet om een religieus geïnspireerde ontvoering, maar om een, helaas banale-, afpersing. Of het clanhoofd ook relaties met de Taliban onderhield, blijft onduidelijk.

Maar Wilders bestond het, om Joanie op te voeren als “zwakkelinge”, die “toegaf” aan “de pretenties van de Islam”, door zich te laten verkrachten!

Mijn commentaar indertijd:

Een en ander heeft niets met de Islam te maken. Nee, uitsluitend met een primitief masculien eergevoel, waarvan Wilders (uiteraard zonder het te beseffen) zich de boodschapper maakt. Het is dat mannelijk tribaal eergevoel dat aan de basis ligt van de door dezelfde Wilders en consorten zo verketterde EERWRAAK. Een vrouwtje dat tot de clan behoort is verkracht – DUS: de mannetjes MOETEN wraak nemen, het slachtoffer is “besmet” en wordt weggestopt, moet zwijgen. Ze mag niets over haar gevoelens laten blijken en de heren der schepping gaan over tot het uitwisselen van wraakakties tussen de clans.

Wilders is dus boos, dat het vrouwtje niet zwijgt. En waarschijnlijk nog bozer, omdat Joanie beschrijft, hoe slimme vrouwen in dergelijke situaties bescherming zoeken bij de opperverkrachter, om verschoond te blijven van de avances van de onderknuppels. Geert ziet daarin de weerspiegeling van de “dhimmi-mentaliteit” van alles wat niet PVV is:

(Nog een citaat uit mijn artikel van mei 2009:)

Wilders verwijt de regering (meneer Balkenende, zijn assistent van Financiën Wouter Bos van de PvdA) dus dat ze “net als het slachtoffer van de ‘Taliban'”, toegeven aan de pretenties van de “Islam”. Daarmee gedraagt Wilders zich (…) als n’importe quel chef de clan, die haar immers zou hebben veroordeeld tot eeuwig zwijgen, of erger. Ze moet koest blijven en netjes wachten op de … eerwraak.

(Er viel nog veel meer op te merken over het Joanie De Rijke incident. Lees daarvoor het hele artikel.)

Alle pretenties van Wilders, Bosma en tutti quanti, dat ze zo begaan zouden zijn met de onderdrukking van de vrouw en die vreselijke eerwraak van de moslims, slaan dus op NIETS. Integendeel: Wilders is als het erop aankomt, voor beperking van het recht op abortus, voor eerwraak en tegen de gelijkheid van man en vrouw.

Dat bleek toen. Dat blijkt nog meer op dit moment. Wilders gaat immers akkoord met het terugbrengen van de abortustermijn van 24 naar 22 weken. Zijn lijsttrekster voor de PS in Limburg keert zich tegen Europese regels voor meer vrouwen in topfuncties.

En op een onbewaakt moment, laat Geert zich kennen als een clanhoofd die slechts eerwraak kent als remedie tegen aanranding van een vrouwelijk clan-lid.

Dit is het eerste artikeltje in de serie: De 10 Walgelijkste Wilders-statements. In willekeurige volgorde komen nog aan bod:

 • Justitie onderwerpen aan de waan van de dag
 • Minderheidsgroepen vernederen (grond schoonmaken met tandenborstels, toen en nu)
 • De Kopvoddentaks
 • De ethnic Cleansing van Europa
 • De Tuigdorpen
 • De Demonisering van Job Cohen
 • … en wat U als lezer nog suggereert…

Hierbij is iedereen dus hartelijk uitgenodigd, om suggesties in te zenden bij Krapuul. Het zou me niets verbazen, als we méér dan 10 walgelijkste uitspraken vinden. Dat is geen enkel probleem an Sich, verzeker ik u. Serietitels zijn geduldig. We passen het gewoon aan. Enjoy! 🙁


39 gedachten over “De 10 walgelijkste Wilders-statements: 1. Over (verkrachte) vrouwen”

 1. Huib, dank! Ik heb me toen zo vreselijk geergerd over dat verhaal van Wilders, dat het me nu nog verbaast dat ik er geen hartkwaal aan over heb gehouden.
  De man die in beeld altijd met 6 of meer (?) lijfwachten moet lopen betitelt een vrouw die het juiste beslist in die situatie als ‘zwakkelinge’? In zo’n situatie ben je als vrouw altijd veilig bij de alpha-man, is zo oud als de mensheid. Waarschijnlijk heeft ze het zo overleefd en je analyse van zijn boosheid is voor helemaal correct. Meneer is in zijn blonde kuif gepikt dat zij niet bleef weigeren en gedood is, want dat was de enige oplossing voor hem geweest. Hij die als lafaard door het leven gaat kent geen ware moed. Kan nog wel even doorgaan, maar stop hier 😈

 2. Zeer scherp!

  Andermans leed uitmelken voor eigen politiek gewin en vervolgens zeiken dat je bedreigd wordt door moslims en hun cultuur en eventuele slachtoffers, die genuanceerd zijn over hun lot voor rotte vis en vijand van het volk uitmaken.

  Wilders heeft het fatsoen van een sociaal geïsoleerde maar al wat oudere gefrustreerde randgroepjongere. Velen herkennen zich daarin, of hebben medelijden met hem en zien hem als slachtoffer van de samenleving.

  Vandaar dat hij wordt gesteund door velen, die zijn critici met hun liefde voor hem en veel enthousiasme uitschelden, dood en verminking toewensen, bedreigen, weghonen, schofferen, beledigen, vals beschuldigen en tegelijk uit leedvermaak uitlachen en bespugen.

  Alle krankzinnige despoten beginnen zo. Zelfs die het nooit zullen schoppen tot despoot, maar oh zo graag willen, zoals Wilders, die gelukkig blijft steken in zijn krankzinnigheid.

 3. Ja, de partij die opkomt voor de onderdrukking van de vrouw ❗ . Ze zijn gewoon gestoord daar en hoe eerder die gestoorden weggaan, hoe beter. Dan kunnen we overgaan tot de problemen van de dag.

 4. Volgens mij kwam Wilders juist op voor de verkrachte vrouw.
  Zij leed aan het Stockholm-complex en ging het gedrag van haar verkrachter(s) achteraf weer goedpraten door te wijzen op de antropogische, psychisch-complexe, culturele achtergrond van de de dader(s).

  Wilders wees erop dat het niet past dat mannen vrouwen misbruiken ongeacht in welke achterlijke gemeenschap je bent grootgebracht. Hij baseert zich daarbij op de Universele Verklaring van de Mensenrechten. Ja, precies die grondbeginselen die altijd door links Nederland van stal worden gehaald om Wilders’ ideeen en voorstellen te bekritseren.
  Nou en dan hanteert Wilders die grondbeginselen en dan is het voor links weer niet goed.

  Zie daar de schizofrenie en verongelijktheid van de linkse elite.

 5. Doe ook maar wat met zijn uitspraken over ‘Israel als frontstaat in de strijd tegen de Islam’,
  de ‘Wir-sind-allen-Juden’ redenering. Nou ik niet, dus.

 6. @4; Hij schoffeerde haar eerder. Had Wilders een heer geweest dan had hij haar niet belachelijk gemaakt en gezwegen over haar verkrachting. Zo simpel ligt dat, maar manieren, discretie en mededogen zijn ver te zoeken in de partij van de vernaggelden.

 7. PVV Rotterdam Schreef:

  grondbeginselen die altijd door links Nederland van stal worden gehaald om Wilders’ ideeen en voorstellen te bekritseren.

  Och gut….Bekritiseren? Wat is daar mis mee? Deze megalomane hyocriet vraagt om kritiek.

 8. Schofferen? Hoezo???
  Hij komt juist voor deze vrouw op. Hij kiest partij voor de vrouw. Hij verdedigt haar recht op lichamelijke onschendbaarheid.
  Hij doet juist waar links Nederland zichzelf altijd zo voor op de borst klopt.

 9. Wat echt schandelijk is is dat de andere partijen niet zo openlijk voor het slachtoffer partij kiezen.
  Dit ilustreert helder dat kiezers niet weglopen bij links maar juist dat links is afgedreven van haar eigen electoraat. Links vertegenwoordigt niet meer de idealen waar zij voor stond en in dat gat is de PVV gesprongen.

 10. Wat is PVV Rotterdam? Ben jij een officiëel PVV account ergens? Of doe je je voor als iemand? Ben je satire? Fake? Wat is het nummer op je partijkaart?

 11. @PVV Rotterdam

  “Hij verdedigt haar recht op lichamelijke onschendbaarheid.”

  Net als de paus.

  Wilders komt helemaal niet voor deze vrouw(en) op. Hij misbruikt hun lot om zichzelf op een voetstuik te plaatsen en schoffeert ze en noemt ze ziek en dom als het durven een eigen mening te hebben die indruist tegen zijn wereldbeeld vol diepe haat en krankzinnigheid.

 12. PVV Rotterdam Schreef:

  Zij leed aan het Stockholm-complex en ging het gedrag van haar verkrachter(s) achteraf weer goedpraten door te wijzen op de antropogische, psychisch-complexe, culturele achtergrond van de de dader(s).

  Het Stockholmsyndroom is een theorie van de FBI die door de media als iets bestaands is overgenomen, maar in de psychiatrie niet wordt gehanteerd en ook niet echt serieus wordt genomen. Voorzover bekend is het in ieder geval nog nooit als officiële diagnose gesteld.

  Iemand kan dus niet aan het Stockholmsyndroom lijden omdat het geen bestaand syndroom is.

 13. PVV Rotterdam illustreert toch perfect wat voor ongelooflijk schorem Wilders en de zijnen zijn?!

 14. @DarkSkyWise

  Tja, teveel nuance. PVV aanhangers verschuilen zich voortdurend achter allerlei niet-bestaande wetenschap en andere waanvoorstellingen, zoals massa-immigratie, Islamisering, kunstenaars die eigenlijk actievoerders zijn de de PVV kapot willen maken, etc. Iedere kritiek zien ze als bewijs van hun ‘waarheid’, ook als het gebakken lucht.

 15. Nou ja, pvv rotterdam hoeft weinig meer te zeggen, nu de vrouwen van de pvv er alles aan doen om de klok terug te draaien. Fleur die vrouwen die een abortus moeten ondergaan, de vrouwen nog een trap nageeft. En een andere doos die vindt dat vrouwen die zich willen laten aborteren niets meer in te brengen moeten hebben. Je kan voor of tegen zijn, maar vrouwen monddood laten maken, dat is dus de politiek van de pvv.
  We komen op voor vrouwen als het ons uitkomt. Gelukkig kunnen we stellen dat links altijd voor de vrouwen zijn opgekomen en een enorme strijd daarvoor hebben gevoerd. En wij vrouwen zitten niet te wachten op de pvv, die graag wil dat vrouwen monddood worden gemaakt.

 16. DarkSkywise Schreef:

  PVV Rotterdam Schreef:
  Zij leed aan het Stockholm-complex en ging het gedrag van haar verkrachter(s) achteraf weer goedpraten door te wijzen op de antropogische, psychisch-complexe, culturele achtergrond van de de dader(s).
  Het Stockholmsyndroom is een theorie van de FBI die door de media als iets bestaands is overgenomen, maar in de psychiatrie niet wordt gehanteerd en ook niet echt serieus wordt genomen. Voorzover bekend is het in ieder geval nog nooit als officiële diagnose gesteld.
  Iemand kan dus niet aan het Stockholmsyndroom lijden omdat het geen bestaand syndroom is.

  Stockholmsyndroom is dus net zo iets als PVV lidmaatschap , het bestaat slechts voor de bedenker ,,,

 17. Het is verder niet ter zake, maar NBC is natuurlijk geen neutrale zender, zijnde eigendom van General Electric en Comcast (NASDAQ)..

 18. #8 “Wilders doet juist waar links Nederland zichzelf altijd zo voor op de borst klopt.” Dus Wilders is links, aldus de Bosma-theorie.

 19. Arnold J. van der Kluft Schreef:

  @18 en Huib,
  Lara Logan is niet van NBC maar van CBS.

  Oeps dat is zo ongeveer de beetje linksigste zender van de USA , vooral sinds PBS ( hun publieke omroep ) al bijna compleet is wegbezuinigt ( Dus Nolly geen reruns van Red dwarf meer op de USA tv 😉 )

 20. Al Bakrastani Schreef:

  Stockholmsyndroom is dus net zo iets als PVV lidmaatschap, het bestaat slechts voor de bedenker…

  Inderdaad zie je ook bij PVV-“leden” dat die op allerlei manieren de daden en uitspraken van degene door wie ze worden overheerst (bijvoorbeeld doordat die persoon ze uitsluitend eenzijdige standpunten voorschotelt, of doordat er een soort sektevorming plaatsvindt) proberen goed te praten. 😛

  Overigens kan het wel degelijk voorkomen dat iemand een band vormt met een persoon die hem/haar onderdrukt/overheerst (o.a. door bovengenoemde eenzijdige standpunten en sekte-toestanden), mishandelt of gevangenhoudt, maar daar zijn officiële én veel eenduidiger diagnoses voor dan het “Stockholmsyndroom”, die je bovendien ook nog eens bevoegd moet zijn te stellen.

  Op de een of andere manier vermoed ik dat GW + aanhang die bevoegdheid niet hebben. 😉

 21. Wilders is een psychopaat, en zijn beperkte inlevingsgevoel en hardheid is daar weer een goed voorbeeld van. Enough said.

 22. Wilders gebruikte in het kamerdebat Joanie de Rijke als een metafoor (vergelijking) voor de linkse dhimmies. Die begeven zich volgens hem ook in situaties waarin ze door de aanhangers van de misdadige ideologie de Islam heet, verneukt worden.
  Het aanwakkeren van angst voor de veronderstelde sexuele capaciteiten van de vreemdeling is zo oud als er patriarchale clanstructuren bestaan. Het is een disciplineringsmiddel tegenover vrouwen en tegenover de jonge mannetjes. Hitler’s Mein Kampf opent met een beschrijving van kromneuzige en zwartharige jodenjongens die blonde Duitse Mädels beloeren met heel slechte bedoelingen.

 23. PVV Rotterdam miskent dat Wilders er een dubbele moraal op na houdt

  “generaal” Lucassen wordt gewoon gehandhaafd ondanks zijn bedenkelijke seksuele activiteiten met ondergeschikten
  volgens mij heet dat misbruik in Jip en Janneke taal

  de “hoofdcommisaris” van de caviapolitie, Dion G. uit V., wordt eveneens gehandhaafd ondanks het feit dat hij vooral uitblinkt in non-verbale communicatie met zijn hoogzwangere ex
  haar lichamelijke integriteit was kennelijk niets waard

  de omhooggevallen oud agent Hero B. uit de B., die een stijve plasser kreeg als hij in ME pak een demonstrantje een pak slaag mocht geven met zijn knuppel, heeft nog altijd een probleem met zijn korte lontje, al dan niet onder invloed van alcohol
  van het Binnenhof tot het achterhuis, van barman tot aannemer
  lichamelijke integriteit?

  Hernandez? Sharpe? de lijst gaat maar door

  hypocrisie, selectieve verontwaardiging, halve waardheden en leugens, niets is te gek om het stemvee, ehhh Henk en Ingrid, de vingers af te laten likken

  de meeste weldenkende mensen weten inmiddels wel wat voor vlees ze in de kuip hebben met de PVV
  ze zijn gewoon establishment, ze plakken aan het pluche, baantjesjagers, wachtgeldtrekkers, etc.

  het is niet verwonderlijk dat de PVV niets heeft met kunst en cultuur (behalve het orkest van het Israëlische leger natuurlijk)
  ze zijn als de dood dat er een verfilming komt van het debacle dat PVV heet, Der Untergang II

 24. @27
  Heb het met verbijstering aangehoord. Dit stuk tuig heeft anderhalf miljoen volgelingen.
  Meer dan beangstigend.

 25. #27 Pjotr: Ik kende dit fimverslag nog niet eens toen ik het stuk schreef. Het verdient een plaats in het museum van de haat. Wat je ook van Femke en van D66 moet zeggen, ze hebben in elk geval geprobeerd, om Wilders’ schandelijke misbruik van een verkrachte vrouw, om “links” neer te zetten als pooiers, te weerleggen. Tel eens even op, wie er hun mond hielden: de PvdA, het CDA, de fundi-Christenen van CU en SGP, de SP, de VVD, enz.
  Luister naar het begin: http://www.youtube.com/watch?v=k_h0CsMBgh0&feature=youtube_gdata_player
  seconde 16 tot 37
  Wilders doet alsof wij (mannen) onze vrouwen aanbieden aan de schurken van Ali Baba. Hij vergeet even, dat Nederlandse vrouwen zich al lang niet meer laten “aanbieden”. Daar gaan ze zelf over. En zo hoort het.
  Wilders ziet zichzelf als een clanhoofd, een Khadaffi. Schrijft vrouwen en mannen voor, hoe ze zich moeten gedragen tegenover de “vijand”. Vrouwen moeten gewoon niet naar islamitische landen gaan. Ze moeten onder controle van Dion Graus en Lucassen blijven. Niets zeggen over verkrachting en afwachten, wat de eerwraak oplevert.
  Walgelijk in het kwadraat: Wilders is een primitieve patriarch. Is schuldig aan laster tegenover mijzelf en alle andere zogenaamde “goedmensen”.
  Zegt het voort!

 26. “geen millimeter begrip”

  zijn eigen clan bestaat uit gajes van minstens gelijkwaardig kaliber

  bah

 27. Ik werd gisteravond zo ongelooflijk boos toen ik het filmpje weer zag en de reactie van PVV Rotterdam las. Iedere keer proberen PVV’ers over de ruggen van de zwakken en slachtoffers te scoren en daarna glashard het tegenovergestelde bijelkaar verdichten. Maar ja ik/wij weten dat wel. Nu nog 1,5 elite kiezers.

 28. #27, Arrogantie, ongevoeligheid, gebrek aan empathie en moreel besef, geen zelfkritiek, politiek en emotioneel autisme, macaber politiek spelletje over de rug van een vrouwelijk slachtoffer om steeds eigen ego-gelijk te kunnen halen. Dit is het gezicht van PVV, zijn Leider en niet vergeten zijn volgelingen.

  1,5mln mensen vinden dit blijkbaar normaal en gangbaar in Nederland. Wat voor maatschappij zijn we geworden?

  Waar hebben Rutte, Verhagen en Wilders elkaar getroffen? In de vingerlikkende arrogantie, egotripping en ongevoeligheid?

 29. “Wat is er gebeurd? De blonde journaliste werd lastig gevallen en betast door een menigte opgewonden Egyptenaren tijdens de manifestaties op het Tahrir-plein (overigens niet op het plein zelf). Dat is natuurlijk op geen enkele manier goed te praten. Wat wel weer hoop geeft, is het feit, dat ze na enkele momenten werd ontzet door een groep Egyptische vrouwen en soldaten”

  Dit lijkt me nogal een understatement. Elke site zegt iets anders over of ze wel of niet verkracht is, maar ze zou in ieder geval een kwartier lang geslagen zijn, zelfs met stokken. Om een punt te maken over Wilders hoef je nog niet geweld uit moslim hoek te gaan bagatelliseren.

 30. Marie Schreef:

  Om een punt te maken over Wilders hoef je nog niet geweld uit moslim hoek te gaan bagatelliseren.

  Makkelijk blazen. Toon je punt eens eens nader aan. Wat wordt er gebagatelliseerd? Niks dunkt me!

 31. Het verhaal van Lara Logan is volledig gebagataliseerd hier.
  Hoor haar eigen verhaal en huiver.
  Dit linkse gelul geeft de indruk dat het verkrachten van vrouwen door links ook al toegestaan is net zoals in de Islam. Walgelijke uitlatingen. Ik denk dat de meeste mensen nu ook moeten weten wat voor vlees ze in de kuip hebben met de linkse kerk.

 32. Ach kijk eens aan, vrouwenvriend(in).
  Vertel eens hoe het verhaal van Lara Logan hier gebagatelliseerd wordt.

 33. De aanranding van Lara Logan wordt al op een VK blog als uitlokking tot vvanwege haar kleding bediscussieerd.
  Mijn idee daarover is dat als je als vrouw in de midst van de hitte van deze revolutie daar verslag over wil doen, draag dan als vrouw passende camouflage kleding.
  Dat zij dit niet deed vind ik dom.
  Aanranding /geweld tegen een vrouw, journaliste vanuit welke politieke kleur of niet, hoort ten alle tijden scherp veroordeeld te worden.

 34. *sluit zich unaniem bij Arnold aan*

  Ik heb een vrij rijke fantasie maar ik haal het er evenmin uit. En ja, ik heb Lara’s eigen verhaal net gelezen.

 35. Pingback: 2009: Toen Wilders verkrachtingsslachtoffers van moslims nog “verraadsters” noemde die “bogen voor de islamisering zoals PvdAers”! | Krapuul

Reacties zijn gesloten.