Weer een traditie aan flarden in 120 woorden

“Al onze tradities pakken ze af. Alle tradities!”
“Rustig aan, wat is er nu weer aan de hand?”
“Cowboys en Indianen, dat mag niet meer in Vredenburg.”
“Wie zijn ze?”
“De antiracisten. Hulpjes bij de islamisering van Ons Land.”
“Wat hebben cowboys met islamisering te maken?”
“Alles pakken ze ons af. De kerststol, de paaseitjes, blanke vla! Alles!”
“Goed, vraag ik het anders: wat is er traditie aan Cowboys en Indianen? Hoort John Wayne bij onze tradities?”
“Hij heeft niet voor niets de Vrijheidsmedaille gekregen van president Carter! John Wayne is een strijder voor Het Westen!”
“Dus jij vindt filmsterren, of striphelden ook al Onze Traditie? Noem eens een Nederlandse kooibooifilm.”
“Jij hoort ook bij hun. Landverrader dat je bent.”

6 gedachten over “Weer een traditie aan flarden in 120 woorden”

 1. Is dat serieus verboden ? Of is dit een grap ?

  Of is dit een “indianenverhaal” hehehe

  Jezus…

  Ik hoop dat ze dit niet menen

  Ik vind piraten btw ableistisch, want wie zegt dat alle piraten een haak als hand hebben ? Je geeft kinderen zo een kut beeld over piraten !

 2. @ Jeroen S, van den Heuvel
  Brimstone handelt over een sadistische godsdienstwaanzinnige vrouwenhater die z’n trekken, door het optreden van een van z’n slachtoffers, uiteindelijk thuis krijgt. Dat deze film zich in een western-format voordoet is niet meer dan een kapstok. Dit verhaal had zich evengoed kunnen afspelen binnen orthodoxe kringen op de veluwe.

  ——-

  Het is zo overduidelijk: als ik voorstel om Auswichje of Srebrenicaatje te spelen met de kinderen zullen de meeste mensen beseffen dat genocide geen voorbeeld hoort te zijn voor de kinderen. Precies zo ligt de situatie rondom indianen vs. cowboy- spelen. Dat mensen tradities maken van genocides die hebben plaatsgevonden is al erg genoeg, moeten ze niet gaan klagen dat onder invloed van voortschrijdend inzicht diezelfde tradities ten grave gedragen worden.

  Mensen die vasthouden aan tradities hebben allen een overeenkomst, zij zijn betekenisloos van binnen, die leegte is gevuld met onzinnige kennis en tradities, als ze daar een traditie van moeten afleggen blijft er weer minder over behalve die waardeloosheid, en daar zijn ze zo bang voor. Als zij een traditie moeten herijken raak je de kern van hun bestaan: holle mensen zonder principes en inzicht, alleen levend volgens vaste voorschriften en patronen, want meer zijn ze niet, meer kunnen ze niet, zelfsturend tot een idee komen, dat is echt te veel gevraagd voor ze.

  Aangezien de meeste tradities direct voortkomen uit barbarij, onderdrukking en overwinningsroes zullen er nog heel wat onder vuur komen te liggen, en terecht!

 3. na zon 70 jaar ,,vrijheid,,is mijn volk ten dode geoormerkt,het enige wat rest is de vlucht naar voren,waarbij men als bij een zinkend schip de lading van tradities braaf overboord smijt,gelukkig zijn daar wel de staata trouwe ,,interlectuelen ,,die van deze ramp een deugd maken,want dam mogen ze nog wat langer in dat kraakpand blijven ,tja iedereen heeft zn prijs.

 4. Ik vind dat links zichzelf belachelijk maakt met dit soort zaken

  Allereerst, hoeveel waarde hecht je aan fantasie ? Een kind speelt iets, met de nadruk op spelen. Ik heb nog nooit een kind gehoord dat zegt : en toen sneed ik de kelen van jou mensen open en kolonialiseerde ik je land. Nee, pief, paf, nu ben je dood, meer dan dat is het niet

  Als kind hadden we indianen, piraten en kastelen lego, door elkaar. Een indiaan in het kinderspel staat zo ver af van ‘de native american’, het is gewoon een fantasie geworden, een concept.

  Daarnaast, natives en cowboys hébben gevochten, mag dat niet erkent worden. Het spel doet geen stellingname, het spel zegt : ik ben indiaan, jij ben cowboy, wie schieten op elkaar, of gaan in ieder geval interacties aan, wat een gegeven is, een historisch feit.

  spel is sublimatie, als het ware kliederen, mentaal kliederen. Een kind moet kunnen spelen

  Als kinderen ridder spelen, dan zeg je toch ook niet : weet je wel hoeveel moslim burgers zijn afgeslacht door de kruisvaarders. Zeg jij dat tegen kinderen ? Nee hé , want het is een kind hé.

  Zelfs tegen volwassenen zegt men dat niet eens btw

  links faalt in de economische/materiële strijd, dus gaan mensen huilen over wat kinderen spelen en hoe dat via een omweg ‘problematisch’ is. Alles is problematisch, als je het onder een vergrootglas legt, het hele leven is problematisch

  Dit moralisme zijn de naweeën van het christendom en de slavenmoraal. Het niet erkennen van je kracht, maar het omarmen van je slachtofferschap

  De zwartepieten strijd ( wat naar mijn mening niet geheel arbitrair was ) was gewonnen, voor tachtig procent, het pietje was gevlekt. Niets geen vreugde of blijdschap bij die anti-piet mensen, maar blijvend slachtofferschap, want dat is je linkse identiteit, daar voel jij je veilig bij en dat is de slavenmoraal ( op de nietzscheaanse manier natuurlijk )

 5. @nayakosadashi

  Je maakt jezelf belachelijk met je commentaar, als eerste omdat je laat blijken geen enkele relevante kennis te hebben over genocide op amerikanen blijkbaar, en ten tweede omdat je lucht geeft aan een afwezigheid van de mogelijkheid om je in andermans situatie in te beelden.

  Jij ontkent, terwijl je van een rotsklif valt, dat zwaartekracht een feit is.

  Ik zal, op jouw uitnodiging om mijn kinderlijke fantasie te gebruiken, mij voorstellen dat jij een gans bent, waarna ik de traditie van het ganzentrekken eens fijn van stal zal halen, speciaal voor jou en de jouwen in de oude vertrouwde orde hersteld. Kijken of je tradities dan nog zo weet te waarderen.

 6. Correctie, deze reactie is de juiste, zonder knip/plak fouten

  kijk dan hoe agressief je reactie meteen is. Ja, ganzen, plukken etc,etc.

  Als ik met iemand in debat ben , dan ga ik niet meteen van die oorlogsretoriek uit de kast halen. Alleen PVV en FVD achterban moet het daarvan hebben

  Ik weet haast zeker dat jij je nooit druk heb gemaakt om western lego en lego ‘indianen’. Maar men begint erover en ineens is iedereen negentig graden gedraaid, ineens is het met terugwerkende kracht heel erg. Vind je dat echt, of wil je dat vinden ? Is het oprecht, of is het conformisme ?

  mijn oude vertrouwde orde nog wel. Dan vul je in wat ik belangrijk acht. Het boeit mij geen f;;;;ker wat voor lego er is. Zolang het geen holocaust lego is, met gasoventjes.

  Een tent, een clishe indiaan en een clishe cowboy, met een lasso, nee daar hoor je mij niet over janken

  En hoe weet jij nou wat ik wel/niet weet ? Natuurlijk weet ik van de genocide op de natives. Maar betekend dat daarom native elementen niet gebruikt mogen worden in beeldcultuur ? Als ik groot respect heb voor native cultuur, dan mag ik geen native symbolen op mijn rug tatoeëren ? Van wie niet, de wet ? De staat ?

  Het album Lysol van the melvins mag niet ? Op deze cover is een schilderij van een native te zien, op een paard, een prachthoes. De muziek gaat verder nergens over, maar men neemt een native aks artistiek element, een verwijzing, associaties oproepen, zonder doel. Ik heb dit album thuis, ik zal het maar ritueel verbranden, er zijn immers natives vermoord en die CD ondersteund dat

  https://www.youtube.com/watch?v=-tktU0JK1Tg

  Niet alles is politiek, waarom snappen sommige moraalridders dat niet ?

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.