Baudet en het neofascisme

Vaak lees ik dat de alleenheerser van het Forum voor Democratie een fascist zou zijn, Baudet ontkent dit en daar ben ik het mee eens, overigens om compleet andere reden dan Baudet, maar dat zal ik straks uitleggen.

Ten eerste is het fascisme in aard niet racistisch, maar streng nationalistisch, hetgeen betekent dat ALLE inwoners van een gegeven land (ongeacht hun culturele erfgoed) een voorkeursbehandeling genieten boven ‘buitenlanders’. Hier begint de schoen te wringen, aangezien meerdere hoog geplaatsten binnen het FvD er zeer racistische uitspraken op na houden aangaande de etniciteit van burgers. Zo heeft de nummer twee van het FvD Amsterdam geopperd dat er wetenschappelijk bewijs zou zijn voor een verlaagd IQ bij niet witte mensen, alsof dat geen etnische discriminatie is. Ook heeft Annabel Nanninga, de lijsttrekker van het FvD ooit getweet dat ze het best een goed idee zou vinden als Islamitische mensen vergast zouden worden, ook dit is een subliem voorbeeld van etnische discriminatie.

Wat betekent dat voor de claim van het fascistisch zijn van het FvD? Nou heel simpel, het FvD hangt ergens tussen het openlijk racistische nationaalsocialisme van Adolf Hitler en het zeer etno-centrische van Benito Mussolini, de laatste was de geestesvader van het (klassiek) fascisme, de richting die het FvD voorstaat kan dus beter worden betiteld als het Neofascisme (nieuw fascisme), omdat er duidelijk aspecten zijn toegevoegd uit het nationaalsocialisme. Hierdoor dekt de term fascisme de puur giftige lading van de standpunten niet meer. Let wel fascisme is al fout en zou te vuur en te zwaard bestreden moeten worden, maar het neofascisme is in dat opzicht net zo gevaarlijk als het nationaal-socialisme en zou compleet uitgeroeid dienen te worden.

In 1933 kwam in Duitsland een gefaalde kunstenaar/architect aan de macht, 12 jaar later lag Duitsland in puin, waren er miljoenen Joden, zigeuners, communisten, anarchisten, gehandicapten en homoseksuelen vergast/tot de dood te werk gesteld. Als er ook maar iets is geleerd van die tijd, moeten we voorkomen dat een gefaalde filosoof als Thierry Baudet ooit aan de macht komt.

1 gedachte over “Baudet en het neofascisme”

  1. Pingback: Gezellige Types | Weblog Dré Oudman Appingedam

Reacties zijn gesloten.