De fröbelrevolutionair

Eigenlijk meende ik het laatste woord over zeker persoon wel gezegd te hebben op de ochtend na het songfestival.
Maar dan zie ik dat ik medeverantwoordelijk word gesteld voor het palmares van de betrokkene in een diepte-interview in de Bruine Bode, met “lekkere foto’s” en dus nog het een en ander.
Dan moet ik er nog op terugkomen. Hopelijk voor het laatst.

Nederland heeft 22 openlijke fascisten in zijn Tweede Kamer. Dat is erg genoeg. Erger is dat deze lui de agenda bepalen van vrijwel alle andere partijen. De machtsovername heeft allang plaatsgevonden, de poppetjes kunnen veranderd worden. Er is verzet, zoals hier in geschrifte. Op straat, een beetje, maar iets is beter dan niets. Omdat het jaarverslag van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst onhanteerbaar is presenteer ik even een twiet van onze gewaardeerde auteur Duif die het rijtje “extreem links” volgens de Dienst gekopieerd heeft.

Nu is Anne Fleur Dekker naar eigen nogal vaak opzichtige verslaggeving bij vier van de vijf punten betrokken geweest. Of vijf, die bovenste, daar kom ik het verhaal binnen, zie de eerste alinea. Zij kwam eerst in het vizier hier ter redactie door betrokkenheid bij vluchtelingenkampen in Duinkerke en Calais. In het interview met de courant van Drayer en Rutenfrans laat zij weten betrokken te zijn geweest bij dierenbevrijdingsacties.

Ho!
En zij was lid van de Internationale Socialisten, en GroenLinks – wat volgens de intredelijn niet klopt maar ik heb geen idee hoe goed ze bij de Internationale Socialisten hun leden onder controle hebben.
De IntSoc hebben de pretentie te werken aan de opbouw van een revolutionaire organisatie. Ik begrijp hun standpunt, ik zie er verder niets in maar daarom ben ik dan ook geen lid.
Dierenbevrijdingsacties zijn naar hun aard al revolutionair, waarschijnlijk het revolutionairste wat men kan doen in het Nederland van nu.
Als je bij een van deze twee betrokken bent (geweest) en plotseling opzichtig gaat betogen dat je toch vooral moet Praten met die Anderen (de fascisten, om precies te zijn) dan ben je alleen daardoor al een overloper v/m en dus een gevaar voor de organisatie.
In de bezettingstijd zou je zonder mankeren geëxecuteerd worden. In een echt revolutionaire situatie zou dat ook nog wel eens kunnen gebeuren, als die andere kant jouw veiligheid niet garandeert – waarom zouden ze, verraad is nooit een aanbeveling. Verraad ja. Zeker als zich dit ook nog eens “tussen de lakens” afspeelt, zoals ons zo fijnzinnig gemeld wordt.

Ja, dan krijg je huisbezoek. “Home visit” zoals de Dienst het noemt, en onze fröbelrevolutionair noemt het ook zo. Het is geen spelletje met stripkikkers, het opbouwen van een revolutionaire organisatie, het verrichten van dierenbevrijdingsacties. De revolutie is niet de grote Anne Fleur Dekkershow. En fascisten zijn fascisten, ook – of helaas tegenwoordig: juist – als ze Vrienden van Israël zeggen te zijn en voor “vrijheid van meningsuiting”.

Tamam?

1 gedachte over “De fröbelrevolutionair”

 1. Ja, het is te vies voor woorden

  Anne Fleur dit, Anne Fleur dat. De hele tijd was zij op televisie en meteen
  had ik een raar onderbuik gevoel bij deze dame.

  Ik denk, ik zeg maar niets.

  En nu neemt ze gewoon die VVD drogredenering over. Je moet gewoon met Combat18 en Erkenbrand
  in gesprek gaan, voor het belang van ‘de natie’ en ‘de samenleving’.

  Ja, maar mijn vriend draagt ook zo’n mooi bruin uniform en hij is echt lief met kinderen en mijn ouders vinden hem ook echt aardig en netjes….

  Teeuwen had gelijk. Linkse meisjes, houden van rechtse praatjes

  Zij geeft Teeuwen nu op een tenenkrommende manier gelijk hierin

  Anne Fleur, het type vrouw dat linkse mannen gaat betuttelen, over hun seksisme en privilege etc

  Maar dan wel zélf met het meest patriarchale, reactionaire bolwerk van Nederland in bed liggen

  Dit is dus waarom ik sommige mensen in linkse bewegingen écht niet vertrouw. En mijn wantrouwen is dus niet onterecht geweest

  Je kan wel lief praten en de juiste linkse woordjes brabbelen, maar het zegt niets

  De reactionair in iemand zit veel dieper dan dat

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.