Het gouden boek bij winnende kaas – in 120 woorden

Om redenen die op de een of andere manier van alles te maken hebben met het onderwerp van het boek Oude dozen van Marja Vuijsje moet ik een voorbeschouwing kort houden – bij dezen.

Dit weekeinde deed ik de ronde in de bollenstreek die bij de zaterdagbesteding horen. De kaasboerderij (“Gaat het winnen van die prijzen niet vervelen?” “Ons niet, maar er wordt wel duidelijk minder enthousiast geklapt”), de kringloopwinkel, het vaste terras – het seizoen is afgelopen weekeinde gesloten en het was mooi zonnig, beetje kil.

De kringloopwinkel leverde mij de dissertatie op van Tjeu van den Berk, die ik als Leermeester beschouw, iets van Boon en Het gouden boek, veelgenoemd door Vuijsje.
Dik, vergeeld, kleine letter. Ga ik dit lezen?

1 gedachte over “Het gouden boek bij winnende kaas – in 120 woorden”

  1. Pingback: Van oude dozen en boeken die voorbijgingen | Krapuul

Reacties zijn gesloten.