Racisme en het verboden woord islamofobia

In mijn mailbox ontvang ik namens de redactie de lieflijke mails die wij van onze tegenstanders krijgen. Velen vinden dat wij de naam Krapuul eer aan doen, en sommigen gaan nog wat verder. Wij zijn uit de klei getrokken boeren en wij begrijpen helegaar niets van de problemen die de grote leider namens de verontrusten aanpakt. Want je zal (zoals ik) maar in zo’n wijk wonen, waar buitenlanders zijn die niet eens onze taal spreken, allemaal een uitkering hebben en je zal maar verkracht worden door zo’n arabier.

Juist, ik leef in Beverwijk, waar wij elk weekeinde mensen van heinde en ver trekken naar de Zwarte Markt. Het grootste gedeelte van die markt is in handen van die arabieren die niet werken, een uitkering hebben en op onze zak teren. Dit laatste is sarcastisch bedoeld, want het zijn gewoon marktkooplui of eigenaren van eettentjes, slagerijen of bakkers, waar een groot gedeelte van de Nederlanders komt; want merkschoenen, leren jassen, groente, fruit en vlees zijn er toch goedkoper dan in de winkel. En bovendien kan je, behalve patat, haring en ijs, ook lekkere shoarma eten in die tentjes waar mannen staan die je vleien om in hun tentje te komen eten.
Het gezeur over halal slachten wordt gewoon vergeten, de mannen die de voorbijgangers vleien om in hun restaurantjes te laten eten, doen goed zaken. De eettentjes waar shoarma, kebab of turkse pizza’s verkopen zitten afgeladen vol.  Nadat de tassen zijn volgeladen met groenten, vlees en fruit of de gloednieuwe nikes zijn aangeschaft, gaat het merendeel tevreden naar huis. Naar goed Hollands gebruik hebben ze zijn ze goedkoper uit, en maandag zijn ze alles weer vergeten en gaan we gewoon weer op de oude voet verder..

Laat ik zeggen dat ik in een wijk woon waar verschillende nationaliteiten samen gaan, in een volksbuurt zogezegd. Heb ik last van mijn buren? Neen. Word ik voor hoer uitgescholden als single zijnde? Neen. De meesten, sans mijn buurman die geplaagd wordt op jonge leeftijd (hij is in de 40) door parkinson, werken.

Als ik naar het Rode Kruis  ziekenhuis ga, dan is daar een aantal medewerkers, dat ofwel kuist, verpleegt of specialist is, en ook een andere kleur of nationaliteit heeft. Schokkend nietwaar, ik durf te wedden dat als die ‘verachtelijke arabieren’ of andere nationaliteiten gaan staken, er een groot gedeelte van onze diensten niet meer werken, simpel omdat zij voor ons werken.

De schoonmakers die ik tegenkom als ik op het station ben, die de hallen of treinen schoonmaken, de conducteur, machinist, buschauffeur, medewerkers van het UVW of ziekenbroeders, artsen, advocaten en specialisten. Laten we vooral de take-aways niet vergeten. De Italiaan, Chinees, Surinamer, Arabier of de Indische toko zijn dan ook gesloten.

Op de site sign and sight zijn een paar artikelen te lezen, weliswaar in het Engels (maar je hoeft alleen maar de Google vertaler erover heen te halen), over wat racisme is, over de revoluties die gaande zijn en waarom Islamofobia verboden moet worden. Helaas voor onze fans die ons graag enthousiaste mails schrijven, over hoe goed Krapuul wel is, de spiegel die wordt voorgehouden is er eentje die niet prettig is maar wel waar: http://www.signandsight.com/features/2124.html

7 gedachten over “Racisme en het verboden woord islamofobia”

 1. Mijn Nederlandse buurvrouw wenscht niet in de schoonmaak te werken : “Daar kom ik amperan landgenoten tegen ” …. Zelfde buurvrouw klaagt natuurlijk over luie buitenlanders .. vergeet natuurlijk dat je als je middagdienst heb je makkelijk s’morgens even je vrienden kan ontmoeten in het koffiehuis …

 2. Het zijn gewoon onderbuik gevoelens die niet eens gecheckt worden of ze wel kloppen , net als de telegraaf eerder deze week over uitkerings fraude ‘verslag’ pleegde.

  Dat er veel mensen zijn die aan een of andere geestensziekte lijden wist ik al heel lang , dat het er zo veel zijn had ik nooit voor mogelijk gehouden.

 3. @meharis, André Glucksmann is een vermaard figuur voor progressief Frankrijk en daar hebben ze tradities in het progressief denken. Heb je het goed gekozen.

 4. Ik ben nog bezig met die andere progressieve filosoof, Michel Onfray. Nexus. Maar het ging mij om de strekking van het verhaal. Dat wij denken dat democratie alles oplost, maar dat het toch eeuwen heeft geduurd voor democratie in zijn huidige vorm er is gekomen.

 5. Er moeten vooral geen asielzoekers met een moslim achtergrond nog toegelaten worden.

  Ik vind dat de heren politici die verantwoordelijk waren toendertijd voor de politieke falen en het verkeerd inschatten, en vooral omdat nu bijna alle regeringsleiders in Europa unaniem hebben uitgesproken dat de multiculterele samenleving mislukt is en op een totale misverstand berust…………………..

  (Het gaat hier natuurlijk bijna uitsluitend om de moslims die vanwege hun godsdienst die samengaat met leefregels `sharia` die niet te verenigen zijn met onze vrije democratische samenleving waar vrije meningsuiting incl. kritiek of o.a. Islam, gelijke rechten tussen man en vrouw, gelijke rechten voor homo’s, vrije keuze van religie, die niet vereenigbaar zijn in ons verfijnde westerse gedachtengoed wat we gewend waren. Dus die wederkerigheid tussen moslims en autochtonen is valse hoop. De moslims zijn wèl geïnteresseerd in thee-drinken maar niet in onze cultuur, niet in onze normen, gedoogbeleid, dialoog, Montesqieu, Voltaire, vrijheden, emancipatie, anthropocentrische waarden en andere verheven imperatieven uit de verlichting! Dus die wederkerigheid tussen moslims en autochtonen is valse hoop en geeft alleen maar teleurstelling en wrijving zoals men nu kan zien aan de tweedeling het verschrikkelijke TV programma opsporing verzocht met steeds dezelfde soort acteurs die vaak nog enger zijn als de grootste horrors bij holloween en de komst van de populisten die ONS land BUITENGEWOON onstabiel maken.)

  …….voor een onderzoekscommissie moeten komen, en dat eventuele gerechtelijke vervolging niet uitgesloten kan worden, zij zullen zich moeten verantwoorden voor de verkeerde politieke inschattingen en miskleunen waar ons nageslacht dadelijk ook nog mee opgeschepen (un putain bordel de merde).

 6. john smit 7 Schreef:

  nu bijna alle regeringsleiders in Europa unaniem hebben uitgesproken dat de multiculterele samenleving mislukt is en op een totale misverstand berust…

  Man, je klinkt hartstikke overgespannen! Dat komt vaak bij mensen die de werkelijkheid willen ontkennen, de realiteit willen wegschoppen en komen zelf psychisch in de clinch met het opnemen van de realiteit van de wereld.
  Als gevolg maak je jezelf kapot, man.

  Misschien kun je ’s een keertje goed beginnen met een rustgevende pilletje. Dan kom je van al die onnodige spanningen af en kun je de realiteit kalm opnemen zoals het is. De wereld is prachtig en multicultureel.

  De multiculturele samenleving is springlevend als nooit tevoren en het negeren ervan is van dezelfde strekking als het negeren van de holocaust.

Reacties zijn gesloten.