Dossier PVV-Groningen (1): Erik Geel

Dit artikel verscheen eerder op de website van Karel ten Haaf: Kortsluiting.


Hendrik Johannes Geel, roepnaam Erik (Roden, 27 april 1970), is kandidaat nummer 10 op de lijst van de PVV in Groningen.
Wie is Erik Geel? Begin 2004 schrijft hij over zichzelf:


Erik Geel is erg te spreken over Neuro Linguïstisch Programmeren:

Maar:


Onderdeel van Erik Geels totaal nieuwe leven is fanatiek sporten. In het Dagblad van het Noorden van 23 september 2006 staat te lezen, in het artikel ‘Euroborg onuitgepakt cadeautje’:

Erik Geel (36) fietst zich uit de naad op een van de vele toestellen van Plaza Sportiva. Twaalf keer is hij hier nu al geweest en het bevalt hem prima. “Ik woon in het centrum, ik kom hier op de fiets naartoe. Er waren natuurlijk in het begin wat aanloopproblemen, maar dat hoort erbij.” Na het sporten neemt hij meteen boodschappen mee bij de Jumbo.

Had Erik Geel zich nu maar beperkt tot reclamepraatjes voor volgens de wetenschap onzinnige zaken als Neuro Linguïstisch Programmeren en de voedingssupplementen van Herbalife; had hij zich nu maar gewoon fanatiek op het sporten geworpen – maar nee: Erik Geel vond het nodig om zich met de politiek te gaan bemoeien. De aanhanger van Pim Fortuyn schrijft op zondag 27 maart 2002:

In 2003 mengt hij zich, onder het pseudoniem Geeltje, op pim-fortuyn.nl in een discussie over windenergie. Geel is tegen, en onderbouwt zijn betoog met zinnen als: [Wist je dat…]


daarbij uit het oog verliezend dat er een verschil is tussen het ontdekken en het ontstaan van een nieuwe diersoort.
Ook geeft hij in zijn wist je dat-rijtje blijk vatbaar te zijn voor geloof in samenzweringstheorieën: [Wist je dat…]


Op 5 september 2007 lanceert Geeltje op grenswetenschap.nl zijn meest wilde samenzweringstheorie: de moord op Pim Fortuyn was geen eenmansactie, nee,

Erik Geel was op internet niet alleen actief als schrijver. Hij had een eigen internetbedrijfje: Porky’s Internet Services. Deze eenmanszaak, die bestond van begin 1999 tot eind 2004, was gevestigd op het (nog steeds) huisadres van Erik Geel aan de Noorderhaven in Groningen. Porky’s Internet Services was niet alleen het bedrijf achter portals als pimfortuyn.biz, uutgrun.nl en vindicater.nl, maar ook achter de site linksekerk.nl.
Op de site linksekerk.nl wordt Amnesty International gekapitteld omdat de organisatie niet opkomt voor Holocaust-ontkenners:

Ook wordt er een artikel geplaatst met sociaal-darwinistische

én racistische strekking:

Is er na deze voor zichzelf sprekende citaten, gepubliceerd door PVV-kandidaat Erik Geel, nog een laatste zin nodig?

13 gedachten over “Dossier PVV-Groningen (1): Erik Geel”

 1. Tja, dat is ook zo, brallend Nederland ging eind jaren negentig van start met dat `Tsjakka’ NLP-type Ratelband.

 2. Doodeng zo’n man.
  Ik heb alleen de hoop dat de Groningers te nuchter zijn om massaal op de pvv te stemmen. 🙂

 3. Grappig , in de natuur sterven “de succesvolste ondersoorten “niet uit , maar in de PVV Neo-biologie wel ..

  ik vraag mij trouwens af of Katholieken dan ook weer een andere ondersoort zijn , Mijn oma en mijn tante hadden allebei 8 kinderen …

 4. Al Bakrastani Schreef:

  Grappig , in de natuur sterven “de succesvolste ondersoorten “niet uit , maar in de PVV Neo-biologie wel ..

  Terwijl korstmossen iha toch tamelijk duurzaam zijn.

 5. Laurent Schreef:

  Terwijl korstmossen iha toch tamelijk duurzaam zijn

  Wil je een intelligent wezen als een korstmos niet demoniseren door ze te vergelijken met de “Homo Non-Sapiens PPVus” ???? Korstmossen zijn alleen bruin als ze dood zijn 😀

 6. Inderdaad, je zou toch zeggen dat degenen die zich volop voortplanten “ten laste van anderen” de succesvolle ondersoort (toe maar!) zouden moeten vormen.
  Hoeveel kans zou de nr. 10 hebben in de Staten terecht te komen? Dit is al net zo’n geval als die Kuipers van de beroemde video.

 7. misschien heeft Erik inmiddels ook geconstateerd dat er weer een diersoort is bijgekomen

  de Richard de Korstmos 😆

 8. Huh? NLP is een verplicht vak bij taalkunde aan de universiteit Leiden! Of is dat een andere NLP ???

 9. @ 11 Eragon. NLP is zelfs steeds vaker een verplicht onderdeel bij reïntegratietrajecten voor werkzoekenden via oa. UWV en Gemeente. Geen trek? Geen uitkering!

 10. #11
  NLP staat voor Natural Language Programming: het vak waar je het programmeren van computers gebruikt om iets over Natuurlijke Taal uit te vinden
  NLP staat voor Neuro-Linguistic Programming: als je probeert je zenuwstelsel te drillen door met bewust gekozen woorden over je probleem en/of jezelf te spreken.

Reacties zijn gesloten.