Doen waar je zin in hebt voor de vrijheid van je vrienden

Nederland wordt geregeerd door twee partijen die het woord ‘vrijheid’ in hun partijnaam hebben staan. Beide partijen streven naar een kleinere overheid en minder regels, verlaging van de belastingen, ruim baan voor de ondernemer. Hervormingen, ‘Nederland teruggeven aan de Nederlanders’, het moet allemaal anders, heet het. De VVD vindt dat de overheid te groot is en de verzorgingsstaat op de schop moet. De ex-VVD-dissident Wilders vindt dat de volgens hem daaraan gekoppelde multiculturele samenleving moet worden afgebouwd. Minder geld voor ‘linkse hobby’s’, zoals onderwijs, ontwikkelingssamenwerking, natuur, milieubeheer en culturele voorzieningen. Weg met immigranten en vreemde culturen, dan lost het fileprobleem vanzelf op.

De VVD mocht voor het eerst sinds 1918 weer een premier leveren en Wilders privé-vereniging leverde de steun voor een minderheidsregering met het CDA als onderdanige partner. Het werd voor de buitenwacht gepresenteerd als een slepende formatie, maar uiteindelijk mocht vrijwel iedereen die daarmee actief had bemoeid zich gelukkig prijzen aan te mogen schuiven. Het CDA had weliswaar de verkiezingen en de helft van zijn electoraat verloren, maar mocht toch de helft van de ministers en staatssecretarissen leveren. Wilders had weliswaar geen leden en kon geen gekwalificeerde bestuurders leveren, hij mocht toch het akkoord meeschrijven. Er stonden veel zaken in waarvan de juridische, financiële of fiscale haalbaarheid op zijn minst onduidelijk genoemd mogen worden, er werd een coalitie gesmeed die de instemming had van de ‘meerderheid van het volk’.

Het werd een regering waaraan ‘rechts de vingers kon aflikken’, volgens Rutte. Er zou 18 miljard worden bezuinigd, de overheidsfinanciën zouden op orde worden gebracht, meer aandacht voor veiligheid, meer werkgelegenheid en betere zorg. Een ‘beter’ en ‘veiliger’ Nederland met minder regeldruk en minder onzinnige uitgaven. Aan het terugdringen van de immigratie (massa-immigratie volgens Wilders) en ‘islamisering’ waren vele pagina’s gewijd. Een cocktail van sociaal conservatisme en economisch liberalisme om Nederland er weer bovenop te helpen. Weg met de ‘linkse’ elite die het land kapot wil maken en de deuren openzet voor meer immigranten, moslims en dus ongewenste criminelen, volgens de logica van Wilders en zijn volk.

Vijf maanden later horen wij steeds vaker van Rutte, dat men ‘goed op weg’ is, het een ‘fantastisch team is’ en ‘wij veel voor elkaar hebben gekregen’. Wat dat precies inhoudt weten we niet, maar het gaat niet om de inhoud. Voor de vorm ziet het er allemaal geweldig uit. Rutte is een populaire boer-zoekt-vrouw en Wilders’ stoere one-liners spreken vooral jongeren aan. Klare taal, ‘afspraak is afspraak.’ We moeten weliswaar wachten tot 23 mei voor de definitieve samenstelling van de Eerste Kamer voordat Rutte echt pas ‘aan het werk’ kan gaan, maar als hij daar geen meerderheid vindt is dat alvast ‘slecht voor Nederland’. Maar gelukkig was het verlies van de Verkiezingen voor Provinciale Staten net zo nipt als de winst van de Kamerverkiezingen vorig jaar. Rutte noemt alvast de SGP ‘een leuke partij met leuke mensen’, mocht hij hun steun nodig hebben in de EK.

De VVD noemt zich officieel een volkspartij, maar wordt vooral gesteund door iedereen, die zich met zoveel mogelijk geld zo ver mogelijk van het ‘gewone’ volk wil plaatsen. De PVV is een eenmansstichting van Wilders waar buiten hemzelf niemand iets te vertellen heeft en die voortdurend roept namens het volk te spreken. We hadden het afgelopen jaar drie verkiezingen. De PVV won aan populariteit ten koste van het CDA. De PvdA werd buitenspel gezet. Het politieke landschap is dramatisch veranderd. Weliswaar beweert Wilders dat hij voor behoud van sociale voorzieningen en arbeidsgaranties is, maar dat staat haaks op zijn eigen beginselen. Die werden gecorrigeerd om de conservatieve en nationalistische PVV aantrekkelijk te maken bij een breed publiek.

In 2009 was de PVV nog tegen het minimumloon en bescherming van het ontslagrecht, nu zijn ze voor. Dat maakt het een stuk gemakkelijker om vreemdelingenhaat en racisme te integreren en zulke opvattingen normaal te maken. Ondertussen is de extreemrechtse PVV zover geïntegreerd, dat hun sociaal-economische ‘beleid’ tegenwoordig ‘links’ genoemd wordt en de dagelijkse stemmingmakerij tegen ‘immigranten’, ‘moslims’ en ‘links’ (lees: personen en instellingen voor cultuur, natuur en sociale voorzieningen) een normaal verschijnsel zijn geworden in ons medialandschap. Gek eigenlijk, jezelf sociaal-economisch ‘links’ noemen en vervolgens campagne voeren met ‘rechts’ tegen alles wat sociaal-economisch gezien ‘links’ is. Maar vrijwel niemand die daar kritische vragen over stelt, dus het is allemaal geen punt. Het minimumloon en sociale zekerheid worden straks zonder ophef geofferd in ruil voor Wilders’ hoofddoekjesverbod.

69 statenleden gaan voor de PVV alles in het werk zetten om de overheid te verkleinen, te voorkomen dat ‘links’ ooit nog aan de macht komt, om de ‘islamisering’ in de provincie te stoppen, kerncentrales en ‘tuigdorpen’ te bouwen, ‘vervuilende’ windmolens te verwijderen, subsidies voor cultuur en natuur af te bouwen en vooral veel meer asfalt. Een koe in een weiland langs een snelweg waar je lekker met 130 km p/u over mag razen, dat is cultuur, natuur, economie en vrijheid in één! Als burger zelf de lasten dragen voor een gehandicapt kind of minder bedeeld familielid, dat heet zelf verantwoordelijkheid nemen en een bijdrage te leveren om onze economie er weer bovenop te helpen.

130 Het politieke nieuws wordt verder bepaald door internationaal geklungel (Libië, G20, EU, bezoek van Beatrix aan Oman), een lachende Rutte en de bijna dagelijkse tweets en boze scheetjes van Wilders. Er wordt helemaal niet bezuinigd laat staan hervormd. Volgens het CBS worden de overheidsfinanciën maar deels omgebogen en wacht ons een lastenverzwaring van 6,5 miljard euro plus onvoorziene uitgaven. Er komt meer asfalt waarop je harder mag rijden, ondernemers en de rijken krijgen belastingvoordeeltjes. Roken in kleine kroegen is weer toegestaan en je mag de hele dag schreeuwen dat we worden geïslamiseerd. De banken mogen weer royale bonussen uitkeren. Er komen geen banen, geen extra zorg of agenten, geen beter onderwijs, alles wordt duurder. De kamervragen mogen niet langer dan 30 seconden duren en rechtsbijstand is straks alleen nog betaalbaar voor de beter gesitueerde.

In het Midden-Oosten vecht de bevolking ondertussen tegen despoten en voor meer vrijheid, recht en democratie. In Nederland zijn vriendjes- en achterkamertjespolitiek tot deugd verheven om het de rechtsextremist Wilders zoveel mogelijk naar zijn zin te maken.

6 gedachten over “Doen waar je zin in hebt voor de vrijheid van je vrienden”

 1. http://www.anwb.nl/verkeer/nieuws-en-tips/archief,/buitenland/2011/maart/Maximum-snelheid-Spanje-verlaagd.html
  Spanje verlaagt max. snelheid naar 110, Wilders heeft Rutte gesommeerd om met z’n allen 130 te rijden hier, we staan voor gek in de EU. Lagguh straks, al die kolossale amerikaanse zes- en achtcylincer pooierpickupbakken van de Henken: rijden 1 op 4, een krat aldibier ermee halen kost aan benzine nog meer dan de pils zelf, nu de pompprijzen stijgen. Er zullen er straks wel veel te koop staan op Marktplaats, plus hun speedboten die nóg meer zuipen.

 2. Prachtig stuk wltr en waarheid opgesteld. Er valt haast niets aan toe te voegen.

  ‘De PVV is een eenmansstichting van Wilders waar buiten hemzelf niemand iets te vertellen heeft en die voortdurend roept namens het volk te spreken.”

  Inderdaad dit is mogelijk alleen in het geval dat je tegenover zeer hersengespoelde mensen heb die op uiterlijk en eigen haat afgaan.

 3. Overigens niet alleen voor en over de vrijheid. Toevallig zit ik in een beroepsclubje die sinds jaar en dag is in dienst van paar VVD luitjes en er is geen speld tussen in te krijgen. Ze stemmen steeds alleen voor de belangen van de “eigen groep” en op elkaar. De rest mag barsten, want ze zeggen dat is “onze” cultuur.

  Als je dit volgt dan weet je dat al die gezeik nu en door die jaren over integratie puur leugen is zodat een bevoorrechte groep (VVD) mensen hun interessen en baten kunnen verkrijgen..

 4. Jacqueline Schreef:

  Heffe des volks, plebs, schorriemorrie, uitvaagsel, gepeupel en gespuis het is weer een prima stukje!

  Juist, prima stuk over het janhagel, het schuim der natie, het schorem van de richel.

  PVVD-ers zijn de onwelriekende zweetklissen van Neêrlands oksels 😀

 5. Elk volk krijgt de regering die het verdient…… , het wachten is op een nieuwe Den Uyl. Tegen de tijd dat Henk en Ingrid hun half debiele zoon op z’n 32e nog steeds blowend thuis hebben zitten zonder uitkering en diploma en Henk met z’n dwarslesie niet moet zeuren en gewoon aan het werk moet net als Achmed en Yoessoef dan komt er wel weer een voedingsbodem voor wat sociaal-democratie. Tot die tijd kunnen we alleen maar hopen dat kontkruiper Verhagen,(g)li(b)beraal Rutte en Geert de Grote, de schrik van het kalifaat, niet al te veel schade aanrichten in onze ooit zo prachtige zorgzame samenleving 🙁

 6. De Arabische revolutionaire lente zou het begin van het einde kunnen inluiden van de islamfobie in West- Europa. Dat schrijft oud-partijvoorzitter van het CDA Marnix van Rij in Trouw. “Het electorale succes van die partij bij de Statenverkiezingen zou weleens tijdelijk kunnen zijn.”

  “De PVV kampt inmiddels met een onoplosbare tegenstelling”, stelt Van Rij. “Jarenlang hebben zij niet zonder succes grote delen van het electoraat de stuipen op het lijf gejaagd over de islam. Uiteraard moet extremisme te vuur en te zwaard worden bestreden, maar slechts een kleine minderheid van de moslims kan als extreem worden aangemerkt. De grote meerderheid verafschuwt extremisme.”

  Volgens Van Rij zou de PVV de Arabische revoluties moeten omarmen. “Mensen die het vrijheidsideaal nastreven, maar wel op een positieve manier. Toch heeft de partij een probleem. Hoe kan de PVV nu aan de bang gemaakte kiezers in Nederland uitleggen wat er in Tunesië, Egypte en Libië gebeurt? Is dit de totalitaire revolutie van de islam die de essentiële waarden van de westerse democratie wil vernietigen? Het is niet voor niets oorverdovend stil bij de PVV en gelijkgezinde partijen in West-Europa.”

Reacties zijn gesloten.