Hollandse kalfsgehaktballen met bladselderij

De gehaktballen zijn het lekkerst als deze een “beet” hebben. Deze kalfsgehaktballen zijn gemaakt van een grof gedraaid gehakt. Het recept is lekker snel en simpel.

1 eetlepel olijfolie

1 ui, fijngesneden

2 teentjes knoflook, fijngehakt

2 bospenen, in kleine blokjes

1 sneetje brood

500 gram kalfsgehakt

1 ei

3 eetlepels,  fijngehakt bladselderij

1/2 theelepel kerriepoeder

2 eetlepels roomboter

1 dl witte wijn

Verhit de olie in de koekenpan en fruit de ui, knoflook en wortel 5 min.  op een laag vuurtje. Kneed daarna het gehakt met alle ingredienten, behalve de boter en wijn  door elkaar. Voeg zout en peper toe naar smaak. Verdeel het gehakt in 10 gelijke delen en draai daar ballen van.

Verhit hierna de boter in een braadpan en laat de gehaktballen goudbruin aanbakken. Doe hierna een deksel op de braadpan en braad de gehaktballen in ongeveer 15 min. gaar. Als de gehaktballen klaar zijn, haal je deze uit de pan. Schenk daarna de witte wijn in de pan en roer alle aanbaksels los.  Dit kunt u gebruiken als saus voor de gehaktballen.

Lekker met aardappeltjes en sperziebonen.

Eet smakelijk!

(zie ook.  http://www.krapuul.nl/blog/vaderlandschen-coockrubiycke/20902/de-gehaktbal/)