Joris heeft geen mooi lijf

Joris heeft nog nooit een naaktfoto van zichzelf gemaakt. Het ontbrak Joris aan moed en bovendien zag Joris het nut ervan niet in. ‘Mensen die mooi zijn maken foto’s van hun blote lijf,’ zei Joris toen hij las over de inbraak bij iCloud. ‘Inbrekers willen iets hebben wat ze zelf niet hebben en in dit geval lijkt het erop dat het de inbrekers ontbrak aan een mooi lijf.’

Joris heeft stiekem even gekeken bij de gestolen naaktfoto’s en schrok een beetje van de schaamte die hij voelde bij het zien van al die mooie actricelijven. Joris sloot de pagina daarom vlug af. Joris houdt niet van gluurders en nu was hij er zelf even een. Joris beloofde zichzelf voortaan alleen nog gewone porno te kijken als hij geil was.

Joris heeft nog nooit een naaktfoto van zichzelf in iCloud gezet. Stel je voor dat hij het wel gedaan had, met erectie en al en dat het dan door een inbreker gestolen zou worden. Dat Joris dan op internet zou worden gezet. Stel je voor hoe Joris zich zou voelen. Dat zou ongeveer hetzelfde zijn als jij zou voelen, wat die mooie actricelijven nu voelen. Ik denk dat ik me aangerand zou voelen, misbruikt en vernederd. Ik raad u dan ook aan te ageren tegen deze vorm van aanranding en misbruik.

Joris raadt degenen aan die klaarkomen op deze plaatjes even aan hun (toekomstige) kinderen te denken die hun (naakt)foto’s in de cloud zetten. Joris wenst naakte lijven een cloud toe waar niet meer in gehacked kan worden opdat lijven vrijelijk trots kunnen zijn op hun naakte schoonheid zonder virtueel verkracht te worden door een perverse inbreker die een deur opent voor miljoenen aanranders die geilen op iets wat ze zelf nooit zullen hebben.

2 gedachten over “Joris heeft geen mooi lijf”

  1. Het geeft duidelijk aan hoe veilig of het is om mijn/jouw gegevens in de cloud te zetten. Of dit nu bij Google is of bij Apple: maakt niet uit (KPN zegt mijn gegevens veilig op te slaan [ja, ja]). Gegevens in de cloud: erg handig. Maar voor je het weet, gaat er iemand anders mee aan de haal. Uiteraard is het het best om helemaal geen gegevens op te slaan, op wat voor computer (digitaal apparaat) dan ook. Maar ja: ook een tastbare foto is geen optie, want ook die is heel gemakkelijk te digitaliseren.

    En als ik ergens in mijn blote kont rond loop, is er een gerede kans dat er iemand is die dit vast kan leggen en de hele wereld over kan sturen. Maar: dat gebeurt vast niet, want ik ben daarvoor niet interessant genoeg.

    Tot slot: waarom hebben al die celebraties hun foto’s in de cloud opgeslagen? Omdat ze dachten dat het veilig was om een foto van zichzelf in eva-kostuum daar te bewaren?

  2. Dit is het principe van alle databanken – nooit veilig omdat er altijd hackers zullen komen die betere technieken beheersen en met de gegevens aan de haal zullen gaan.

Reacties zijn gesloten.