Egypte: Wilders kopt een Kopt in eigen doel

De Arabische Lente is erg lastig voor het haatscenario van Wilders. De jonge, moderne activisten willen maar geen plaats maken voor de vogelverschrikkers die volgens Wilders achter elke moslim en achter elke beweging in een “moslimland” zouden schuilgaan.

Geen Bin-Laden-aanhanger in beeld. Nauwelijks haatbaarden. En de Moslimbroeders (die trouwens in beginsel helemaal geen islam-fundamentalisten, maar een soort vrijmetselaars zijn) gedragen zich ook al als democraten. Wat te doen?

Raymond de Roon probeerde het nog wel. Hij had iemand in Libië “Allahu Akbar!” horen roepen. Ja, Raymond, dat doen opgewonden mensen. Wel eens een Nederlander tegengekomen, die nooit “Godbewaarme”, “Godsallemachtig” en dergelijke uitroept? Allemaal kleuter-spin. Werkt voor geen meter.

En volgens de onnavolgbare ex-politiecommandant Barry Madlener die Wilders’ honneurs waarneemt in het Europarlement, had de neofascistische minister van Buitenlandse Zaken van Italië groot gelijk, toen hij meende dat de anti-Khadaffi-opstandelingen in Benghazi het Kalifaat zouden hebben uitgeroepen.

“Stel je voor”, zeggen Barry en de neofascist in koor: “Een kalifaat op de drempel van Europa!” Gevaar! Stop de persen! Interneer Fatima Elatik, Tofik Dibi en Ahmed Aboutaleb onmiddellijk in Ter Apel! Maar – helaas voor de PVV, ook dat sloeg totaal niet aan.

Dan maar het schrikbeeld van een “tsunami” van “Arabische” vluchtelingen naar Europa gaan uitmelken. Wilders meldde het zelf, dus De Telegraaf bracht het groot. Maar, wat is het toch jammer, als de feiten niet kloppen met de ideologie. De talrijke vluchtelingen uit Libië zijn bijna zonder uitzondering Afrikaanse gastarbeiders, die het geweld ontvluchten en helemaal niet naar Europa, maar terug naar huis in Egypte, Burkina Fasso  of Tsjaad, willen.

“Wat drommels!”, moeten spindoctor Bosma en diens baas hebben gedacht, “Godallemachtig (vertaling: ‘Allahu Akbar’), Jezusmina (vertaling: ‘Mohammedaisha’), we moeten in de tegenaanval! Worden er dan nergens joden gediscrimineerd of, desnoods, christenen vervolgd?

10 maart 2011 Christenen en moslims demonstreren samen tegen sektarisch geweld op het Tahrirplein in Caïro. Foto AFP ontleend aan L'OrientLJ, Beiroet.

En ja hoor! In een Egyptisch dorpje zijn moslims tekeer gegaan tegen de christenen met wie ze al sinds mensenheugenis samenwonen. Een ruzie over een Moslim die met een Christin wilde trouwen, of omgekeerd. Niveau-Staphorst, dus. Maar in de opwinding van het moment in Egypte, reden voor pogrom-achtig geweld tegen christenen en hun instellingen in dat dorp.

Hoera! Zie je wel! Het is een taqqyia-achtige samenzwering, daar bij die Arabieren die een excuus zoeken, om bij ons van de Bijstand te komen profiteren van de slappe knieën van Links en de belastingen van Henk en Ingrid op te soeperen, alvorens hier op hun gemak het kalifaat en de sharia in te voeren met behulp van de “bende van Job Cohen”.

In de opwinding is de PVV even vergeten, dat ze niet tegen mensen, maar uitsluitend tegen een godsdienst die ze ideologie noemen, zeggen te zijn. Even vergeten dat er miljoenen Arabieren zijn van christelijke denominaties: Maronieten in Libanon, in Palestina. Syrische en Assyrische Christelijke Arabieren, Nestorianen – enfin een hele wereld.

Even is de sluier weg: De PVV is gewoon tegen alle bruine mensen. Daarom ondersteunt ze een bruin kabinet.

En dan komt de doodklap: Leider Wilders heeft verklaard, dat de “Oudste Christenen” (onwaar), de Kopten, in Egypte geen kerken zouden mogen bouwen. Jammer, maar helaas, er staan honderden koptische kerken, kathedralen en kloosters in Egypte. Er zitten Kopten (10 à 15% van de bevolking) in de regering (b.v. Boutros Boutros Ghali, later ook nog VN-Secretaris-generaal). Zeker, de Kopten hebben het niet gemakkelijk gehad onder diverse Islamitische regimes in Egypte. Maar het is gewoon niet waar, dat ze in het moderne Egypte hun godsdienst niet zouden kunnen beleven. Het bewijs kun je nalezen in de christelijke Libanese krant L’Orient-Le-Jour van 11 maart. Een bron die toch echt niet verdacht kan worden van vooringenomenheid ten gunste van moslims.

Aan het eind van zijn regime heeft Mubarak en/of zijn geheime dienst, nog wel geprobeerd, om een godsdienstoorlog te provoceren, door een aanslag te laten plegen op de christenen en die toe te schrijven aan Al-Qaeda. De bewijzen daarvoor zijn gevonden in de archieven van de geheime dienst in Caïro.

En zo komt het, dat (foto) moslims en christenen samen demonstreerden tegen het sektarisch geweld, op 10 maart in Caïro. Dat ze de Egyptische autoriteiten dwongen om maatregelen te nemen tegen de dolgeworden dorpsbewoners.

Dat zijn beelden, die Wilders niet wil zien. Stel je voor, dat we ook in Nederland hand in hand zouden gaan demonstreren tegen de haatzaaiers! Die verdomde Arabieren zijn spelbrekers. Nou hebben ze me ook nog de Kopten afgenomen! Straks gaan ze nog vragen, of Israël eigenlijk wel zo gastvrij is voor christenen en hun kerken!

Voorlopig “kopt” Wilders goal op goal in eigen doel. Feiten zijn … koppig, of als je wilt: koptig!

9 gedachten over “Egypte: Wilders kopt een Kopt in eigen doel”

 1. <blockquote.Straks gaan ze nog vragen, of Israël eigenlijk wel zo gastvrij is voor christenen en hun kerken!.
  Foei wat een vilein idee 😆

 2. Huib, wederom genot om te lezen! 🙂 Zo wordt langzaamaan alles ontmanteld wat die gekke Wilders en co lopen te roepen. Nu maar hopen dat mensen die nog niet helemaal geïndoctrineerd zijn dit ook gaan inzien.

 3. Nops, geen onzin. Den Uyl wilde niet, mooie Barend wel. Maar wat is dat toch met die lui, worden ze om hun oren gemept met de waarheid, dan zijn ze niet thuis. En dan nog klagen dat ze voor randdebiel worden uitgemaakt, nou daar vraag je dan toch wel zelf om.

 4. #7 js7 Schreef: Onzin 😯
  Wij verheugen ons over uw, voor uw doen, dit keer zo gematigde reactie.
  Nu nog even inhoudelijk worden, en er is nog hoop voor u! :mrgreen:

 5. Als Geert nog eens onzin durft te verkopen over Egypte en Kopten, dan wordt hij aangeslagen in de koptvoddenbelasting! 🙂

 6. Allemaal waar, maar de massa in Nederland leest dit niet en gelooft alleen zijn onderbuik en de Furher.
  Want wat de Fuhrer zegt is nou eenmaal waar en dit artikel weer onderdeel van de linkse hetze die goede rechtse vaderlanders demoniseert.

Reacties zijn gesloten.